Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju vēlas trenēt, taču gaida īsto piedāvājumu un atraida vairākus kandidātus

Agris Suveizda

Morinju vēlas trenēt, taču gaida īsto piedāvājumu un atraida vairākus kandidātus
Žuzē Morinju. Foto: PA Wire/Scanpix

Portugāļu futbola speciālists Žuzē Morinju kopš atlaišanas no Mančestras "United" daudz tiek manīts televīzijā, gan sniedzot intervijas, gan strādājot kā eksperts, gan arī sniedzot lekcijas. Sarunā BeIn Sport France viņš pavēstīja, ka vēlas jau jūnijā atgriezties pie trenēšanas.

"Esmu atvērts pārejai uz klubu, kurā nekad vēl neesmu bijis, vietā, kurā vēl neesmu izcīnījis titulus," teica 56 gadus vecais Morinju. "Ārpus aprites esmu bijis vien nedaudz vairāk nekā divus mēnešus un gatavoju sevi nākamajam izaicinājumam. Neesmu brīvdienās, bet tā vietā ikdienā vadu lekcijas un konferences un skatos spēles. Gribētu jau jūnijā atgriezties klubā, lai man pietiktu laika pirmssezonai. Zinu precīzi, ko nevēlos, un tādēļ jau esmu atraidījis trīs vai četrus piedāvājumus. Un man ir skaidra doma, ko vēlos, taču tas ne obligāti ir kluba nosaukums – drīzāk darba stils. Zinu, ko vēlos un uz ko ceru."

Portugālim tika vaicāts arī par posmu Madrides "Real", kurā viņš izcīnīja Spānijas čempiona titulu, taču palika bez Čempionu līgas kausa, ko klubs pēc viņa aiziešanas ieguvis jau četras reizes. "Matemātika nav mana stiprā puse, bet esmu drošs, ka pirms manis Madride nespēja sasniegt pat Čempionu līgas ceturtdaļfinālu. Viņi labi spēlēja grupu turnīrā, bet tad tika izslēgti jau pirmajā kārtā. Atceros savu pirmo sezonu, kurā mums astotdaļfinālā bija jātiekas ar Lionas "Olympique" un klubs bija pārbijies. Liona bija laba komanda, taču mūsos bija bailes par izkrišanu. Spējām gūt virsroku un sasniedzām pusfinālu, kur izstājāmies tikai pendelēs."

"Mēs bijām tuvu trofejai un spējām atgūt kluba vietu kartē. Pēc tam Ančeloti vadībā klubs izcīnīja titulu. Ja kāds pēc trim gadiem klubā neatstāj neko aiz sevis, tas nozīmē, ka viņš nav neko panācis. Manā gadījumā es pēc trim gadiem atstāju solīdu struktūru, filosofiju un taktiskās zināšanas. Tad komandai pievienojās jauni spēlētāji un jauns treneris, kuriem, protams, pieder visi lauri par panākumiem," turpināja Morinju, apliecinot, ka joprojām ir izsalcis pēc tituliem. "Kāda gan jēga no filosofijas, ja tā neietver uzvarēšanu?! Mans lielākais tituls allaž ir nākamais."

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2019/03/20/foo...

Slēpts komentārs: EdgarsR

  +4 [+] [-]

, 2019-03-20 17:08, pirms 5 gadiem
Uzpūtība un milzīgais ego nekur nav pazudis.