Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Top 5: Rezultativitāte samazinās, Ronaldu sērija, standartsituāciju nozīme

Top 5: Rezultativitāte samazinās, Ronaldu sērija, standartsituāciju nozīme
Luiss Svaress savu 100. spēli Urugvajas izlases rindās atzīmēja ar uzvaras vārtu gūšanu.
Foto: AFP/Scanpix

Sportacentrs.com turpina atskatīsies uz Pasaules kausa finālturnīra dienas spilgtākajām epizodēm, kuras futbola fani turpinās apspriest arī nākamajā dienā, kopā ar kolēģiem dzerot kafiju, satiekot paziņu sabiedriskajā transportā vai atpūšoties kopā ar draugiem pie alus glāzes.

1. REZULTĀTS 1:0 GANDRĪZ 50% SPĒĻU

Līdz pat vakardienas spēlēm 17 mačos šajā Pasaules kausa finālturnīrā vidēji spēlē bija gūti 2,47 vārti. Vakar visās trīs spēlēs tika fiksēts rezultāts 1:0 un vidējā rezultativitāte nokritās līdz 2,25 vārtiem ik mačā. Pirms četriem gadiem Brazīlijā vidēji spēlē tika gūti 2,7 vārti, bet 2010. gadā DĀR un 2006. gadā Vācijā - 2,3 vārti. Pēc vakardienas mačiem 1:0 ir populārākais rezultāts šajā turnīrā - ar šādu rezultātu noslēgušās deviņas spēles no 20, kas ir par vienu vairāk nekā visā grupu turnīrā kopā 2014. gadā. Tomēr ir arī pozitīvais - joprojām neviens mačs nav beidzies bez vārtu guvuma. Pēc 20 aizvadītām spēlēm bezvārtu neizšķirti pēdējoreiz netika fiksēti tālajā 1954. gadā, kad 0:0 nebeidzās neviena no 26 turnīra spēlēm.

2. RONALDU PIECI PĒC KĀRTAS

Portugāles izlases minimālo uzvaru 1:0 pār Maroku jau 4. minūtē nodrošināja Krištianu Ronaldu, kuram tie bija 85. vārti valstsvienības kreklā. Tas ļāvis izvirzīties Eiropas valstu visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā, apsteidzot Ungārijas futbola leģendu Ferencu Puškāšu. Interesanti, ka portugāļi trīs no pēdējiem četriem vārtiem guvuši pēc standartsituācijām, lai gan iepriekšējie 13 vārti Pasaules kausa finālturnīros tika gūti no spēles. Portugāle finālturnīros nav zaudējusi cita kontinenta komandai jau kopš 2002. gada, kad tika piedzīvota neveiksme pret mājinieci Dienvidkoreju. Jāpiebilst, ka Ronaldu ir guvis pēdējos piecus vārtus Portugāles labā Pasaules kausa finālturnīrā. Pēdējoreiz šāda sērija bija padevusies tikai Krievijas izlases uzbrucējam Oļegam Saļenko, kurš 1994. gadā ASV iesita piecus vārtus kamerūniešiem.

3. IRĀŅI BEZ SITIENA VĀRTU RĀMĪ

Irānas izlase zaudējumā Spānijai pirmoreiz 14 Pasaules kausa finālturnīru spēlēs tā arī neizdarīja nevienu sitienu vārtu četrstūrī. Irānas futbolistiem joprojām nav izdevies Pasaules kausā uzvarēt kādu no Eiropas komandām - viens neizšķirts un seši zaudējumi. Marokas izlase Pasaules kausa finālturnīros ir zaudējusi septiņas no pēdējām deviņām spēlēm, turklāt piecās no tām nav iesitusi vārtus. Marokāņi piedzīvojuši zaudējumus pirmajās divās grupu turnīra spēlēs jau trešoreiz vēsturē - iepriekš tas notika arī 1970. un 1994. gadā. Arī Saūda Arābija jau zaudējusi cerības uz tikšanu astotdaļfinālā, tādējādi no grupas arābi nav tikuši laukā četrās no piecām dalības reizēm. Vienīgo reizi Saūda Arābija no grupas izkļuva 1994. gadā ASV. Uzvarēt viņiem nav izdevies jau 12 finālturnīru spēlēs pēc kārtas (divi neizšķirti), turklāt deviņos mačos nav izdevies gūt vārtus.

4. 55,5% VĀRTU PĒC STANDARTSITUĀCIJĀM

Urugvajas valstsvienība ir uzvarējusi visās četrās Pasaules kausa finālturnīru spēlēs pret Āzijas komandām, ieskaitot vakardienas panākumu pret Saūda Arābiju. Luisa Svaresa vārtu guvums pēc stūra sitiena bija jau 25. vārti šajā finālturnīrā, kas gūti pēc standartsituācijas izspēles. Tādējādi šādā veidā gūti vairāk nekā puse no visiem vārtiem šajā turnīrā - 25 no 45 jeb 55,5%.

5. SVARESA 100. SPĒLE UN REKORDS

31 gadu vecais Luiss Svaress aizvadīja savu 100. spēli Urugvajas izlasē, tādējādi pievienojoties simtnieku klubiņam, kurā ir arī Maksi Pereira (125), Djēgo Godins (118), Djēgo Forlans (112), Kristiāns Rodrigess (107) un Edinsons Kavani (103). Izņemot Forlanu, visi pārējie piedalās arī šajā finālturnīrā Krievijā. Turklāt nākamajā mačā viņiem pievienosies pamatvārtsargs Fernando Muslera, kurš pagaidām izlasē aizvadījis 99. spēles. Starp citu, vakardienas jubilārs Svaress kļuva par pirmo ururgvajieti, kas guvis vārtus trīs finālturnīros (2010, 2014, 2018).

1. DIENAS TOP 5, 2. DIENAS TOP 5, 3. DIENAS TOP 5, 4. DIENAS TOP 5, 5. DIENAS TOP 5, 6. DIENAS TOP 5