Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskim oficiālā debija ar Ukrainu, Serbija nevienojas par Teodosiča apdrošināšanu

Rolands Eliņš

Bagatskim oficiālā debija ar Ukrainu, Serbija nevienojas par Teodosiča apdrošināšanu
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

Šodien ar astoņām spēlēm sāksies Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem kvalifikācijas galvenais posms. Kamēr Latvijai pirmā spēle paredzēta rītdien, Serbija šodienas mačā pret Somiju tomēr būs spiesta spēlēt bez Miloša Teodosiča, bet Ainara Bagatska vadītā Ukrainas izlase spēkosies ar Austriju.

Vairākām izlasēm ceļš uz Eiropas čempionāta finālturnīru sākās jau pirms vairāk nekā diviem gadiem, kad tika aizvadītas pirmskvalifikācijas pirmās kārtas spēles. FIBA ieviestā jaunā sistēma paredz, ka EČ pirmskvalifikāciju var izlaist 24 vadošās izlases, kuras cīnījās Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā kārtā, to vidū arī Latvija. Šīm 24 izlasēm klāt nākušas astoņas komandas no EČ pirmskvalifikācijas, un kopumā 32 izlases sadalīs 24 ceļazīmes uz finālturnīru, no kurām četras jau aizņēmušas finālturnīra mājinieces – Čehija, Itālija, Vācija un Gruzija.

Šodienas kvalifikācijas sākums būs Ainara Bagatska oficiālā debija pie Ukrainas izlases stūres. Viņš par šīs izlases galveno treneri tika iecelts pagājušā gada vasarā, taču izlašu kalendārs šajā laikā citas spēles nebija paredzējis, un pirmā oficiālā Ukrainas izlases spēle Bagatska vadībā būs šovakar pret Austriju. Savukārt pēc trim dienām Bagatski gaida atkalsatikšanās ar Slovēnijas izlasi, kas pirms trim gadiem liedza viņam ar Latvijas izlasi iekļūt EČ pusfinālā.

Bagatskim pirmajās divās atlases spēlēs nevarēs palīdzēt naturalizētais Keisijs Šeferds no Kijevas kluba, kuram vēl nav sakārtotas visas formalitātes. Tāpat Ukrainas izlasē nebūs kapteiņa Vjačeslava Kravcova, kuram veselības problēmas, tiesa, Kravcovs cerot pievienoties izlasei Slovēnijā. Bagatskis toties tika pie "Barcelona" spēlētāja Pustovija - jau pirms sezonas sākuma Bagatskim esot bijusi noruna ar "Barcelona" vadību par Pustovija palaišanu uz izlasi, un Katalonijas klubs savu vārdu turējis.

FIBA izlašu kalendārs joprojām neiespaido ULEB plānus, un šovakar paredzētas arī Eirolīgas spēles, kas nozīmē, ka daudzām Eiropas basketbola lielvalstīm nāksies iztikt bez Eirolīgas klubu spēlētājiem. Šodien spēles paredzētas tādām basketbola lielvalstīm kā Spānija, Serbija, Itālija un Krievija, pēdējām divām tiekoties savstarpējā mačā, taču šo izlašu rindās spēlētāju, kuri spēlē nozīmīgu lomu Eirolīgas klubā, nav.

Serbijas izlase bija cerējusi uz Miloša Teodosiča palīdzību – titulētais saspēles vadītājs bija kopā ar izlasi, taču pirms pāris dienām atgriezās pie sava kluba „Virtus Bologna”. Serbijas Basketbola federācija neesot varējusi vienoties ar „Bologna” par spēlētāja apdrošināšanu. Jāatgādina, ka Teodosičs tieši izlasē gūta savainojuma dēļ izlaida Pasaules kausa izcīņu un šīs sezonas sākumu.

Itālijas un Krievijas grupā atlases ciklu šodien sāks arī Igaunija, kas viesos aizvadīs spēli pret Ziemeļmaķedoniju.

EuroBasket 2021 atlases spēles 20. februārī

IzlasesSākumsIzlasesSākums
Gruzija-Šveice17:00Rumānija-Spānija18:00
Somija-Serbija19:00Ungārija-Slovēnija19:00
Polija-Izraēla19:45Austrija-Ukraina20:30
Ziemeļmaķedonija21:15Itālija-Krievija21:30

EuroBasket 2021 kvalifikācijas izloze

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupaF grupaG grupaH grupa
SpānijaKrievijaLietuvaHorvātijaSerbijaSlovēnijaFrancijaGrieķija
PolijaItālijaČehijaTurcijaSomijaUkrainaVācijaLatvija
IzraēlaZiemeļmaķedonijaBeļģijaNīderlandeGruzijaUngārijaMelnkalneBosnija
RumānijaIgaunijaDānijaZviedrijaŠveiceAustrijaLielbritānijaBulgārija

Izmantotie resursi:
https://bolognabasket.org/milos-teo...

  +4 [+] [-]

, 2020-02-20 17:23, pirms 4 gadiem
Vēlu veiksmi Bagatska vadītajai Ukrainai. Laba bilde.

     [+] [-]

, 2020-02-20 18:16, pirms 4 gadiem
Lai izdodas! Vismaz tik pat labi sačakarēt, kā ar mūsējiem! Nekad netēmē virs savas galvas, labāk pa kājstarpi!

     [+] [-]

, 2020-02-20 18:24, pirms 4 gadiem
Kā tas nākas, ka Barcelona uz Ukrainas izlasi sev nevajadzīgus spēlētājus laiž, bet uz Latvijas izlasi nelaiž?

     [+] [-]

, 2020-02-20 20:14, pirms 4 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Kā tas nākas, ka Barcelona uz Ukrainas izlasi sev nevajadzīgus spēlētājus laiž, bet uz Latvijas izlasi nelaiž?
Varbūt tāpēc, ka Šmits ir vajadzīgs? Man tik tiešām rodas jautājums, vai jūs savā pasaulītē dzīvojiet?