Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica visticamāk piedalīsies oficiālajos F1 testos

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica visticamāk piedalīsies oficiālajos F1 testos
Roberts Kubica
Foto: skysports.com

Roberts Kubica, kurš izteicis apņemšanos pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezties F1 pasaules čempionātā, drīzumā, iespējams, piedalīsies oficiālajos testos, ko komandas plāno aizvadīt Ungārijā. Līdz ar to tiktu sperts vēl solis tuvāk šim emocionālajam notikumam.

Kubicam jau bija spēkā esošs līgums ar "Renault" komandu par startēšanu Formulā 1 2011. gada sezonā, tomēr rallija sacīkstēs īsi pirms tam gūta rokas trauma lika pārtraukt karjeru autosportā. Vēlāk viņš turpināja startēt rallijā, izcīnot arī pasaules čempiona titulu, bet tikai šogad beidzot jūtas atveseļojies tik tālu, lai atkal bez problēmām varētu pilotēt F1 sacīkšu bolīdu.

Šobrīd "Renault" komanda apsver jautājumu par Kubicas dalību oficiālajos F1 testos, kas notiks Hungaroringas trasē, uzreiz pēc Ungārijas Grand Prix izcīņas. Neoficiāli zināms, ka poļu autosportistam tiks dota šāda iespēja, jo komanda reizē arī vēlas pārbaudīt, vai Kubica būtu gatavs 2018. gadā atgriezties F1 čempionātā un startēt sacīkstēs.

Līdz šim Kubica jau nodemonstrējis labu sniegumu divos privātos F1 testos, kur viņam bija iespēja braukt ar 2012. gada sacīkšu modeli. Šoreiz "Renault" vēlas novērtēt, kā sportists spēs pilotēt jaunākās paaudzes auto.

Lai gan Kubica Formulā 1 nav braucis aptuveni septiņus gadus, viņš nevar skaitīties debitants, jo noteikumi paredz, ka iesācēja statuss piešķirams vien tādiem pilotiem, kas savā karjerā nav piedalījušies vairāk kā divos Grand Prix posmos (Kubicas kontā ir 76 aizvadītas sacīkstes). F1 noteikumi paredz, ka sezonas laikā divas dienas komandām obligāti jādod iespēja testos piedalīties debitantiem, kamēr atlikušās divas dienas var izmantot pieredzējušos pilotus. Tā kā Niko Hilkenbergs jau šogad piedalījās testos Bahreinā, "Renault" atlikusi tikai viena testu diena, kurā var izmantot iespēju un pie auto stūres sēdināt Kubicu vai kādu no sacīkšu pilotiem. Tiesa, tā kā Kubica nav startējis čempionātā vairāk par diviem gadiem, viņam var sarūpēt arī atsevišķus aklimatizācijas testus, kuros pilots var piedalīties, ja komanda vēlas veikt izmaiņas sastāvā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...