Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko sezonas ceturtais dubultspēļu pusfināls, Sevastovai kārtējais zaudējums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko sezonas ceturtais dubultspēļu pusfināls, Sevastovai kārtējais zaudējums
Anastasija Sevastova Maljorkā. Foto: EPA/Scanpix

Aļona Ostapenko kopā ar Kazahstānas tenisisti Gaļinu Voskobojevu Birmingemas "Premier 700" turnīra ceturtdaļfinālā pieveica ar trešo numuru izsēto ASV un Čehijas duetu Nikola Melikāra/Kveta Peške – 6:3, 6:4. Tikmēr Anastasija Sevastova kopā ar Puertoriko tenisisti Moniku Puigu zaudēja Maljorkas "International" sērijas dubultspēļu turnīra 1. kārtā, kur ar 3:6, 2:6 piekāpās ar otro numuru izsētajai Beļģijas un Zviedrijas komandai Kirstena Flipkensa/Juhanna Lāšone.

Ostapenko sezonas ceturtais pusfināls

Ostapenko šobrīd dubultspēļu rangā ir 36. vietā, esot četrus pakāpienus zem sava rekorda, bet viņas pāriniece Gaļina Voskobojeva ir 50. vietā. Šodien uzvarētās pretinieces ir Top 20 spēlētājas – Peškei 13. vieta, bet Melikārai 14. Viņas sezonas rangā ir 9. vietā, pretendējot uz spēlēšanu "WTA Finals".

Trīs WTA titulu īpašniece Ostapenko pirmoreiz spēlē vienā komandā ar pieckārtējo čempioni Voskobojevu, debijā sasniedzot pusfinālu, par ko pienākas 185 punkti. Pēc trešā numura pieveikšanas pusfinālā sestdien pretī stāsies otrais numurs Sūveja Šjē un Barbora Stricova, kurām rangā attiecīgi 4. un 18. vieta, bet sezonas ieskaitē 6. vieta. Ostapenko Taivānas un Čehijas komandu nesen uzvarēja "French Open" astotdaļfinālā (7:5, 6:1), kad viņas pāriniece bija Ukrainas tenisiste Ludmila Kičenoka.

Ostapenko šogad četros turnīros tikusi līdz pusfinālam, to paveicot ar četrām dažādām pāriniecēm. Pirmie trīs pusfināli viņai bija kopā ar Veroniku Kudermetovu februārī Dohā, ar Gabrielu Dabrovski aprīlī Štutgartē un ar Veru Zvonarjovu maijā Madridē. Kudermetova būs Aļonas pāriniece jūlija sākumā gaidāmajā Vimbldonas turnīrā.

Sevastovai šogad joprojām tikai viena uzvara

Sevastovai šobrīd rangā ir 61. vieta, bet Puigai 394. Savukārt pretinieces atrodas blakus – Flipkensai ir 28. vieta, bet Lāšonei 29. Viņas kopā spēlējušas sešos finālos (2-4). Ar otro numuru izsētā komanda savu nedēļas pirmo uzvaru nodrošināja 56 minūtēs.

Sevastova šogad dubultspēlēs startē ļoti nesekmīgi, sakrājot 1-7 bilanci. Vienīgā uzvara gūta Romā ar savu pastāvīgo lielo turnīru pārinieci Anastasiju Pavļučenkovu. Sevastova līdz sezonas beigām zaudēs 1261 no pašreiz savā īpašumā esošajiem 1415 punktiem.

Maljorkas turnīrs ne tikai ir vienīgais, kur Sevastova trīs reizes spēlējusi vienspēļu finālā (1-2), bet arī vienīgais, kur viņa tikusi līdz dubultspēļu finālam. Anastasija 2017. gadā finālu sasniedza kopā ar Jeļenu Jankoviču, bet no fināla pret Latišu Čanu un Martinu Hingisu atteicās kājas savainojuma dēļ, jo viņai toreiz bija jāspēlē arī daudz svarīgākajā vienspēļu finālā.

