Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

CSKA treneris: ""Riga" nav nekāda ciema komanda. Nepārspīlējiet Bulgārijas līmeni"

Agris Suveizda

CSKA treneris: ""Riga" nav nekāda ciema komanda. Nepārspīlējiet Bulgārijas līmeni"
Nestors El Maestro
Foto: cska.bg

Latvijas futbola klubs "Riga" piedzīvoja sāpīgu neveiksmi UEFA Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā, atbildes spēlē ar 1:0 uzveicot titulētāko Bulgārijas klubu Sofijas CSKA, tomēr ar 3:5 piekāpjoties pendelēs.

"Riga" galvenais treneris Viktors Skripņiks: "Esmu apmierināts ar spēlētāju sniegumu, jo kopumā nospēlējām labas 120 minūtes. Principā šo spēli uzvarējām, taču divu spēļu summā tas bija neizšķirts un pendelēs nācās atzīt pretinieku pārākumu. Bijām gatavi šādam scenārijam, taču diemžēl vienai komandai vienmēr ir jāizstājas. Parādījām raksturu un spējām sagādāt problēmas pretiniekiem. Puiši bija tik noguruši, ka uz ģērbtuvēm devās ar krampjiem kājās. Novēlu CSKA veiksmi turpmāk."

"Pēcspēles sitienu secību izvēlējās paši futbolisti. Lemajičs izvēlējās sist pirmais, taču nav traģēdija, ka viņš neiesita, un viņu nevainojam, jo kādreiz kādam ir arī jākļūdās. Šādos spraigos momentos nedrīkst kādam piespiest sist. Tā ir pašu spēlētāju izvēle," skaidroja Skripņiks. "Kautiņš pēc spēles? Tās ir emocijas un vēlme tikt nākamajā kārtā. Šoreiz tā bija neliela provokācija no pretinieku spēlētājiem un pārstāvjiem. Mūsu puiši izvēlējās pastāvēt par sevi, pilsētu un stadionu. Vienmēr kāds būs priecīgāks un kāds būs bēdīgāks, un šoreiz tādēļ izcēlās savstarpējas nesaskaņas."

Tikmēr Sofijas CSKA galvenais treneris Nestors El Maestro bija gandarīts par Eirokausu sezonas turpināšanu: "Izslēgšanas turnīros galvenais ir uzvarēt un iekļūt nākamajā kārtā, un esmu priecīgs par iekļūšanu otrajā kārtā. Spēle bija nedaudz aizraujošāka un nervozāka, nekā biju cerējis, bet esam tālāk – tas ir vienīgais, kas ir būtiski. Beigu incidenta dēļ tā mums, protams, gan bija ļoti dārga uzvara.

Vai CSKA zaudējums bija apkaunojošs? Bet mēs taču uzvarējām. Jūs skatījāties spēli? CSKA ir otrajā kārtā. Vai tas būtu apkaunojums, ja CSKA netiktu tālāk? Nezinu (izbrīnīti). Varbūt tas būs apkaunojoši, ja CSKA zaudēs pirmajās desmit spēlēs čempionātā. Bet kas gan tas ir par jautājumu? CSKA šodien uzvarēja. Kas šajā spēlē nogāja greizi? Mēs nespēlējām pret ciema komandu. Mēs spēlējām pret nopietnu komandu, kas ir savas sezonas vidū. Nezinu, bet varbūt jums ir nereālas domas par Bulgārijas futbola līmeni. Individuālajā ziņā esam labāki par "Riga" – nav šaubu! -, mums vajadzētu uzvarēt "Riga", un mēs to arī izdarījām. Bet nevienu brīdi negaidīju vieglu spēli.

Tiesnesim šī bija grūta spēle, un nedomāju, ka tiesnesis aizvadīja savu labāko spēli. Daudz pārkāpumu, gandrīz nemaz futbola. Kādēļ spēle bija tik nervoza? Katrā spēlē piedalās divas komandas. Spēlējām pret ļoti fizisku komandu – tas ir atļauts, man pret to nav nekādu pretenziju -, un man vienmēr bija skaidrs, ka šī būs vienu vārtu spēle. Mums tie nozīmētu pielikt punktu, viņiem – iesist un gaidīt, kas notiks. Diemžēl nespējām gūt vārtus, taču līdz pat pēdējam brīdim gaidīju, ka iesitīsim izbraukuma vārtus. Neteiktu, ka spēlējām piesardzīgi. Varbūt tā šķita, jo mums bija desmit spēlētāji, taču pat mazākumā spēlējām ar diviem uzbrucējiem."

Interesanti, ka El Maestro pendeļu sitēju izvēlēšanās ziņā ir pilnīgi pretēji uzskati nekā Skripņikam: "Jāsaka, ka par pendelēm nebiju pārāk satraucies, jo parasti tajās uzvar lielākas un pieredzējušākas komandas. Pirms kādiem desmit gadiem lielā Čempionu līgas spēlē no mana tā laika trenera iemācījos kādu triku par pendelēm. Uzvarējām toreiz pirms desmit gadiem, un tas ar nelielas veiksmes palīdzību nostrādāja arī šoreiz. Kas tas ir par triku? Vienkārši. Neprasi spēlētājiem, vai viņi grib sist, bet gan pasaki viņiem, kuri sitīs. Nevienam neprasīju."


