Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Avalanche" sagrauj Losandželosu, Vegasa iemet septiņus vārtus "Penguins"

Rolands Eliņš

"Avalanche" sagrauj Losandželosu, Vegasa iemet septiņus vārtus "Penguins"
Miko Rantanens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Kolorādo „Avalanche” ar 7:1 sagrāva Losandželosas „Kings”. Divus vārtus guva ļoti rezultatīvu sezonu aizvadošais soms Miko Rantanens, taču viņš spēli nepabeidza savainojuma dēļ. Tikmēr Lasvegasas „Golden Knights” ar 7:3 apspēlēja Pitsburgas „Penguins”, trīs vārtus gūstot Džonatanam Maršeso.

22 gadus vecais somu uzbrucējs Miko Rantanens aizvada iespaidīgu sezonu, kurā 48 spēlēs paspējis savākt 73 punktus (23+50). Arī šonakt aizvadītajā mačā viņš sniedza krietnu ieguldījumu „Avalanche” uzvarā pār „Kings”, gūstot divus vārtus, taču trešajā periodā vairs nespēlēja savainojuma dēļ. Pēc mača gan komandas treneris atklāja, ka „Avalanche” pārsvars bijis tik liels, ka ticis pieņemts lēmums neriskēt ar lielāku Rantanena savainojumu un pietaupīt viņu, taču nākamā spēle viņam nebūs jāizlaiž.

„Kings” rindās trešajā periodā vienīgos vārtus guva Iļja Kovaļčuks, bet viņa komanda tāpat cieta sakāvi ar 1:7. Sešus vārtus Kolorādo guva otrajā periodā, ieskaitot precīzu metienu mazākumā.

Ar septiņiem vārtiem šonakt izcēlās arī „Golden Knights”, kas savā laukumā apspēlēja Pitsburgu (7:3) un guva devīto uzvaru 11 spēļu intervālā. Lasvegasas komandas sastāvā trīs vārtus guva Džonatans Maršeso. Pitsburga uzbruka nedaudz vairāk, taču teicami spēlēja Lasvegasas vārtsargs Marks Andrē Flerī, atvairot 34 no 37 metieniem.

„Rangers” ar 3:2 pārspēja „Bruins”, un līdz ar šo uzvaru zviedru vārtsargs Henriks Lundkvists pakāpās uz sesto vietu visu laiku uzvarām bagātāko vārtsargu sarakstā, apsteidzot leģendāro Teriju Savčuku. Divus vārtus Ņujorkas komandas sastāvā guva Mika Zibanedžads.

Līgas vadībā tikmēr arvien pārliecinošāk iekārtojas „Lightning”, kas šonakt ar 6:3 pārspēja „Sharks”. Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Stīvens Stemkoss. Uzvaru gan guva arī Tampas tuvākā sekotāja līgas kopvērtējumā – Kalgari ar 5:2 viesos pieveica Edmontonu. Tampa spējusi savākt 76 punktus, Kalgari ir 69 punkti, bet nevienai citai komandai nav vairāk par 64 punktiem.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Devils-Ducks2:3Avalanche-Kings7:1
Blues-Senators3:2Stars-Jets4:2
Bruins-Rangers2:3Canadiens-Flyers2:5
Lightning-Sharks6:3Predators-Panthers2:4
Wild-Blue Jackets2:1Golden Knights-Penguins7:3
Oilers-Flames2:5

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2019-01-20 11:30, pirms 5 gadiem
Drausmas Kings izskatās. Tur tiešām jāmaina dažs labs spēlētājs.

     [+] [-]

, 2019-01-20 12:06, pirms 5 gadiem
Koskinenam nereāls seivs sanāca! Saucās, ar muguras smadzenēm sajuta ripu.... nekādi citādi to(seivu) izskaidrot nevar.