Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Sporta arbitrāžas tiesa anulē diskvalifikāciju, "Milan" tomēr drīkstēs spēlēt Eirokausos

Agris Suveizda

Sporta arbitrāžas tiesa anulē diskvalifikāciju, "Milan" tomēr drīkstēs spēlēt Eirokausos
Džanluidži Donnarumma
Foto: LaPresse/Scanpix

Sporta arbitrāžas tiesa šodien pieņēma lēmumu anulēt Itālijas futbola klubam "Milan" piespriesto diskvalifikāciju no Eirokausiem. Tādējādi "Milan" tomēr varēs piedalīties šīs sezonas UEFA Eiropas līgā, bet Florences "Fiorentina" paliks bešā.

"Milan" apelācija ir apmierināta vien daļēji, taču Sporta arbitrāžas tiesas lēmums bija labvēlīgs galvenajā punktā, kuru Itālijas klubs centās apstrīdēt. Proti, Sporta arbitrāžas tiesa atzina, ka "Milan" tiešām ir pārkāpusi prasības noteiktajā finanšu periodā strādāt bez zaudējumiem, taču tāpat tiesa lēma, ka UEFA lēmums piespriest vienas sezonas diskvalifikāciju divu gadu periodā nav bijis adekvāts.

Sporta arbitrāžas tiesas paskaidrojumā kā arguments diskvalifikācijas anulācijai minēts tas, ka UEFA, pieņemot lēmumu, nav ņēmusi vai objektīvu iemeslu dēļ tobrīd nav varējusi ņemt vērā vairākus apstākļus. Galvenokārt uzsvērta finanšu stāvokļa un stabilitātes uzlabošanās kopš īpašnieku maiņas, kas notika jau pēc lēmuma par diskvalifikāciju.

Tagad "Milan" lieta nodota atpakaļ pārskatīšanai UEFA, un klubam būs iespēja veikt pārrunas par vienošanās nosacījumiem, kas visdrīzāk varētu nozīmēt naudas sodu un, iespējams, spēlētāju skaita ierobežojumu. "Milan" ar 64 punktiem 38 spēlēs Itālijas A sērijā ieņēma sesto vietu.

Izmantotie resursi:
tas-cas.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja