Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam desmitā piespēle sezonā, Bļugers nespēlē uzvarā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Girgensonam desmitā piespēle sezonā, Bļugers nespēlē uzvarā
Zemgus Girgensons. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" izbraukumā ar 2:4 piekāpās Floridas "Panthers", bet Zemgus Girgensons astoņas sekundes pirms mača beigām tika pie desmitās piespēles sezonā. Savukārt Teodors Bļugers nepiedalījās Pitsburgas "Penguins" uzvarā.

Zemgus Girgensons spēlēja Bufalo "Sabres" ceturtajā virknējumā kopā ar Juhanu Lāšonu un Vladimiru Sobotku, un latvietim tā bija 400. spēle karjerā. Girgensons laukumā pavadīja 14:31 minūti (2:17 mazākumā un 0:10 vairākumā), kuru laikā izdarīja trīs spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus, tika pie desmitās rezultatīvās piespēles sezonā un lietderības koeficienta +1.

VIDEO: Girgensons asistē Floridā un nopelna sezonas 13. punktu

Girgensons punktu nopelnīja astoņas sekundes pirms spēles beigām, kad viņš bija pirmais pie pretinieku zonā iemestās ripas. Uzbrucējs tika līdz vārtu priekšai, un, lai gan pašam metiens neizdevās, ripa nonāca pie Vladimira Sobotkas, kurš pielika precīzu punktu, panākdams 2:4. Girgensons pie punkta tika pēc divu spēļu pārtraukuma, un šajā sezonā 52 spēlēs viņš izcēlies ar 3+10. Vārtus Girgensons nav guvis kopš 11. decembra.

Pateicoties kapteiņa Džeka Aikela metienam, tieši "Sabres" atklāja rezultātu un bija vadībā pirms noslēdzošās trešdaļas, kuru daudz pārliecinošāk aizvadīja "Panthers" hokejisti – viņi iemeta četrus vārtus pēc kārtas. Divas reizes izcēlās Džonatans Huberdo, bet uzvaras ripu iemeta somu centrs Aleksandrs Barkovs. Florida savus pirmos trīs vārtus guva divu minūšu un 37 sekunžu laikā.

Lai gan "Sabres" turpina cīņu par iekļūšanu Stenlija kausā, izredzes kļūst arvien mazākas, jo konkurenti izcīna punktus, kamēr Bufalo piedzīvo zaudējumus. Komandas kontā ir 63 punkti, bet play-off zonas pēdējai komandai Kolumbusas "Blue Jackets" ir 69 punkti, un šāds deficīts atlikušajās 23 spēlēs būs grūti likvidējams.

Labāk klājās Pitsburgas "Penguins", kas izbraukumā ar 4:3 pārspēja Ņūdžersijas "Devils", nostiprinoties izslēgšanas spēļu zonā. Tomēr Teodors Bļugers palika ārpus pieteikuma. Priekšroka tika dota Taneram Pīrsonam, kurš ceturtās maiņas lomā uz ledus pavadīja astoņas minūtes un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Penguins" jau trešajā minūtē nonāca iedzinējos, bet Zakam Astonam-Rīsam drīz vien izdevās panākt izlīdzinājumu. Pirmās trešdaļas turpinājumā komandas vēlreiz apmainījās vārtu guvumiem – laukuma saimnieki izvirzījās vadībā, bet Niks Bjugstads realizēja vairākumu un panāca izlīdzinājumu. Savukārt otrajā trešdaļā vārtus guva tikai Pitsburgas hokejisti. Vispirms izcēlās Braiens Rasts, bet tad ar spēcīgu metienu no zilās līnijas pārsvaru dubultoja Čads Ruvīdls, kuram tie bija pirmie vārti sezonā.

Ar 71 punktu Pitsburga ieņem trešo vietu Metropolitēna divīzijā. Priekšā esošajai Vašingtonas "Capitals" ir par diviem punktiem vairāk. Vēl nesen "Penguins" atradās ārpus play-off zonas, bet pēdējā laikā punkti krājušies raitākā ritmā.

  +8 [+] [-]

, 2019-02-20 08:06, pirms 5 gadiem
Pitsburgas fani ļoti vīlušies, ka Salivans Blugera vietā ielicis Simonu.
Tā jau sīkums, bet patīkami lasīt, ka Pingvīna faniem Blugers ļoti simpatizē.
Slēpts komentārs: BayernM

  +4 [+] [-]

, 2019-02-20 08:16, pirms 5 gadiem
Zemgus tuvojās spēlēšanai pasaules čempī!

