Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bulgārijas futbola klubs atlaidis rasistiski noskaņotu Kenijas aizsargu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bulgārijas futbola klubs atlaidis rasistiski noskaņotu Kenijas aizsargu
Abuds Omars
Foto: kawowo.com

LETA. Bulgārijas augstākās līgas klubs Sofijas "Slavia" no darba atlaidis kenijiešu aizsargu Abudu Omaru, jo viņš regulāri izteicis rasistiskus apvainojumus savu komandas biedru virzienā.

"Mūsu pacietība nu ir galā. Esmu nolēmis izmest Omaru no komandas un pārtraukt ar viņu līgumu," pikts bija "Slavia" kluba prezidents Vencislavs Stefanovs. Stefanovs atklāja, ka pēdējo mēnešu laikā 25 gadus vecais Omars strauji mainījies un bijis rasistiski noskaņots tieši pret bulgāru futbolistiem.

"Neizskaidrojamu iemeslu dēļ Omars kļuva ļoti nežēlīgs un augstprātīgs. Viņš bulgāru valodā iemācījās vulgāras frāzes un pēc tam tās adresēja komandas biedru virzienā. Jāteic, Omars nekad neslēpa savu neapmierinātību ar dzīvi Bulgārijā," atzina Stefanovs.

Pirms diviem gadiem Omars kļuva par pirmo Kenijas futbolistu, kurš spēlējis Bulgārijas augstākajā līgā. Kopumā viņš šajā turnīrā aizvadījis 60 mačus. Stefanovs arī atklāja, ka Omars, kurš regulāri tiek izsaukts uz Kenijas izlasi, itin bieži pēc izbraucieniem uz Āfriku kavējās ar atgriešanos Bulgārijā. Kenijas izlasē Omars aizvadījis 28 mačus.

Izmantotie resursi:
LETA