Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Zemgales"/LLU vārtsargs Petkus atvainojas tiesnešiem: "Manis teiktais nebija patiesība"

Agris Suveizda

"Zemgales"/LLU vārtsargs Petkus atvainojas tiesnešiem: "Manis teiktais nebija patiesība"
Reinis Petkus
Foto: Ruslans Antropovs

LETA. Latvijas hokeja vicečempionu "Zemgale"/LLU vārtsargs Reinis Petkus publiski atvainojies par izteiktajiem pārmetumiem "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas tiesnešu virzienā.

Sestdien par valsts čempioni otro gadu pēc kārtas kļuva "Kurbada" komanda, kas ceturtajā finālspēlē bija pārāka ar 1:0 un OHL finālsērijā ar 4-0 uzvarēja fināla debitanti "Zemgali"/LLU. Pēc finālsērijas pēdējās cīņas Petkus pauda neapmierinātību par tiesnešu darbību, sarunā ar žurnālistiem norādot, ka noslēdzošajā mačā soģis viņu pasūtījis trīs mājas tālāk.

Tiesa, otrdienas vakarā 22 gadus vecais Petkus aģentūrai LETA izteica nožēlu par saviem izteikumiem, jo tos viņš paudis emociju uzplūdā. "Tas, ko minēju saistībā ar tiesnešiem, nebija patiesība. Izteicos neatbilstoši. Man pašam tā bija pirmā reize, kad spēlēju finālā, un emocijas pēc tā bija ļoti sakāpinātas. Saprotams, ka ar karstu galvu gribas vainot pilnīgi visus. Tas, ko pateicu, neatbilda patiesībai," atzina Petkus.

"Kopš sērijas pēdējās spēles ir pagājušas 2-3 dienas, tagad emocijas ir nostabilizējušās, bet sākumā pēc ciestā zaudējuma tās bija graujošas," sacīja Petkus, vēlreiz piebilstot, ka viņa izteikumi par tiesnešiem bija pārspīlēti un viņš soģiem jau ir atvainojies. Petkus regulārajā čempionātā "Zemgale"/LLU vārtus sargāja 15 spēlēs, atvairot 91,41% metienu, kamēr otrs Jelgavas kluba vārtsargs bija Rihards Cimermanis. "Zemgale"/LLU pamatturnīru noslēdza ceturtajā vietā, bet pusfinālā negaidīti ar 4-2 uzvarēja regulārā čempionāta uzvarētāju "Mogo".

Komentārā, kuru nu Petkus ir atsaucis, vārtsargs izteicās šādi: "Varu atzīmēt, ka sērijas noslēdzošajā mačā tiesnešu darbs bija ļoti švaks. Varbūt neesmu liels speciālists un nevaru neko pateikt par noraidījumiem, bet, ja tiesnesis atļaujas man aizrādīt ar rupjiem vārdiem, tā nav pareiza pieeja. Vienā brīdī tiesnesim normālā valodā paprasīju, lai izskaidro situāciju, bet viņš mani rupjiem vārdiem pasūtīja trīs mājas tālāk. Man rodas jautājums - ja viņš drīkst lamāties, tad kādēļ es to nedrīkstu darīt? Atmosfēra uzreiz vairs nav patīkama. Šādas lietas Latvijas čempionātā gan nav regulāri, tas bija tikai finālsērijas noslēdzošajā spēlē, tomēr uzskatu, ka kopumā tiesāšana varēja būt labāka. Domāju, pats labākais būtu paņemt neitrālus tiesnešus, piemēram, no Baltkrievijas, jo mēs taču ar šo valsti esam regulāri sadarbojušies. Tad emocijas nebūtu tik sakāpinātas, soģi arī nerunātu mūsu mēlē."

Izmantotie resursi:
LETA

  +9 [+] [-]

, 2018-03-20 22:30, pirms 6 gadiem
... pārprasto paaudze....



Puķītis, Šneps, Petkus...

  +1 [+] [-]

, 2018-03-20 22:48, pirms 6 gadiem
vai tiešām tā jau kā likumsakarība, ka jaunā paaudze tāda neadekvāta un nespēj sevi kontrolēt ?

  -3 [+] [-]

, 2018-03-20 22:51, pirms 6 gadiem
Pediks tāds, zb šitie, kas izlej ūdeni un pēc tam atvainojas, zb

  +1 [+] [-]

, 2018-03-20 22:55, pirms 6 gadiem
cilvēkam, iespējams, ir aizrādīts/piedraudēts, bet kopumā- nesmuki

  -2 [+] [-]

, 2018-03-20 22:56, pirms 6 gadiem
apmēram situācijā kā piemēram veikala nozogot maizi , bet beigās pasaka ,ka negribēja tā darīt

  +3 [+] [-]

, 2018-03-20 23:00, pirms 6 gadiem
Piespieda būt politkorektam, lai nebūtu jāmaksā sods! Visi redzēja, kas notika! Tiesneši vienkārši bučoja Sprukta un Co kājas! Nesaku, ka rezūltāts būtu bijis cits, bet tiesāšana bija vienos vārtos!

