Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" un "Mercedes" nevēlas sadarboties ar "McLaren" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" un "Mercedes" nevēlas sadarboties ar "McLaren" komandu
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan "McLaren" komanda šobrīd pamatīgi cieš no sadarbības ar pašreizējo dzinēju piegādātāju "Honda", kas vairāku gadu garumā nav spējis radīt konkurētspējīgu jaudas agregātu, un jau tiek runāts par sadarbības šķiršanu, piegādāt savus ražojumus leģendārajai britu vienībai nevēlas uzsākt šī brīža labāko F1 motoru ražotāji "Ferrari" un "Mercedes".

Trešajā sadarbības sezonā "McLaren" un "Honda" kopīgiem spēkiem desmit aizvadīto Grand Prix posmu laikā spējuši izcīnīt vien divus punktus. Vokingā bāzētās vienības izpilddirektors Zaks Brauns atzīst, ka titula pretendentes "Ferrari" un "Mercedes" labprāt redz, ka "McLaren" formulas cīnās tālu aizmugurē.

"Mēs esam lieliska komanda, "McLaren" ir pierādījusi spēju uzvarēt sacīkstēs un čempionātos," viņš saka intervijā "Sky Sports". "Tajā pašā laikā dažas komandas izbauda to skatu, kas redzams šodien. Viņi baidās, ka mēs varam atgriezties un būt bīstams pretinieks, un šīs bailes ir labi saprotamas."

Respektablais ziņu portāls "Motorsport.com" ieguvis informāciju, ka ne "Ferrari", ne arī "Mercedes" rūpnīcas nav ieinteresētas apgādāt ar motoriem "McLaren" komandu 2018. gada sezonā. Līdz ar to vienīgā alternatīva "McLaren" paliek "Renault", tomēr arī francūži sadarbību diez vai uzsāks, jo nevēlas piegādāt motorus vairāk komandām kā šobrīd, baidoties, ka tas varētu negatīvi ietekmēt dzinēju izturību.

Šobrīd "McLaren" vadība vēl nav pieņēmusi lēmumu "Honda" jautājumā, taču jau tuvākajās nedēļās vēlas iegūt visas atbildes.

"Mēs esam runājuši ar "Honda" par dažādiem scenārijiem," saka Brauns. "Mēs noteikti uzskatām, ka "Honda" savu darbu ir spējīga paveikt, tāpat kā pagātnē, tomēr gribam, lai attīstība notiktu ātrākā tempā. Esam sākuši darbu pie 2018. gada sacīkšu modeļa izstrādes, bet tālāk var iet tikai tad, kad zini visu arhitektūru, pēc kuras strādāt. Līdz ar to jau šovasar, tātad pavisam drīz, mums ir jāzina, kas būs tālāk ar "Honda". Mēs nedrīkstam būt konkurētnespējīgi, tas nav veids kā "McLaren" vēlas sacensties. Sadarbība notiek jau trīs gadus, tāpēc gribam redzēt drastisku jaudas palielinājumu vai citus ceļus, kā līdz tam nonākt. Tāpat kā Fernando Alonso, mēs gribam uzvarēt un kāpt uz pjedestāla, bet esošajos apstākļos to izdarīt nevaram, tāpēc lietām ir jāmainās"

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-07-20 18:49, pirms 7 gadiem
Nu pareizi ir nevajag nekādus Mercedes dzinēju tas ir noiets etaps un ņemot Ferrari dzinējus tas būtu spļāviens sejā mums Mclaren Faniem, Mums ir sadarbība ar Hondu un tā ir jāturpina

  -1 [+] [-]

, 2017-07-20 20:05, pirms 7 gadiem
Ferrari jau ta bez maz pusi no F1 komandam apgada ar dzinejiem,ta ka Mclaren nav nekadu ceribu dabut kko no viniem.

     [+] [-]

, 2017-07-21 08:58, pirms 7 gadiem
un kā tas izskatīsies? maki nav nekāda garāžas komanda. Iedosi motoru un viņi aizbrauks garām. Vienīgais variants lai brauc vien ar savu GP2 dzinēju kamēr Renault vai kāds cits neparadīsies