Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pieckārtējā čempione "Sevilla" iekļūst Eiropas līgas astotdaļfinālā

Rolands Eliņš

Pieckārtējā čempione "Sevilla" iekļūst Eiropas līgas astotdaļfinālā
"Sevilla" futbolisti. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Pieckārtējā UEFA Eiropas līgas uzvarētāja "Sevilla" trešdien kā pirmā nodrošināja vietu šīs sezonas astotdaļfinālā.

Spānijas vienība 1/16 fināla atbildes mačā savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Itālijas klubu Romas "Lazio", divu spēļu summā svinot uzvaru ar 3:0.

Pirmos vārtus "Sevilla" labā guva francūzis Visams ben Jeders, kurš 20.minūtē pēc paša izveidota uzbrukuma nonāca pirmais pie vārtsarg atsistās bumbas un raidīja to tīklā. Otrajā puslaikā, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 12 minūtes, Pavlo Sarabija no tuvas distances panāca 2:0.

Mājinieki pusstundu pirms pamatlaika beigām palika desmit vīru sastāvā, bet arī viesi 11 minūtes vēlāk tika pie noraidījuma, tādējādi nespējot izmantot viena spēlētāja pārsvaru.

"Sevilla" par otra prestižākā Eiropas klubu turnīra čempioni kļuvusi piecas reizes, tajā skaitā trīs reizes pēc kārtas no 2014. līdz 2016.gadam.

Ceturtdien notiks pārējās 15 1/16 fināla atbildes spēles.

UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Iepriekšējā sezonā par UEFA Eiropas līgas uzvarētājiem kļuva Spānijas klubs Madrides "Atletico", kas finālā ar 3:0 pārspēja Marseļas "Olympique" no Francijas.

Izmantotie resursi:
LETA