Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Venta 2002" grauj otrajā spēlē, sērijā 2:0

"Venta 2002" grauj otrajā spēlē, sērijā 2:0
Fragments no "Venta 2002" un "Liepāja Juniors" spēles
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

Otro uzvaru pirmās līgas finālā izcīnīja "Venta 2002", kas Ventspilī sagrāva "Liepāja Juniors" komandu ar 8:2 un nonāca vienas uzvaras attālumā līdz uzvaras visā finālsērijā.

"Venta 2002" regulārajā čempionātā ieņēma trešo vietu, bet trijās pusfināla spēlēs pieveica otro labāko vienību - "Tukums/Stiga RM". Jaunie liepājnieki čempionāta pirmo posmu pabeidza ceturtajā vietā un pusfināla izšķirošajā, trešajā cīņā viesos sagrāva regulārā turnīra uzvarētājus - "Daugavpils/LDZ Cargo" ar 8:1. Tieši pateicoties pirmā posma rezultātiem, ventspilnieki uzsāka sēriju mājās, izmantojot dzimtās halles priekšrocības pēc pilnās programmas, izcīnot divus panākumus divās spēlēs.

Pirmā cīņa sanāca ļoti kaujinieciska. Trīs reizes viesi izvirzījās vadībā, tomēr katru reizi mājiniekiem vajadzēja ne vairāk par piecām minūtēm, lai atspēlētos. Trešās trešdaļas izskaņā rezultāts bija 3:3 un jau šķita, ka spēle turpināsies papildlaikā, bet 11 sekundes līdz pamatlaika beigām Edgars Cgojevs guva uzvaras vārtus ventspilnieku labā - 4:3.

Otrajā spēlē uzvara nāca vieglāk - pirmo periodu "Venta 2002" noslēdza vadībā ar 3:1 - precīzi bija Jānis Golubovičs, Edgars Cgojevs un Gustavs Celms, uz ko liepājnieki vienu reizi atbildēja ar vārtiem Ričarda Fomina izpildījumā. Otrajā trešdaļā vēl četras ripas ielidoja viesu vārtos - Mārtiņš Feifers un Jānis Golubovičs panāca 5:1 un aizsūtīja liepājnieku vārtsargu Nauri Miezi uz komandas soliņu. Vārtos stājās Arvils Cielaks un pēc vienas minūtes un 20 sekundēm arī viņš bija spiests izņemt ripu no saviem vārtiem pēc Kristera Bergmaņa precīza metiena – 6:1. Vienus vārtus "Liepāja Juniors" atspēlēja - Roberts Štelmahers panāca 6:2, bet drīz vien Oskars Grigulis atjaunoja piecu vārtu pārsvaru - 7:2.

Noslēdzošajā trešdaļā ventspilnieki guva vēl vienus vārtus - pēc Denisa Kateriņiča metiena rezultāts kļuva 8:2, bet Oskars Grigulis nerealizēja soda metienu, līdz ar ko spēle noslēdzās ar graujošo ventspilnieku uzvaru.

"Liepāja Juniors" spēlēja ar septiņiem aizsargiem un trīs uzbrucēju trijniekiem, bet "Venta 2002" sastāvs izskatās iespaidīgāks - abās fināla cīņās komandas rindās spēlēja bijušais Latvijas izlases aizsargs Oļegs Sorokins, pēc sezonas HK "Rīga" sastāvā ventspilniekiem pievienojās uzbrucējs Artūrs Homjakovs, vairākiem komandas spēlētājiem ir pieredze Latvijas Virslīgā, bet viens no komandas līderiem Edgars Cgojevs savulaik spēlēja Zviedrijas čempionātā, "Allsvenskan" līgā un Polijas čempionātā.

