Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kostarika un ASV iekļūst Zelta kausa pusfinālā

Kostarika un ASV iekļūst Zelta kausa pusfinālā
Omārs Gonsaless priecājas par ASV izlases vārtu guvumu.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

CONCACAF Zelta kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlēs Kostarikas futbolisti ar 1:0 pieveica Panamu, bet ASV valstsvienība ar 2:0 pārspēja Salvadoru. Kostarikas un ASV izlases tiksies Zelta kausa pusfinālā.

Kostarika – Panama

Spēle aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, par ko liecināja arī statistika. Bumbas kontrole 51% pret 49% par labu Panamai, sitienu attiecībā 10:10, bet sitieni vārtu rāmī – 5:3 Kostarikas labā. Pirmajā puslaikā ļoti labu vārtu gūšanas momentu nebija. Otrajā puslaikā vispirms pēc Braiena Ruisa sitiena Panamu glāba vārtsargs Hosē Kaldersons, bet vēlāk Gabriela Toresa sitienu prata neitralizēt Kostarikas vārtsargs Patriks Pembertons. Taču vienīgie vārti spēlē tika gūti pēc standartsituācijas, kurā pēc piespēles soda laukumā bumbu savos vārtos ar galvu ievirzīja Panamas izlases futbolists Anibals Godojs.

ASV – Salvadora

Otrajā pusfināla duelī amerikāņiem pārsvars piederēja jau no pirmajām minūtēm, bet izšķirošie notikumi risinājās pirmā puslaika izskaņā. Vispirms pēc standartsituācijas bumbu ar galvu salvadoriešu vārtos raidīja Omārs Gonsaless, kuram šie bija jau trešie vārti turnīrā. Bet jau puslaika kompensācijas laikā pēc Patrika Dempsija piespēles soda laukumā Salvadoras vārtsargu Derbiju Kariljo pārspēja Ēriks Līhajs. Otrā puslaika sākumā tuvu vārtu guvumam bija Deniss Pineda, taču bumba aizripoja garām vārtu stabam. Tas bija bīstamākais Salvadoras izlases moments otrajā puslaikā, tādējādi ASV nosargāja uzvaru.

Atlikušajos ceturtdaļfināla pāros naktī uz piektdienu spēkiem mērosies Jamaikas un Kanādas futbolisti, kā arī Meksikas un Hondurasas valstsvienības. Pusfināli risināsies 23. un 24. jūlijā, bet finālmačs naktī uz ceturtdienu, 27. jūlijā.

Zelta kausa izcīņa notiek kopš 1991. gada. Septiņas reizes turnīrā uzvarējusi Meksika, ieskaitot trīs no pēdējiem četriem turnīriem. Piecas reizes Zelta kausu izcīnījusi ASV, kas vēl četrreiz spēlējusi finālā, bet vienreiz turnīrā uzvarējusi Kanāda.

CONCACAF Zelta kausa 1/4 fināls

DatumsLaiksSpēleRezultāts
20.071:00Kostarika – Panama1:0
20.074:00ASV – Salvadora2:0
21.072:30Jamaika – Kanāda
21.075:30Meksika – Hondurasa

Izmantotie resursi:
goldcup.org