Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Perfektā "Jūrmala" pret BBL čempioni, trešo panākumu medīs "Liepāja" un "Valmiera"

Emils Ozerinskis

Perfektā "Jūrmala" pret BBL čempioni, trešo panākumu medīs "Liepāja" un "Valmiera"
Edgars Jeromanovs
Foto: Ivars Ķezbers

Baltijas Basketbola līgā trešdien, 20. decembrī spēles aizvadīs trīs Latvijas komandas. A apakšgrupas līderu duelī "Jūrmala" uzņems Prieņu "Vtautas", bet "Betsafe/Liepāja" sacentīsies ar citu Lietuvas komandu - "Šiauliai". Tikmēr Igaunijā pret "Kalev/TLU" spēlēs "Valmiera/Ordo".

19:00 "Jūrmala" - "Vytautas"
Dienas centrālā spēle norisināsies Lapmežciemā, kur tiksies A apakšgrupas vadošās komandas. "Jūrmala" izcīnījusi uzvaras visās piecās BBL turnīrā līdz šim aizvadītajās spēlēs. Savukārt "Vytautas" bilanci sabojāja tehniskais zaudējums Raplā, kur treneris Virginijs Šešks lika savai komandai pamest laukumu divas minūtes pirms spēles laika beigām pie neizšķirta rezultāta. Šī būs grupu turnīra pirmā apļa noslēdzošā spēlē abām komandām, kas vienlaicīgi būs arī jūrmalnieku nopietnākais pārbaudījums līdz šim Baltijas līgas ietvaros. Mārtiņa Gulbja komanda kopā ar Latvijas čempionāta spēlēm zaudējuma rūgtumu nav jutusi pusotru mēnesi un veiksmīgo sēriju mēģinās turpināt arī pret Lietuvas čempionātā pēdējo, desmito vietu ieņemošo "Vytautas". Pēdējās nedēļās pasaules mediju uzmanības lokā Prieņu komanda nonākusi skandalozo Bolu brāļu piesaistīšanas dēļ, bet abi amerikāņu basketbolisti komandā ieradīsies vien janvārī.

"Jūrmalas" komandas rezultatīvākais spēlētājs Baltijas līgā ir Haralds Kārlis kurš vidēji gūst 14 punktus, tālmetienus realizējot ar 44% precizitāti. Groza apakšā Ervīns Jonāts izceļas ar 13,4 punktiem un 5,6 izcīnītām bumbām zem groza, savukārt "Jūrmalas" komandas prezidents Edgars Jeromanovs ir galvenais spēles organizētājs ar 8,6 punktiem un 5,8 rezultatīvām piespēlēm.

"Vytautas" rindās spēcīgs ierocis ir varenie spēlētāji groza apakšā. Egidijs Žukausks gūst 18,3 punktus un savāc 6,3 atlēkušās bumbas. Tikmēr Egidijam Dimšam astoņi punkti un 5,8 bumbas zem groziem. Savukārt BBL turnīrā īsti vēl neizmantots dūzis ir veterāns Tads Klimavičs, kurš līdz šim laukumā izgājis tikai divās cīņās BBL turnīrā. Sezonas laikā komanda piesaistījusi Latvijā labi zināmo Gedeminu Maceinu, kurš savulaik spēlējis "Barons" rindās. Maceinam šosezon vidēji 3,2 punkti un 2,8 piespēles.

Spēli tiešraidē no 19:00 translēs Sportacentrs.com TV virszemes apraidē.

19:30 "Betsafe/Liepāja" - "Šiauliai"
Nedēļas nogalē liepājnieki mājās pārveda saspringtu uzvaru vietējā čempionātā no Valmieras, varot nedēļu iesākt uz pozitīvām emocijām. Šovakar kurzemnieki, kuri vietējā čempionātā ieņem piekto vietu, samēros spēkus ar Lietuvas līgā devīto pozīciju ieņemošo "Šiauliai". Galvenais zaudējums aizvadītajā nedēļā liepājniekiem bija komandas pamatcentra Kaila Bendžamina iedzīvošanās traumā, tomēr "Betsafe/Liepāja" jaunie basketbolisti spēja pietiekami kvalitatīvi cīnīties zem groziem arī bez leģionāra palīdzības. Tomēr Antana Sireikas trenētie Šauļu basketbolisti būs ļoti nopietns pārbaudījums gados jaunajiem kurzemniekiem. Baltijas līgas ietvaros "Betsafe/Liepāja" ar divām uzvarām sešos mačos ieņem priekšpēdējo pozīciju grupā, kamēr lietuvieši ar pretēju bilanci atrodas trešajā vietā.