Vēlāk piedāvāsim "Riga" galvenā trenera preses konferences un arī spēlētāju komentāru video.

Izmantotie resursi:
LETA

  -2 [+] [-]

, 2018-07-20 10:54, pirms 6 gadiem
Futbolā Rīga ir ciems.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 11:15, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Futbolā Rīga ir ciems.
Hokejā Rīga ir metropole, florbolā, basketbolā - lielpilsēta, ūdenspolo -neeksistējoša apdzīvota vieta, pludmales volejbolā - megapole, biatlonā - noplucis pagasts ar skaistu baznīc vidū.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-07-20 11:32, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Futbolā Rīga ir ciems.
Un ko dod šāda atziņa, pat ja it kā patiesa? To, kas Rīga un Latvija ir futbolā jau nosaka paši cilvēki, valsts iedzīvotāji un viņu attieksme pret šo sporta veidu. Vakar bija lieliska eirokausu spēle, redzējām, ka Latvijas klubs spēlē pieklājīgā Austrumeiropas līmenī. Žēl, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju to ignorēja, nemaz nezināja, ka šāda spēle notiek, attiecīgi nemaz neplānoja ierasties un šodien viņi nezina, ka šāda spēle bijusi. Cerams, Kasparam izdosies kaut ko vērst uz labu visā šajā lietā.

     [+] [-]

, 2018-07-20 11:38, pirms 6 gadiem
mndvolk rakstīja: Un ko dod šāda atziņa, pat ja it kā patiesa? To, kas Rīga un Latvija ir futbolā jau nosaka paši cilvēki, valsts iedzīvotāji un viņu attieksme pret šo sporta veidu. Vakar bija lieliska eirokausu spēle, redzējām, ka Latvijas klubs spēlē pieklājīgā Austrumeiropas līmenī. Žēl, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju to ignorēja, nemaz nezināja, ka šāda spēle notiek, attiecīgi nemaz neplānoja ierasties un šodien viņi nezina, ka šāda spēle bijusi. Cerams, Kasparam izdosies kaut ko vērst uz labu visā šajā lietā.
Man par šo atziņu neko dot nevajag, tikai fakta konstatācija. Te ir komentāru sadala, mans komentārs dod tikpat daudz, kā Tava atbilde. tas ir mans viedoklis, un par ciemu Latvijas futbolu padara infrastruktūra, līdzjutēju (ne)atbalsts jeb vāja apmeklētība, vājš "pīārs". Pats futbols nav tik slikts. Bet šobrīd Latvijas skatītāju pamatā interesē TOP futbols pie TV, tās retās reizes kad TOP futbols ir Rīgā klātienē un izlases spēles, brīžos izlase spēja likt papūlēties stiprajiem un uzvarēt viduvējības/vājos.

     [+] [-]

, 2018-07-20 11:40, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Ka tu tas sejinas liec?
uzpied > atbildēt > un tu komenta ailē ieraudzīsi, kā rakstās šie visi:
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-20 11:45, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Sito vienmer gribeju ielikt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-07-20 11:53, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Ne tikai apkart laukumam, bet ari tani redzetais ir katastrofa. Var uzcelt stadionus, izreklamet speles, bet suds paliek suds lai kada iepakojuma tas butu Par vakardienu vismaz varam priecaties, ka albani speleja bukmerskijus kantorus, kur musejie pedejas sekundes tomer pamanijas iesist. Albani jau centas pamatigi, galvas ripotu, musejie nekadi nevar. Labi, ka Ventspils sastava ir 2 melnie, kas 90+ laika vel spej paskriet
Latvijas futbols nav sūds, vienkārši tie nav svētki. Ja butu laba pāraižu kvalitāte, apmekleti stadioni, tas izskatītos cienījami. Bet mums pustukša vai tukša vienīgā tribīne, tajā ir ir kamera, tā rāda pretējo pusi, kurā vispār nav tribīnes....jā, tas izskatās sūdīgi. Ciems.

     [+] [-]

, 2018-07-20 12:04, pirms 6 gadiem
Jā un vēl izskatās ka Ventspils tūlīt būs iejaukta totoskandālā, kam vairs interesēs tērēt laiku uz tādu komandu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-20 12:11, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Kur avots? Man ari liekas, ka tomer abas puses iesaistitas ne tikai albani.
čalotavā čalo, man pierādījumu nav, tāpēc jau rakstīju ka "izskatās ka būs iejaukta".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-20 12:43, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Kas ir calotava?
Voldemār, ibio tas ir twiteris angliski, latviski saukts arī par triperi

     [+] [-]

, 2018-07-20 12:44, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: No telefona ir kadas 100 emocijas.
Un tad? Feisos ir daudz vairāk. Taču priecājies par šīm Spirtacentra sejiņām, labi, ka vispār ir. un var taču ievietot arī citus emoji no citiem resursiem, kam baigi vajag.

     [+] [-]

, 2018-07-20 12:47, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Voldemār, ibio tas ir twiteris angliski, latviski saukts arī par triperi
arī čivinātava (no triperputniņa). piemēram, Ģenerālis tikko iečivināja karstu jaunumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-20 12:58, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Neizmantoju tadu
tad jau tu nezini arī to, kurš ir Ģenerālis (no LV sporta sabiedrības krējuma).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja