Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Timberwolves" padarīs Sandersu par pilntiesīgu komandas galveno treneri

Emils Ozerinskis

"Timberwolves" padarīs Sandersu par pilntiesīgu komandas galveno treneri
Raiens Sanderss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Minesotas "Timberwolves" gatavojas piedāvāt līdzšinējam galvenā trenera vietas izpildītājam Raienam Sandersam vairāku gadu līgumu, padarot viņu par pilntiesīgu vienības galveno treneri.

Aizvadītajā sezonā pēc Džimija Batlera drāmas Minesotas "Timberwolves" no galvenā trenera amata un basketbola operāciju prezidenta pienākumu pildīšanas atbrīvoja Tomu Tibodo. Viņa vietā par galvenā trenera vietas izpildītāju tika iecelts līdzšinējais asistents Raiens Sanderss, kura vadībā 42 spēlēs Minesotas komanda tika pie 17 uzvarām un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

NBA apskatnieks Adrians Vojnarovskis norāda, ka abas puses esot tuvu vienošanās panākšanai un Sanderss uzsācis sava palīgu štāba sastāva komplektēšanu. 33 gadu vecumā Sanderss ir šobrīd jaunākais NBA galvenais treneris. Pat komandas sastāvā tādi spēlētāji kā Luols Dengs, Tažs Gibsons un Entonijs Tolivers ir vecāki par galveno treneri.

Raiens Sanderss ir Flpa Sandersa dēls. Flips Sanderss ieņēma Minesotas "Timberwolves" galvenā trenera un prezidenta amatus līdz savai nāvei 2015. gadā.