"Betsafe/Liepāja" rindās galvenais vilcējspēks ir saspēles vadītājs Toms Leimanis, kuram BBL turnīrā vidēji 14,8 punkti un 4,3 rezultatīvas piespēles. Agra Galvanovska komandas snaiperis Roberts Krastiņš vidēji izcēlies ar desmit punktiem un 4,7 izcīnītām atlēkušajām bumbām, bet Kārlim Lasmanim vidēji 8,2 gūti punkti. Pēc Bendžamina savainojuma liela loma būs jāuzņemas Rihardam Bērziņām, kurš BBL turnīrā šogad atzīmējies ar 5,7 punktiem un tikpat izcīnītām atlēkušajām bumbām.

"Šiauliai" rindās ar vidēji 12,8 punktiem un 5,7 izcīnītām bumbām izcēlies centra spēlētājs Laurīns Birutis, kamēr pieredzējušajam amerikāņu spēka uzbrucējam Akīmam Raitam 12,3 punkti un 5,7 savāktas atlēkušās bumbas. Aizsargu līnijā produktīvs bijis Donāts Sabeckis, izceļoties ar 11,2 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un 6,8 rezultatīvām piespēlēm.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē Šauļos mājinieki triumfēja ar 86:61. Toreiz uzvarētājiem 18 punktus guva Armins Urbutis, bet liepājnieku rindās 22 punkti Toma Leimaņa kontā.

Spēli no Liepājas tiešraidē varēs vērot Sportacentrs.com interneta translācijā.

19:00 "Kalev/TLU" - "Valmiera/Ordo"
Izbraukuma spēlē Tallinā pie trešā panākuma iespēja tikt būs Kristapa Valtera trenētajai "Valmierai/Ordo". Pozitīva iznākuma gadījumā valmierieši var iekļūt B apakšgrupas play-off zonā. Tieši pret šīsdienas pretinieci "Kalev/TLU" Vidzemes komanda izcīnīja savu pirmo BBL turnīra uzvaru, savās mājās tiekot pie panākuma ar 94:82. Toreiz uzvarētāju noskaidrošanā galvenās lomas spēlēja komandu piredzējušākie aizsargi. Valmieriešu rindās Jānis Kaufmanis guva 21 punktu, bet Igaunijas vienībai Reimo Tāms izcēlās ar 20 gūtiem punktiem. Abu vienību bilance šobrīd ir divas uzvaras un četri zaudējumi, kas šī mača panākuma guvēju pacels uz ceturto pozīciju apakšgrupā. Igaunijas čempionātā "Kalev/TLU" 11 spēlēs tikusi pie piecām uzvarām, kas dod piekto pozīciju. Savukārt valmieriešiem izcīnītas trīs uzvaras un piedzīvoti desmit zaudējumi, ieņemot astoto pozīciju.

"Valmieras/Ordo" rindās BBL turnīrā rezultatīvākais bijis Jānis Kaufmanis, vidēji izceļoties ar 17,5 punktiem. Tikmēr centrs Viktors Iļjins sakrājis 16 punktus,12 atlēkušās bumbas un 2,3 bloķētus metienus. No komandas jaunajiem spēlētājiem rezultatīvākais ar 11,2 punktiem bijis Eduards Hāzners.

"Kalev/TLU" sastāvā serbam Džordžam Dželetovičam vidēji 15,3 punkti mačā. Senegāliešu centrs Bamba Fāls sakrājis 14,8 punktus un 11,8 bumbas zem groziem, bet igauņu saspēles vadītājam Kristo Sāgem 10,2 punkti, 4,7 izcīnītas bumbas zem groziem un 4,3 atlēkušās bumbas.

