Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ar vai bez Lenarda sērijai jāturpinās Sanantonio

Andrejs Siliņš

Ar vai bez Lenarda sērijai jāturpinās Sanantonio
Dāvis Bertāns aizsardzībā
Foto: EPA / Scanpix

Naktī uz svētdienu pulksten 4:00 trešo spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu finālsērijā aizvadīs Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs", kas savā laukumā uzņems pirmajās divās spēlēs uzvarējušo Goldensteitas "Warriors".

Sērija sākās Oklendā, kur pirmajā mačā līdz Kavai Lenarda savainojumam "Spurs" izskatījās pārliecinoši, bija iekrājusi vadību ar divciparu skaitli un tuvojās panākumam mačā, taču sava līdera zaudēšana noveda pie zaudējuma arī spēlē - 111:113. Otrajā spēlē, mačā nepiedaloties Kavai Lenardam, Oklendas komanda jau bija ievērojami pārāka un izcīnīja graujošu uzvaru ar 136:100.

Dāvis Bertāns pirmajā mačā nospēlēja mazāk par minūti, bet otrajā spēlē laukumā devās brīdī, kad spēles liktenis jau labu laiku kā bija izlemts. 17 minūšu laikā trāpīja visus četrus izdarītos metienus no spēles un arī abus soda metienus, kopā sakrājot 13 punktus, ka arī četras atlēkušās bumbas. Lai gan Dāvis bija vienīgais, kurš bez Džonatona Simonsa "Spurs" sastāvā sakrāja vismaz desmit punktus, pēcspēles preses konferencē rūjienieša sniegums neizpelnījās Grega Popoviča uzmanību (kamēr Simonsu Popovičs nodēvēja par vienīgo, kurš bijis gatavs cīņai).

Sērija turpināsies ar divām spēlēm Teksasā, bet pirms trešā mača galvenais jautājums, protams, bija Kavai Lenarda spēja piedalīties. Dienu pirms spēles Lenards nepiedalījās komandas treniņā, bet medijiem izteicās, ka par spēlēšanu tiks lemts tikai pirms mača - esot jājūt, vai varēs normāli paskriet un izmantot abas kājas vienlīdzīgi, jo nevēloties spēlēt spēlēšanas pēc un mest metienus disbalansā. "Tas būs mans lēmums. Ja jutīšos labi, tad spēlēšu," sacīja Lenards.

Popovičs tikmēr neplāno veikt ievērojamas izmaiņas komandas sagatavošanā trešajai spēlei, balstoties uz Kavai lēmumu. "Vai nu viņš spēlēs vai nespēlēs. Mums jāstrādā pie visa pārējā," lakonisks bija treneris. Oklendas nometnē savukārt jūtama pārliecība, ka Lenards nelaidīs garām iespēju doties palīgā savai komandai pirmajā sērijas mačā mājās. "Esmu par 100% drošs, ka viņš spēlēs," pārliecināts bija "Warriors" līderis Kevins Durents. "Viņi ir daudz labāka komanda ar Kavai laukumā. Viņi kļūst vairāk bīstami."

"Warriors" galvenais treneris Maiks Brauns, kurš šajā amatā aizvieto veselības likstu mākto Stīvu Keru, sacīja, ka pirms trešās spēles noskaņojumam jābūt tādam pašam, kāds tas bijis pirms iepriekšējā mača. "Jūs domājat, ka mums pirmā sērijas spēle bija grūta? O, Sanantonio tas būs kas vairāk par kautiņu," medijiem sacīja Brauns. Arī bez Lenarda otrajā mačā "Spurs" dominēja cīņā par atlēkušajām bumbām (kad tādas bija), un tas ir aspekts, ko "Warriors" ņem vērā arī pirms trešās kaujas - cīņa par bumbām būs īpaši svarīga.

"Spurs", protams, būs bez Tonija Pārkera, kuram sezona savainojuma dēļ jau beigusies, un Lenarda spēlēšana ir zem jautājumzīmes, bet līdzīgs statuss ir arī diviem "Warriors" spēlētājiem. Viens no tiem ir pamata centrs Zaza Pačulija, kurš ir vainīgs tīšā vai netīšā Lenarda savainošanā, kā arī viens no pretendetiem uz sezonas labākā rezervista balvu Andrē Igudala, kurš gan ceļgala sāpes piektdien nejuta tik ļoti, lai nepiedalītos treniņā, līdz ar to viņa spēlēšana izskatās reāla.

Spēles sākums 4:00, un tiešraidē maču translēs kanāls "Best4Sport".

     [+] [-]

, 2017-05-20 17:05, pirms 7 gadiem
Jādod Bertānam minūtes! Un ne jau garbage laikā....

     [+] [-]

, 2017-05-20 19:51, pirms 7 gadiem
Kawhi nespēlēs....

  +1 [+] [-]

, 2017-05-20 19:58, pirms 7 gadiem
Nav jēgas celties,jo bez Lenarda būs 18+gsw.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-20 20:06, pirms 7 gadiem
Pačulija jau nespēlē, lai viņu nenolinčo Nevis trauma

     [+] [-]

, 2017-05-20 21:48, pirms 7 gadiem
90:120

     [+] [-]

, 2017-05-20 23:28, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Pačulija jau nespēlē, lai viņu nenolinčo Nevis trauma
Gatavojas Džeimsam, atstrādā kustības