Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Arteta un Ančeloti tuvojas "Arsenal" un "Everton", Mančestras "City" nikna par pārrunu gaitu

Agris Suveizda

Arteta un Ančeloti tuvojas "Arsenal" un "Everton", Mančestras "City" nikna par pārrunu gaitu
Mikels Arteta. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Sestdien Anglijas Premjerlīgā savā starpā tiksies divas komandas, kurām šobrīd nav pilnvērtīga galvenā trenera: Liverpūles "Everton" un Londonas "Arsenal". Abas gan ir izšķīrušās par vēlamo kandidātu – ja nekas nenoies greizi, par "Everton" vadītāju vajadzētu kļūt Karlo Ančeloti, bet "Arsenal" vajadzētu trenēt Mikelam Artetam.

Mikels Arteta kopš 2016. gada ir Mančestras "City" trenera asistents, un klubs neiebilda tam, ka viņš uzsāk pārrunas ar Londonas "Arsenal". Taču nu gan klubs nav apmierināts, jo Arteta un "Arsenal" esot jau praktiski vienojušies, tiek runāts, ka basks amatā varētu tikt apstiprināts jau rīt, bet "Arsenal" vēl nav uzsākusi oficiālas pārrunas ar Mančestras "City", kas par sava asistenta zaudēšanu vēlas vienu miljonu sterliņu mārciņu lielu kompensāciju.

37 gadus vecajam Artetam nav nekādas pieredzes galvenā trenera amatā, taču viņš spēlētāja karjeru pabeidza tieši "Arsenal" rindās un viens no galvenajiem kandidātiem uz krēslu bija jau pirms pusotra gada. Toreiz līgums tika parakstīts ar citu basku Unaju Emeriju. Savukārt 60 gadus vecais Karlo Ančeloti, kurš kā treneris ir trīsreiz triumfējis Čempionu līgā, esot mutiski piekritis pārņemt "Everton". Vispirms gan ir jālauž līgums ar "Napoli", kas viņu no amata atbrīvoja tikai pirms astoņām dienām.

Londonas "Arsenal" Emeriju atlaida 29. novembrī un kopš tā laika galvenā trenera pienākumu izpildītāja Frēdrika Junberja vadībā ir aizvadījusi jau piecas spēles. Premjerlīgā "Arsenal" ir ieguvusi četrus punktus četrās spēlēs (2:2 pret "Norwich", 1:2 pret "Brighton", 3:1 pret "West Ham" un 0:3 pret Mančestras "City") un Eiropas līgā cīnījusies neizšķirti ar Ljēžas "Standard" (2:2). Savukārt "Everton" portugāli Marku Silvu atlaida 5. decembrī. Skota Dankana Fērgusona vadībā komanda aizvadījusi trīs spēles – Premjerlīgā 3:1 pret Londonas "Chelsea" un 1:1 pret Mančestras "United" un Līgas kausā zaudējums pendelēs Lesterai (2:2).

"Arsenal" ar 22 punktiem 17 spēlēs Premjerlīgā atrodas desmitajā vietā, kamēr "Everton" ar 18 punktiem ir sešpadsmitajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

     [+] [-]

, 2019-12-19 20:29, pirms 4 gadiem
Frēdriks Junberjs. Āmen.

     [+] [-]

, 2019-12-19 20:32, pirms 4 gadiem
Kokapstrādes meistars Otomārs rakstīja: Frēdriks Junberjs. Āmen.
Un Zviedrija ir Sverje!