BBL turnīra tabula

VA grupaUZP+/-
1.Avis Rapla4311+8
2.Jūrmala5010+75
3.Šiauliai4210+64
4.Port of Parnu248-36
5.Vytautas418+58
6.Betsafe/Liepāja248-73
7.Tsmoki Minsk066-96
VB grupaUZP+/-
1.Pieno Žvaigždes6012+212
2.Ogre5212+132
3.Tartu University5212+73
4.TTU259-92
5.Kalev/TLU248-21
6.Valmiera/Ordo248-140
7.Barsy168-164

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

  +1 [+] [-]

, 2017-12-20 11:54, pirms 6 gadiem
Hm, Vytautas taču ir trijnieku metēji, nevis "komanda ar vareniem spēlētājiem groza apakšā" (Žukauskas taču ir "mazais"). Nesen viņi nomētāja Lietkabeli, izmetot 42 trejačus (trāpīja 15). Un pēdējā vieta LKL ir nosacīta, jo tikpat uzvaru ir arī Šauļiem un Ņevežis, bet piektā vieta ir tikai divu uzvaru attālumā. Būs ļoti grūts mačs Jūrmalai. Manuprāt, favorīti šaja mačā ir lietuvieši.

Šauļi šosezon spēlē sportiskāk (dažādās nozīmēs) un nekautrējas uzvarēt un pat graut vājākus pretiniekus (+25 pret Liepāju mājas, +26 viesos pret Pērnavu). Svētdien LKL viņiem bija trilleris ar diviem pagarinājumiem pret Lietuvos Rytos (98:103). Četri līderi spēlēja 34+ minūtes, un droši vien šodien tiks pietaupīti. Bet pret Liepājas līmeņa komandu (un ja vēl gadījumā nebūs Bendžamins) arī Šauļu rezervisti varēs nodrošināt pārsvaru. Bez Bendžamina normālā spēlē varētu būt virs +26 Šauļiem.

Kalev/TLU šosezon ir diezgan spēcīgs sastāvs, bet kaut kādu iemeslu dēļ bieži tiek piedzīvoti bezzobaini zaudējumi. Ja šie kaut kādi iemesli šovakar nebūs, tad Valmierai klāsies grūti.

     [+] [-]

, 2017-12-20 13:17, pirms 6 gadiem
Varēji pieminēt, ka Fāls pie Vefa spēlēja

     [+] [-]

, 2017-12-20 13:30, pirms 6 gadiem
Interesanti būs uz Boliem paskatīties..vai turēs normāli BBL līmeni, vai tādi koledžas basketbola stāri vien būs..

     [+] [-]

, 2017-12-20 13:52, pirms 6 gadiem
pērnavai tabulā jābūt ar 8 p.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-20 14:10, pirms 6 gadiem
Lūgums neņemt vērā manu analīzi par Jūrmala-Vytautas maču, jo es tomēr neko nesaprotu no basketbola. Dažu minūšu laikā handikaps uz Jūrmalu no -2,5 tika uzaudzēts līdz -10. Atvainojos par radītajām neērtībām, kā arī atvainojos, ka nācās pieminēt situāciju totalizatorā, bet tas šoreiz bija nepieciešams, lai akcentētu savu kļūdu komandu spēku samēra novērtējumā.

Visiem veiksmīgu un sportisku basketbola vakaru!

     [+] [-]

, 2017-12-20 14:25, pirms 6 gadiem
Vai braali Boli jau speles sodienas matcha?

  +2 [+] [-]

, 2017-12-20 16:02, pirms 6 gadiem
Abi Boli spēlēs tikai no janvāra (ja spēlēs!). Bet koeficentu svārstības ir ievērojamas uz maču Jūrmala - Prienas, izskaidrojams visdrīzāk ar dažu spēlētaju neatbraukšanu uz Lapmežciemu. Jo manuprāt, ja abas spēlēs labākajos sastāvos, tad priekšrocība būtu dodama lietuviešiem.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-20 20:40, pirms 6 gadiem
Valmierai tāls izbraukuma trenińš ārzemēs. Nekas vairāk tur nebūs. Gan jau arī Hudinu pamēginās.