Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

"Petrow" uzvar Daugavpilī un iekļūst Virslīgas finālā

Rolands Eliņš

"Petrow" uzvar Daugavpilī un iekļūst Virslīgas finālā
Foto: LTFA

"Optibet" telpu futbola Virslīgas finālā iekļuvusi "Petrow", kas ar 8:4 pieveica Daugavpils "Lokomotiv" un uzvarēja pusfinālsērijā ar 3-1.

„Petrow” un Daugavpils „Lokomotiv” pusfinālā pirms koronavīrusa pandēmijas sākuma bija aizvadītas trīs spēles, un sērijā ar 2-1 vadībā bija izvirzījusies „Petrow” vienība, neskatoties uz to, ka zaudēja pirmajā mačā. Abas komandas šodien aizvadīja pirmo maču pēc pandēmijas sākuma, kamēr otrā pusfinālā „Raba” jau bija izspēlējusi divas spēles, pieveicot „Jēkabpils Lūšus/Ošukalnu” un iekļūstot finālā.

Daugavpils Olimpiskajā centrā notikušajā spēlē ātri vadībā izvirzījās „Petrow”, kas jau pirmajā minūtē tika pie bīstamas standartsituācijas un to lieliski izspēlēja,un Germans Matjušenko varēja sist tukšā vārtu stūrī. Drīz gan sekoja Daugavpils atbilde, bumbu vārtos raidot komandas kapteinim Jurijam Halimonam. Īsā laikā komandas vēlreiz apmainījās vārtu guvumiem – vispirms bumba pēc atsišanās pret Maksimu Seņu nonāca Daugavpils vārtos, bet tad Halimons guva savus otros vārtus, izceļoties ar precīzu sitienu apakšējā vārtu stūrī.

Pirmā puslaika turpinājumā „Petrow” pārņēma vadību, pateicoties lieliskā stilā gūtiem Matjušenko vārtiem. Līdz puslaika beigām „Petrow” panāca arī 4:2, taču pašās puslaika beigās pie otras dzeltenās kartītes un noraidījuma tika komandas vārtsargs Igors Labuts, kura vietā stājās Kaspars Nerets.

Tas gan netraucēja „Petrow” otrā puslaika sākumā vēl vairāk nostiprināt savu pārsvaru, panākot 7:2. „Lokomotiv” gan spēja nedaudz pietuvoties, Halimonam noformējot sev „hat-trick”, taču pie rezultāta 4:7 Daugavpils atspēlēšanās apstājās. Tās uzbrukumi palika bez sekmēm, un priekšpēdējā minūtē Seņs ar sitienu tukšos vārtos panāca 8:4, nokārtojot „Petrow” vietu finālā.

"Raba" un "Petrow" finālsērija būs vērojama Sportacentrs.com TV tiešraidēs, un jāatgādina, ka tiks izspēlēta arī sērija līdz divām uzvarām par bronzas medaļām.

Izmantotie resursi:
LTFA