Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Landertingers divus mēnešus pēc pasaules čempionāta bronzas beidz karjeru

Agris Suveizda

Landertingers divus mēnešus pēc pasaules čempionāta bronzas beidz karjeru
Dominiks Landertingers. Foto: Reuters/Scanpix

Pirms diviem mēnešiem pasaules čempionātā izcīnījis bronzu 20 kilometru klasiskajā distancē, austriešu biatlonists Dominiks Landertingers 32 gadu vecumā pavēstījis par karjeras beigām. Viņa rēķinā palika četras olimpiskās un piecas pasaules čempionāta medaļas.

"Domāju ļoti ilgu laiku. Manā karjerā bijuši lieliski panākumi, bet arī rūgtas sakāves. Ļoti vēlējos karjeru pabeigt uz augstas nots. Pateicoties medaļai Antholcā, man ir sajūta, ka aizeju kā uzvarētājs. Tas ir perfekts veids, kā pabeigt karjeru," Austrijas sabiedriskajā medijā ORF sacīja Landertingers.

Līdz tam aizvadījis ne pārāk labu sezonu, Landertingers pat paņēma pauzi no sacensībām, lai sagatavotos tieši pasaules čempionātam. "Tas nesa augļus. Īstajā brīdī viss atkal bija perfekti – liktenis man atkal deva tik lielisku panākumu," teica austrietis, kurš karjeras laikā gan cīnījies ar veselības problēmām un jūt, ka vairs nevar turpināt mocīt ķermeni un sasniegt pienācīgus rezultātus. "Vairs nespēju tikt galā ar augsta līmeņa treniņiem."

Vienu no lielākajiem panākumiem karjerā Landertingers guva nepilna 21 gada vecumā, 2009. gadā Phjončhanā triumfējot pasaules čempionāta masu startā. "14 gadu vecumā trenējos kā 18 gadīgs, bet 18 gadu vecumā – kā 22 gadīgs. Tādēļ par pasaules čempionu kļuvu jau 20 gados. Jaunībā ar galvu skrēju sienā un nepievērsu uzmanību ķermenim," stāstīja Landertingers.

Landertingera rēķinā ir četras olimpiskās medaļas. 2010. gada Vankūveras spēlēs viņš tika pie sudraba stafetē, 2014. gadā Sočos nopelnīja sudrabu sprintā un bronzu stafetē, bet 2018. gadā Phjončhanā Landertingers ieguva bronzu klasikā. Pasaules čempionātos viņa kontā ir zelts, divi sudrabi un divas bronzas.

Izmantotie resursi:
https://sport.orf.at/stories/3061902