  +3 [+] [-]

, 2019-02-20 08:26, pirms 5 gadiem
Kriptonits rakstīja: Pitsburgas fani ļoti vīlušies, ka Salivans Blugera vietā ielicis Simonu.
Tā jau sīkums, bet patīkami lasīt, ka Pingvīna faniem Blugers ļoti simpatizē.
Tas gan jā, tātad Tedijs ir iesimpatizējies Pens faniem

     [+] [-]

, 2019-02-20 08:34, pirms 5 gadiem
Cerams trenera lēmumu neietekmēja iepriekšējās spēles mazā šaizīte pie saviem vārtiem

  -1 [+] [-]

, 2019-02-20 08:39, pirms 5 gadiem
BayernM rakstīja: Zemgus ļoti pielicis pie statistikas!
Šajā sezonā jau 13. Punkts!
Pēdējās trīs sezonas - 18, 16 un 15 punkti!
Cerams izdosies izspiest virs 25.
Visticamāk, ka tie paši 15 - 18 punkti būs.
Ne pa tēmu - kā tev vakardienas niča?

  +4 [+] [-]

, 2019-02-20 08:50, pirms 5 gadiem
Nu pēdējo savu spēli Blugers aizvadīja visai neveiksmīgi,tāpēc pārsteigums nebija viņa atstāšana rezervē.Gribētāju spēlēt trešā,ceturtā maiņā ir pietiekoši,tādēļ atslābt nedrīkst ne uz brīdi. Girgensonu varam apsveikt ar Jubilejas spēli,joprojām kā piektais visvairāk spēles aizvadījušais latviešu hokejists NHLTiesa ,līdz Artūram Irbem,kurš ceturtais ,vēl 168 spēles jāaizvada.Tātad divas ar pusi sezonas vismaz.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-20 08:57, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Nu pēdējo savu spēli Blugers aizvadīja visai neveiksmīgi,tāpēc pārsteigums nebija viņa atstāšana rezervē.Gribētāju spēlēt trešā,ceturtā maiņā ir pietiekoši,tādēļ atslābt nedrīkst ne uz brīdi. Girgensonu varam apsveikt ar Jubilejas spēli,joprojām kā piektais visvairāk spēles aizvadījušais latviešu hokejists NHLTiesa ,līdz Artūram Irbem,kurš ceturtais ,vēl 168 spēles jāaizvada.Tātad divas ar pusi sezonas vismaz.
Bļugers neaizvadīja pēdējo spēli...tā bija iepriekšējā Bļuģera spēle peņu sastāvā, pēc kuras tika šonakt nosēdināts malā!
Kaut kas liecina, ka Girgensons vēl vismaz 2 ar pusi sezonas nespēlēs un taisās slidas kārt vadzī? ja kas, viņam tik pat gadu cik Bļuģeram, kurš tik sāk spēlēt NHL!

  +9 [+] [-]

, 2019-02-20 09:03, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Bļugers neaizvadīja pēdējo spēli...tā bija iepriekšējā Bļuģera spēle peņu sastāvā, pēc kuras tika šonakt nosēdināts malā!
Kaut kas liecina, ka Girgensons vēl vismaz 2 ar pusi sezonas nespēlēs un taisās slidas kārt vadzī? ja kas, viņam tik pat gadu cik Bļuģeram, kurš tik sāk spēlēt NHL!
Darbā pāris cilvēkiem žoklis atkārās uzzinot ka vecais kaplis un jaunais talants ir dzimuši vienā gadā

  +2 [+] [-]

, 2019-02-20 09:14, pirms 5 gadiem
Cik sanāca redzēt pēdējās 2 agrās spēles, tad man Bļugers diezgan nepārliecinoši izskatījās. Tā maiņa kopumā nekāda bija pat salīdzinot ar ceturto. Nezinu vai viņš AHL vispār tika spēlēts mazākumā, izskatījās ka nē.
Slēpts komentārs: Maikl30

  +6 [+] [-]

, 2019-02-20 10:00, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: Kenins ari loti simpatizeja Vankuveras faniem.....un????
Ko un? Jau pateicu - sīkums, bet ļoti patīkami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-02-20 12:21, pirms 5 gadiem
andzadzo2008 rakstīja: Visticamāk, ka tie paši 15 - 18 punkti būs.
Ne pa tēmu - kā tev vakardienas niča?
Švaki nospēlēja. Es domāju mājās padirsīs diemžēl.

     [+] [-]

, 2019-02-20 12:43, pirms 5 gadiem
ja Bļugeram būtu labs aģents, tad tagad laiks aizmanīties prom nu ja vien neatradīsies patstāvīga vieta komandā

  +1 [+] [-]

, 2019-02-20 13:41, pirms 5 gadiem
Ja nebūs traumas un turpinās tādā pašā garā, tad ir iespēja sasniegt 20 punktu robežu šosezon.