Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 basketbolistes gūst uzvaru pagarinājumā apvienotā čempionāta spēlē

Krišs Upenieks

Latvijas U-17 basketbolistes gūst uzvaru pagarinājumā apvienotā čempionāta spēlē
Kaspars Mājenieks
Foto: FIBA.com

LETA. Latvijas U-17 sieviešu basketbola izlase otrdien Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta pēc spēka otrās divīzijas mačā savā laukumā ar rezultātu 69:66 (16:15, 10:17, 17:16, 18:13, 8:5) pagarinājumā apspēlēja Tallinas "G4S Noorteliiga" komandu.

Vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām latvietes bija iedzinējos ar 55:61, tomēr turpinājumā pretinieces palika bez punktiem. Pagarinājumā igaunietes guva pirmos četrus punktus, tomēr pēc tam ar punktiem izcēlās četras dažādas Latvijas izlases spēlētājas un nodrošināja komandai uzvaru. Latvijas U-17 izlasei ar 15 punktiem un 12 bumbām zem groziem palīdzēja Flēra Vīnerte, kamēr 14 punkti un desmit bumbas zem groziem bija Martai Malojlo, bet 13 punktus sameta Ketija Vihmane.

Apvienotā čempionāta pēc spēka otrās jeb starptautiskās divīzijas kopvērtējuma vadībā ar 15 uzvarām 17 mačos joprojām ir "Tartu Universitāte"/"Kalev", bet 12 uzvaras 18 mačos ir "Daugavpils Universitātei". Tikmēr Tallinas "G4S Noorteliiga" komanda un "Liepājas Sporta spēļu skola" guvušas pa deviņiem panākumiem 17 dueļos, bet tām ar deviņām uzvarām 18 cīņās seko Latvijas U-17 izlases basketbolistes.

"Saldus"/"Sporta skola" spēlētājas mačus kā uzvarētājas noslēgušas piecas reizes, bet pie diviem panākumiem tikusi Latvijas U-16 izlase. Savukārt spēcīgākajā divīzijā līderei "TTT Rīga" ir 17 uzvaras 17 spēlēs, tai ar 16 panākumiem 21 mačā seko "Liepājas papīrs"/LSSS vienība, kamēr 16 uzvaras 23 dueļos ir RSU komandai. Pie deviņām uzvarām tikušas "TTT Rīga-Juniores" spēlētājas, seši panākumi ir "Tallinas Universitātes" komandai, bet "Latvijas Universitāte" cietusi 23 zaudējumus 23 cīņās.

Šajā sezonā apvienotajā čempionātā komandas sadalītas divās divīzijās, lai nodrošinātu vairāk līdzvērtīgu spēļu. Elites divīzijā tiks izspēlēts sešu apļu turnīrs, bet "TTT Rīga" ar katru komandu spēlēs pa četrām reizēm, kamēr starptautiskajā divīzijā būs četri apļi. Sākotnēji bija plānots, ka pirms Ziemassvētkiem notiks apvienotā čempionāta kausa izcīņa, bet tas tika pārcelts uz nenoteiktu laiku, jo laicīgi netika izspēlētas pirmā posma spēles.

Sezonu noslēgs divi izslēgšanas turnīri. Finālčetrinieka turnīrā piedalīsies elites divīzijas trīs pirmo vietu ieguvējas, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp elites grupas ceturtās vietas ieguvējām un starptautiskās divīzijas uzvarētājām. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas - četras labākās valsts komandas no elites divīzijas, labākā valsts komandas starptautiskajā divīzijā, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp piekto Latvijas komandu elites divīzijā un otro labāko no mūsu valsts komandām starptautiskajā divīzijā.

Izmantotie resursi:
LETA