Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:698, Did:0, useCase: 3

Gailītis: “Mareks ļoti daudz strādā, lai kļūtu labāks uzbrukumā”

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Gailītis: “Mareks ļoti daudz strādā, lai kļūtu labāks uzbrukumā”
Jānis Gailītis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Piedāvājam BK “Ventspils” un VEF treneru un spēlētāju komentārus pēc “Olybet” LBL pirmās finālspēles (66:76)

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris: “Apsveicu savu komandu ar uzvaru, bet tā ir tikai viena spēle un nekas vairāk. Nākamajā atkal viss sāksies no jauna. Šodien labāk uzbrukuma, enerģiskāk sākam spēli un kopumā nespēlējam sliktu komandas basketbolu. Lai arī ne visiem šodien bija tās izcilākās spēles, bet katrs paveica lielu darbu. Tagad skatāmies uz priekšu, uz nākamo spēli, jo Ventspils ir ļoti nopietna komanda, ar izciliem, pieredzējušiem spēlētājiem, arī ar labiem jaunajiem un labiem treneriem. Pēc divām dienām atkal jābūt gataviem.”

Mareks aizvadīja ļoti produktīvu maču. Vai uz to īpaši tika spēlēts, vai šodien viņam vienkārši viss gāja no rokas?
“Nu, viņš meta un iemeta. Mareks varbūt nekad nav bijis ļoti labs uzbrukuma spēlētājs, vairāk aizsardzības, bet viņš ļoti daudz strādā, lai kļūtu labāks tieši uzbrukumā. Domāju, šodien viņam bija tiešām laba uzbrukuma spēle.”

Ventspilnieki saka, ka viņiem šī spēle jāaizmirst, bet jums droši vien tāpat?
“Jā, protams, ļoti pareizi viņi saka.”

Iepriekš teici, ka "Ventspils" ir neapstrīdams favorīts šajā sērijā. Vai joprojām domā tāpat
“Jā, tā man ir jāsaka. Bet lai citi spriež, kurs ir favorīts, mums ir jāspēlē. Protams, viņiem ir zināmas priekšrocības, ja skatāmies uz rotāciju un soliņa garumu, Arī uz to, kur viņi spēlējuši pirms tam un kā ir spēlējuši, cik viņiem bijis laiks sagatavoties. Ļoti nopietna un spēcīga komanda.”

Kārlis Muižnieks, BK “Ventspils” galvenais treneris: “Pirmā spēle, protams, ir ļoti svarīga, mēs tai gatavojāmies, bet jāatzīst, ka VEF bija sagatavojies labāk, ar ko viņus arī apsveicu. Mums ir, par ko padomāt, pie kā piestrādāt un ko pielabot, lai nākamajā spēlē mēs būtu labāki. Un ir arī tam laiks. Šajā spēlē daudz izšķīra pirmā ceturtdaļa. Pēc tam mums bija kaut kādas labas minūtes, iespējas ieķerties spēlē, bet tas neizdevās. Pirmkārt, netikām galā ar Mejeri, kurš labi uzbrukuma no visā pozīcijām, gan no perimetra, gan zem groza. Mūsu uzbrukums, sevišķi no līderu puses, nebija tādā līmenī, ka varēja vēlēties. Tagad jāgatavojas nākamajai spēlei.”

Mačam sākumam komanda nebija gatava taktiski vai drīzāk bija palaiduši garām, ka tas jau ir fināls?
“Taktiski mums ir, ko paanalizēt, ko papētīt video. Mēs neizpildījām uzdevumus, kādi bija doti un daži no tiem arī nenostrādāja, kas jau ir darbs analīzei treneriem. Protams, spēlētājiem ir jāsaprot, ka tie ir fināli un vairs nav ko gaidīt. To viņiem arī teicu pirms spēles. Vairs nav vajadzīgs iespēlēties, kaut ko gaidīt, ir jāiet uz laukuma un jāatstāj tur viss. Diemžēl, arī tas mums neizdevās.”

Kāpēc līderi pazuda, kāds tam bija iemesls?
“Jau minēju, ka VEF bija labi sagatavojies. Divas reizes ar viņiem šosezon spēlējam un divas reize uzvarējām, taču tas ir regulārais čempionāts. Viņi bija izdarījuši vairāk secinājumu no šīm spēlēm, kamēr mums galvās bija iezadzies kaut kāds tāda pašapmierinājuma sajūta. Domājām, ka, ja jau divas reizes esam uzvarējuši, tad tas nostrādās arī šoreiz, bet tā nebija. VEF mūsu līderus diezgan labi nosedza un savas iespējas viņi neizmantoja.”

Kristaps Janičenoks, BK “Ventspils” kapteinis: “Pirmkārt, apsveicu VEF ar uzvaru. Viņi to bija pelnījuši un pierādīja to laukumā. Spēli sākām katastrofāli un, ja neskaita pēdējo ceturtdaļu, tā arī nospēlējām. Nezinu, kas mums sanāca, bet nesanāca mums faktiski nekas. Nezinu, vai varu atklāt to, ko VEF darīja un ko nedarīja, bet viņi sagrāva mūsu pozicionālo spēli ar sev zināmiem ieročiem. Sagraujot mūsu pozicionālo spēli, mums viss pajuka. Tika mesti samocīti metieni, katrs pats meklēja kādu izeju. Labā ziņa, ka ir tikai 1:0. Neviens nav nokāris galvas, jo tā notiek pleiofos ne tikai Latvijā, bet arī citās pasaules valstīs. Noteikti būsim gatavi nākošajai spēlei.

It kā viens otru pazīstat, bet tomēr VEF sanāca ar kaut ko pārsteigt?
“Pat nezinu, vai pārsteidza. Mēs, protams, viņus zinām, esam spēlējuši divas reizes un esam redzējuši citas spēles. Šo spēli viņi nospēlēja daudz vīrišķīgāk nekā mēs un rezultāts pat neatbilst patiesībai, redzot to, ko mēs tur darījām laukumā.”

Bija jābūt vēl trakāk?
“Viennozīmīgi. Bet labi, ka tā, labi, ka džeki nenokāra galvas. Protams, bija kaut kāda teorētiska iespēja spēli izvilkt, bet tas neizdevās. Vēlreiz apsveicu VEF ar labu spēli, bet mums gan jau priekšā garas pārdomu stundas, bet šī spēle jāaizmirst un jāgatavojas nākamajai. Tā ir tā māksla – aizmirst šādas spēles, nevis visu laiku par to domāt, jo sportā tā gadās.”

Mareks Mejeris, VEF uzbrucējs: “Prieks par uzvaru, jo sanācis labs sākums, un tā arī ir jāturpina. Pat nav jēgas kaut ko skatīties statistika, jo bijām pārāki enerģijas ziņā un tāpēc arī bija panākums. Ar tādu pašu sparu jāiet laukumā nākošajā spēlē.”