Marcinkevičai ITF ceturtdaļfināls Portugālē

Diāna Marcinkeviča (WTA 221.) izlikta ar pirmo numuru "hard" seguma W25+H kategorijas turnīrā Portugāles pilsētā Figeirā da Fošā, kur 3:02 stundas ilgā 2. kārtas mačā ar 7:6(2), 5:7, 6:3 pieveica mājinieci Fransisku Žorži (WTA 808.). Diāna 1. setā divreiz atspēlēja breiku (1:4, 3:5), pie 6:5 ar dubultkļūdu izniekoja setbumbu, bet drīz dominēja taibreikā. Viņa 2. setā zaudēja ar breika pārsvaru (2:0), bet pēdējā setā atspēlēja agru breiku, sākumā nokļūstot iedzinējos ar 0:1.

Marcinkevičai Portugālē būs sezonas ceturtais ITF ceturtdaļfināls. Viņa divus no četriem ceturtdaļfināliem sasniegusi pēdējo četru turnīru laikā. Diāna jūnija sākumā tika līdz Brešas W60 turnīra finālam, Itālijā nopelnot 48 reitinga punktus, bet šonedēļ iegūti 11 punkti, turpinot mēģinājumu atgriezties ranga Top 200.

Artūrs Lazdiņš (ITF 1256.) Henjanas M25 "hard" seguma dubultspēļu turnīra 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā kopā ar vietējo spēlētāju Čukanu Vanu 47 minūtēs cieta sagrāvi ar 2:6, 2:6 pret Honkongas spēlētājiem Honu Kitu Vonu un Paku Lonu Jenu, kuri bija izlikti ar ceturto numuru. Lazdiņš ar vienas kārtas pārvarēšanu ieguva trīs punktus.

  +4 [+] [-]

, 2019-06-20 15:49, pirms 5 gadiem
Satraukumam nav pamata. Dubultspēles vairāk piemērotas Ostapenko jo tur lielāks laukums līdz ar to labākas izredzes trāpīt. Ja vēl tiek pie labas pārinieces kura draudzējas ar galvu, tad var sasniegt labus rezultātus.

  +4 [+] [-]

, 2019-06-20 17:09, pirms 5 gadiem
Ir gan jauda Aļonai. Bliež, kā lielgabals. Un pretinieces dubultspēlē vienkārši nav gatavas tādam tenisam. Serve arīdzan iet...Izskatās, ka šis ir Aļonas turnīrs.

  +5 [+] [-]

, 2019-06-20 17:11, pirms 5 gadiem
Nekas, ka Nastja zaudēja dubultspēlē, būs vairāk spēka vienspēlei. Maljorka jau nav Birmingema, tur ir ļoti karsti. Aļona malace, arī dubultspēlē iet tālāk.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-20 17:28, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Ir gan jauda Aļonai. Bliež, kā lielgabals. Un pretinieces dubultspēlē vienkārši nav gatavas tādam tenisam. Serve arīdzan iet...Izskatās, ka šis ir Aļonas turnīrs.
Vai redzēji spēli, ka tā spried?

  +3 [+] [-]

, 2019-06-20 17:31, pirms 5 gadiem
RAIZ rakstīja: Vai redzēji spēli, ka tā spried?
Es redzēju spēli. Samērā bieži Aļonai pirmā serve nebija precīza, taču daudz labāka ir kļuvusi 2. serve. Vienīgi nedaudz kaitināja, ka viņa laukumā visu laiku tā dīvaini šķobījās un smaidīja. Nevarēja saprast, kas īsti viņai nepatīk. Vienu brīdi tie, šķiet, bija laika apstākļi.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-20 18:09, pirms 5 gadiem
zanessa rakstīja: Es redzēju spēli. Samērā bieži Aļonai pirmā serve nebija precīza, taču daudz labāka ir kļuvusi 2. serve. Vienīgi nedaudz kaitināja, ka viņa laukumā visu laiku tā dīvaini šķobījās un smaidīja. Nevarēja saprast, kas īsti viņai nepatīk. Vienu brīdi tie, šķiet, bija laika apstākļi.
Viņai vienkārši bija labs uzbudināts garastāvoklis - viss izdodas, kāpēc ne? Skatījos otro setu. Pāriniece gan viņai tāda īpatnēja - gara "dilda". Bet ja sanāk - lai veicas.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-20 18:11, pirms 5 gadiem
P.S. Livetv.sx var daudz ko atrast. Pašlaik Kerbere drāž Mašu Šarapovu.