  +2 [+] [-]

, 2018-03-20 23:01, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Pediks tāds, zb šitie, kas izlej ūdeni un pēc tam atvainojas, zb
Pediks esi tu smerdeli! Filtrē bazaru zilīt!

     [+] [-]

, 2018-03-20 23:07, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: cilvēkam, iespējams, ir aizrādīts/piedraudēts, bet kopumā- nesmuki
Izrādās, ka tiesnesis bija čečens un Petkus aizskāra musulmaņu jūtas, tāpēc Ramzans Kadirovs viņam pateica ''izviņis!"

  -3 [+] [-]

, 2018-03-20 23:14, pirms 6 gadiem
Gatis rakstīja: ... pārprasto paaudze....



Puķītis, Šneps, Petkus...
Tu esi savu senču pārpratums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-21 05:39, pirms 6 gadiem
Mute kā laidaru vārti...

  -3 [+] [-]

, 2018-03-21 08:08, pirms 6 gadiem
Nu, petkus sevi konkrēti pazemoja, kauns.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-21 09:35, pirms 6 gadiem
Pekusam, ja nu kādu vajag vainot, tad tik sevi un komandu nevis tiesnešus. Kurbads bija labāks visos komponentos varbūt tikai izņemot to bezjēdzīgo nēsāšanos pa visu laukumu, ko katrā spēlē piekopa jelgavnieki, kas gan viņiem nekādu pozitīvo rezultātu tāpat nedeva. Pie "nolietas" sērijas ar 0:4 vainot var tikai sevi. Kā saka "sliktam dejotājam p@uti traucē".

     [+] [-]

, 2018-03-21 09:50, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Pekusam, ja nu kādu vajag vainot, tad tik sevi un komandu nevis tiesnešus. Kurbads bija labāks visos komponentos varbūt tikai izņemot to bezjēdzīgo nēsāšanos pa visu laukumu, ko katrā spēlē piekopa jelgavnieki, kas gan viņiem nekādu pozitīvo rezultātu tāpat nedeva. Pie "nolietas" sērijas ar 0:4 vainot var tikai sevi. Kā saka "sliktam dejotājam p@uti traucē".
Viņs jau neteica ka dēl tiesneša zaudēja sēriju. Izlasi rakstu!

     [+] [-]

, 2018-03-21 11:24, pirms 6 gadiem
Ģedovščina uzvarēja, puisim aizvēra muti.Kā gan savādāk, jo bidlas ar savu ''mātes folkloru'' joprojām nosaka dienaskārtību sportā.Gribi spēlēt hokeju vai futbolu, pielāgojies.Nekas nekas, gan jau viņi izmirs kā dinozauri.

     [+] [-]

, 2018-03-21 11:25, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Pekusam, ja nu kādu vajag vainot, tad tik sevi un komandu nevis tiesnešus. Kurbads bija labāks visos komponentos varbūt tikai izņemot to bezjēdzīgo nēsāšanos pa visu laukumu, ko katrā spēlē piekopa jelgavnieki, kas gan viņiem nekādu pozitīvo rezultātu tāpat nedeva. Pie "nolietas" sērijas ar 0:4 vainot var tikai sevi. Kā saka "sliktam dejotājam p@uti traucē".
Un tas dod tiesības tiesnesim palaist savu muti?

     [+] [-]

, 2018-03-21 12:29, pirms 6 gadiem
cienīga rīcība
svarīgākais, lai mācītos no savām kļūdām

     [+] [-]

, 2018-03-21 13:02, pirms 6 gadiem
Cik tad gadis sitam dzekam, 12? Sada limeni ari emociju uzpluda vajadzetu filtreet, nevis melot. nav jau pamatenes cempis piles un medniekos.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-21 14:42, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Un tas dod tiesības tiesnesim palaist savu muti?
Kā reiz spēlētājam(arī vārtsargs ir tikai laukuma spēlētājs) nav tiesību vispār ar soģiem runāt un "čalot" par kaut ko, kas viņam it kā nav skaidrs, jo par to var dabūt disciplināro. Ja viņam bija kāds jautājums par konkrēto situāciju, tad vajadzēja to patekt savam C vai A, lai tas iet un prasa skaidrojumu. faktiski jau ar parastu pasūtīšanu uz poda Petkus vēl ir ticis cauri sveikā, jo varēja arī dabūt sodu par "mutes palaišanu" nevietā. Viņam nav C vai A burta uz krekla tapēc ar soģiem var runāt tik tad, ja soģis šim ko prasa. Ja katrs spēlētājs par kādu it kā "nepareizu" netaisnu epizodi prasīs skaidrojumu no tiesneša, tad tā vairs nebūs hokeja spēle, bet kaut kāds balagāns.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-21 14:44, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Viņs jau neteica ka dēl tiesneša zaudēja sēriju. Izlasi rakstu!
Kas nemāk ar godu zaudēt tie parasti pēc zaudēm ņaud, ka tas nav labi, šitas nav labi, tiesnesis šim ne to pateica vai ne tā apsauca, u.t.t. tā ir prasta zaudētāju ņaudēšana nekas vairāk.