Nākamā, iespējams pēdējā sērijas spēle notiks rītdien, 21. aprīlī plkst. 18:00 Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē. Ja būs nepieciešams, tad vēl divas spēles tiks aizvadītas 22. aprīlī Liepājā un 24. aprīlī Ventspilī. Paralēli notiks arī sērija līdz divām uzvarām par trešo vietu starp "Daugavpils/LDZ Cargo" un "Tukums/Stiga RM" - pirmā cīņa Tukumā jau šodien plkst. 19:00, bet atbildes spēle 22. aprīlī plkst. 16:00 Daugavpilī.

Zelta sērija

DatumsVietaSpēleRezultāts
18/04Ventspils"Venta 2002" pret "Lieāja Juniors"4:3
19/04Ventspils"Venta 2002" pret "Liepāja Juniors"8:2
21/04Liepāja"Liepāja Juniors" pret "Venta 2002"
22/04Liepāja (ja nepiec.)"Liepāja Juniors" pret "Venta 2002"
24/04Ventspils (ja nepiec.)"Venta 2002" pret "Lipāja Juniors"

Turnīra uzvarētājs saņems tiesības startēt Latvijas hokeja Virslīgā nākamajā sezonā. Pirmās līgas čempionāts tiek aizvadīts trešo gadu, iepriekšējo divu gadu uzvarētāji - "Liepāja Juniors" un "Daugavpils/LDZ Cargo" savas tiesības uz Virslīgu neizmantoja.

Izmantotie avoti:
LHF | Sākums

  -2 [+] [-]

, 2017-04-20 15:51, pirms 7 gadiem
Nu ko? ja Ventspils domes vēlēšanās uzvarēs Kristovskis,HK Venta spēlēs virslīgā(protams ,ja uzvarēs šajā sērijā).Vēlēšanās uzvarēs Lemberga partija,hokejam nebūs nekāda atbalsta,kā līdz šim.Un arī mākslīgā apgaismojuma nebūs OC Ventspils stadionā.Tāpēc visus Ventspils sporta mīļotājus aicinu balsot par Ģ.Kristovski!!!

     [+] [-]

, 2017-04-20 15:53, pirms 7 gadiem
Nezinu ,cik Lembergmīļi ir šajā saitā,bet to jau pēc mīnusiem saskaitīsim.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-20 16:30, pirms 7 gadiem
Jā nebiju gaidījis, ka HK Venta sezonas beigās tā spēlēs. Malači.Prieks, ka Ventspilī hokejs uzņem apgriezienus!

     [+] [-]

, 2017-04-20 18:56, pirms 7 gadiem
Ja hokeja dēļ ir vēlēšanās dabūt vēl lielākus m..us ,tad uz priekšu.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-20 23:57, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Nu ko? ja Ventspils domes vēlēšanās uzvarēs Kristovskis,HK Venta spēlēs virslīgā(protams ,ja uzvarēs šajā sērijā).Vēlēšanās uzvarēs Lemberga partija,hokejam nebūs nekāda atbalsta,kā līdz šim.Un arī mākslīgā apgaismojuma nebūs OC Ventspils stadionā.Tāpēc visus Ventspils sporta mīļotājus aicinu balsot par Ģ.Kristovski!!!
Vāāāv, tirgošanās sākusies.

     [+] [-]

, 2017-04-21 00:32, pirms 7 gadiem
Prieks, ka Ventspils komandu velk talsinieki. Ventai nākamsezon jāspēlē virslīgā, ko arī novēlu

  -1 [+] [-]

, 2017-04-21 09:04, pirms 7 gadiem
Cīņa jau sākusies. Krists Brūvers facebooc jau savu "viedokli" ir teicis. Cik zemu var krist cilvēks lai kaut ko tādu publicētu. Kāpēc valdes loceklis Oļegs Sorokins , jau cik gadus, nevar spēlēt. Un par pārējiem, kas pievienojušies no mazotnes ir saistība ar Ventu 2002. Apstākļi ir tādi kādi ir. Liepājai taču arī spēlē spēlētāji no virslīgas, vai tad ne tā? Arī nosēdinājuši savus regulārā čempionāta spēlētājus malā. Es par godīgu spēli uz laukuma, arī no tiesnešu puses.