Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Mēs tomēr neesam nekādi "supermeņi""

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Mēs tomēr neesam nekādi "supermeņi""
Roberts Štelmahers
Foto: basketballcl.com

Piedāvājam komentārus pēc FIBA Čempionu līgas spēles starp “Ventspils” un Lietuvas “Neptūnas” komandām, kas noslēdzās ar lietuviešu uzvaru 84:69.

Roberts Štelmahers, “Ventspils” galvenais treneris: “Iesākām diez gan labi, bet tad daži metieni neiekrita, dabūjām nesaprotamus sodus uzbrukumā, kas izlīdzināja spēli, bet mēs pazaudējām savu pārliecību. Katrs nedaudz centās vilkt to deķīti uz savu pusi, bet vēl trakāk, ka viņi iemeta 22 punktus ātrajos uzbrukumos. Tas ir par daudz un to nedrīkst pieļaut, spēlējot savā laukumā. Mēs ejam pēc uzbrukumu bumbām, bet viņi aizskrien un iemet no groza apakšas, jo mēs netiekam atpakaļ. It kā jau zinājām, ka viņu garie spēlētāji ļoti labi skrien un vispār labi saprot basketbolu, atdodot laicīgas piespēles. Vēl jaunie spēlētāji iemeta kaut kādus metienus, kuriem it kā nevajadzēja būt, un mēs salūzām. Viņi atsita visu, ko iemetām mēs un vēl tika priekšā, bet mēs nevarējām savākties.”

Ir kaut kāds izskaidrojums, kas notiek ar komandu mājās spēlēs, ja piepeši ir tāds sniegums?
“Nu jā, jau otro spēli pēc kārtas... Likās, ka tas būs tikai viens tāds gadījums, bet nu jau otrā spēle, kas nav izskaidrojama. Tur nav ko analizēt. Mūsu grozi, bet mēs metam garām. Cik reizes aizmetām garām no groza apakšas? Tiešām neizskaidrojami.”

Šodien nespēlēja Māris Gulbis, kāda ir situācija ar viņa savainojumu?
“Viņš ir ārā apmēram uz nedēļu.”

Tikko sācies otrais aplis, kā vērtē līdz šim paveikto un situāciju turnīra tabulā? Pārāk daudz zaudējumu mājās?
“Jau sākot šo turnīru bija skaidrs, ka mājās jāuzvar, cik nu tas ir iespējams, bet kaut kas jāpaņem arī izbraukumā. Kaut ko izbraukuma esam paņēmuši, bet mājās to pašu esam izlaiduši. Taču šajā turnīrā nav nevienas vājas komandas. Zaudējām itāļiem, kā tad tā, bet viņi arī spēlē basketbolu un pierāda to vietējā čempionātā. Mēs, ja kas, arī neesam nekādi supermeņi.”

Garbičam tuvojas beigām pārbaudes laiks, kādas izskatās viņa perspektīvas?
“Komandā viņš iejuties diezgan normāli. Ļoti pozitīvs džeks, kurš ļoti grib trenēties, centīgi strādā, kas man kā trenerim ir pirmā lieta, ko vēlētos redzēt spēlētājos. Lai viņi atdod sevi par 100% treniņos. Runājot par meistarību, viņš nav spēlējis visu sezonas sākumu, kas ir atstājis ietekmi. Katra spēle mums ir kā uz nažiem un nav tik bieži varianti viņu izmantot. Šodien varbūt bija viņa iespēja, kas netika izmantot tā, kā gribējās viņam un mums, bet nu skatīsimies tālāk.”

Kazis Maskvītis, “Neptūnas” galvenais treneris: “Esmu ļoti laimīgs par šo uzvaru un ļoti lepns par komandu – gan spēlētājiem, gan treneriem. Pēc diviem zaudējumiem tomēr beidzot izdevās uzvarēt. Domāju, viss sākās ar aizsardzību, Pirmajā ceturtdaļā uzbrukumā pieļāvām sešas kļūdas, bet pēc tam jau sākām spēlēt labāk, bet visa pamatā bija laba spēle aizsardzībā. Mēs nedaudz pamainījām mūsu aizsardzību, kas mājiniekus pārsteidza un izjauca viņu spēli. Esmu priecīgs, ka tas ļāva uzvarēt.”

Ingus Jakovičs, “Ventspils” aizsargs: “Mums tā bija šausmīga spēle, lai gan sākām to visai labi. Nezinu, kas īsti notika, bet otrajā ceturtdaļa sākām spēlēt pārāk haotiski un individuāli, ko arī var redzēt statistikā. Viņiem ir 21 rezultatīva piespēle, kas arī parāda, ka “Neptūnas” spēlēja kā komanda, kamēr mums ir tikai astoņas piespēles. Viņi iemeta arī grūtus metienus, kas tikai vēl vairāk ietekmēja mūsu pārliecību. Tā bija slikta spēle... Līdzīgi pirms nedēļas notika ar Tenerifi, bet tagad tas pats atgadījās mums.”

Edgars Žeļonis, “Neptūnas” uzbrucējs: “Izdarījām, visu, ko lika treneris, netaupījām spēkus, un tas arī palīdzēja uzvarēt. Protams, man šī spēle bija īpaša, jo vienmēr citādāk noskaņojies mačiem pret bijušo komandu. Gribas tomēr pierādīt, ka velti viņi mani palaida. No vienas puses, šī sanāca kā mājas spēle, jo visu pagājušo gadu pavadīju šajā zālē.”

  -2 [+] [-]

, 2017-12-19 23:55, pirms 6 gadiem
Vai varbūt superpeņi?😃 raksta autora izcēlies vai arī citēts Šelmahers? Pat ja tā, donāju, ka raksta autoram būtu jaizlabo uz supermeni.. citādi dikti aizfantazējoš virsraksts sanāk😉

  +1 [+] [-]

, 2017-12-20 00:08, pirms 6 gadiem
Zelonis tiesam pierādīja, ka velti palaida projām.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-20 11:06, pirms 6 gadiem
Jūs neesat supermeņi. Jūs esat ampelmeņi.

     [+] [-]

, 2017-12-21 18:10, pirms 6 gadiem
vf rakstīja: Zelonis tiesam pierādīja, ka velti palaida projām.
Viņš pārgāja uz augstākā līmeņa klubu, atgriezies dzimtenē.

     [+] [-]

, 2017-12-30 12:08, pirms 6 gadiem
Štelmahers tiešām teica "supermeņi"? (ja jā, tad viss ok, jo tas ir citāts, ko bez konkrētā cilvēka atļaujas nevajadzētu izmainīt) Bet, ja tomēr viņš tā neteica, bet teica "supermeni", tad tā arī vajadzētu rakstīt, jo tā tomēr gramatiski pareizāk...