Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Māsas Gasūnas šķir divas simtdaļas Latvijas čempionāta milzu slalomā

Ints Megnis
Ints Megnis

Māsas Gasūnas šķir divas simtdaļas Latvijas čempionāta milzu slalomā
Evelīna un Lelde Gasūnas. Foto: Latvian Alpine

Latvijas vadošās kalnu slēpotājas Leldi un Evelīnu Gasūnu trešdien Somijā šķīra tika divas sekundes simtdaļas Latvijas čempionāta milzu slaloma sacensībās.

Latvijas čempionāts un Baltijas kausa noslēdzošais posms jau tradicionāli notiek Somijā. Tā kā sacensībām ir FIS statuss, tajā piedalās ne tikai Baltijas kalnu slēpotāji, bet arī jebkurš cits interesents un vīriešu konkurencē šogad ir spēcīgs dalībnieku sastāvs. Trešdien Somijā tika aizvadītas pa divām milzu slaloma sacensībām vīru un dāmu konkurencē - vienu reizi sportisti devās Latvijas čempionāta, bet vienreiz Igaunijas čempionāta ietvaros.

Latvijas čempionātā dāmām pirmās divas vietas guva somietes Nella Korpio un Jenija Vouri, bet māsas Gasūnas bija trešā un ceturtā. Lelde pirmajā braucienā uzrādīja otro rezultātu, esot 0,3 sekundes ātrāka par Evelīnu, kura bija ceturtā, bet otrajā braucienā Evelīna uzrādīja trešo, bet Lelde ceturto rezultātu. Divu braucienu summā Lelde Gasūna guva trešo vietu, uzvarētājai zaudējot 0,55 sekundes, bet Evelīna palika pozīciju zemāk, atpaliekot 0,57 sekundes. Māsas saņēma attiecīgi 33,10 un 33,30 FIS kategorijas punktus.

Vēl no Latvijas sportistēm desmitniekā tika Liene Bondare un Agnese Āboltiņa, kuras guva attiecīgi sesto un desmito vietu, bet otrā no viņām pamanījās atpalikt vairāk nekā piecas sekundes.

Vēlāk notika Igaunijas čempionāta sacensības, kurās līdere pēc pirmā brauciena bija Lelde Gasūna, bet otrajā viņa atkāpās uz otro pozīciju, summā par 1,23 sekundēm piekāpjoties Korpio. Vēl šajās sacensībās, kurās daudzas spēcīgas sportistes palika bez rezultāta, sesto vietu guva Latvijas labākā jaunā kalnu slēpotāja Betija Burkovska.

Vīriem Latvijas čempionātā uzvaru svinēja zviedrs Gustavs Lundbeks, kurš šosezon vairākas reizes bijis Eiropas kausa divdesmitniekā, bet spēcīgo konkurenci parāda fakts, ka viņš par šo rezultātu tika pie 12 FIS punktiem. Šīs sezonas labākais Latvijas kalnu slēpotājs Žaks Gedra, kurš braucienos uzrādīja attiecīgi 11. un 17. rezultātu, bet summā tika pie 14. vietas. Viņš Lundbekam zaudēja 2,92 sekundes un nopelnīja 42,91 FIS punktu.

Kopā pie ieskaitīta rezultāta tika 47 sportisti, no Latvijas sportistiem nākamais labākais bija trīsdesmitnieku noslēdzošais Elvis Opmanis.

Igaunijas čempionātā uzvarētājs tika pie vēl augstāka rezultāta FIS punktos, bet no Latvijas sportistiem labākais bija divdesmitnieku noslēgušais Gedra. Šeit finišu sasniedza 56 sportisti, 38. vietu gūstot Elvim Opmanim, kurš bija otrs labākais no Latvijas atlētiem.

Sacensības Somijā turpināsies līdz šīs nedēļas beigām. Baltijas kausa sezona sākās jau novembra sākumā, kad Lietuvas iekštelpu slēpošanas hallē “Snow Arena” elites un junioru jeb U21 sportisti sacentās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas sacensībās slalomā un paralēlajā slalomā. Otrais posms februāra beigās un marta sākumā risinājās mūsu kalnu slēpošanas lielpilsētā Siguldā, kur vēlreiz sportisti sacentās slaloma un paralēla slaloma disciplīnās.