Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" pret "Pārgauju" svin velna duci

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" pret "Pārgauju" svin velna duci
Lielvārdietis Gints Klēģers
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

13. uzvaru pēc kārtas izcīnījusi ELVI florbola līgas vīriešiem līdere "Lielvārde", kas šovakar savā laukumā ar 11:2 sakāva Stalbes "Pārgauju". Jau otro maču pēc kārtas lielvārdiešu rindās izcili rezultatīvs bija Aivis Kusiņš, kuram šoreiz 6 (3+3) punkti. Citās spēlēs "Mogo-RTU/Rockets" tikai ar 5:4 pārspēja "Bausku", Kocēnu "Rubene" ar 7:4 uzvarēja "Talsus/Krauzeru", Liepājas FK "Kurši" ar 10:2 sagrāva "Ķekavas Bulldogs", bet FBK "Valmiera/ViA" ar 11:5 sagrāva "Ulbroku/FS Masters".

Lielvārdei 13. uzvara pēc kārtas

ELVI florbola līgas līdere "Lielvārde", kura varēja palepoties ar 12 pēc kārtas uzvarētām spēlēm, šovakar savā laukumā uzņēma Stalbes "Pārgauju". Lielvārdieši acīmredzami bija noskaņoti savu uzvaru sēriju pagarināt, jo jau pirmā perioda laikā ielika labus pamatus 13. panākumam – 4:0. Otrajā trešdaļā arī stalbieši guva vienus vārtus – cīņa bija krietni sīvāka, tomēr laukuma saimnieki vēl nedaudz palielināja savu pārsvaru – 6:1. Arī pēdējā periodā laukumā turpināja dominēt lielvārdieši, kuri pie kārotās uzvaras tika vairāk nekā pārliecinoši – 11:2.

Otro maču pēc kārtas izcili rezultatīvs "Lielvārdes" rindās bija Aivis Kusiņš, kuram šoreiz 6 (3+3) punkti. Ar 3 (1+2) punktiem izcēlās Gints Klēģers, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Kaspars Mudelis, Sandis Mihailovskis, Toms Akmeņlauks un Atis Blinds, bet labākā spēlētāja balvu ļoti pelnīti saņēma vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 18 no 20 pretinieku metieniem. Arī par labāko starp stalbiešiem atzina vārtsargu – Renārs Arājs tika galā ar 24 lielvārdiešu metieniem. "Lielvārde" pēc šīs uzvaras ar 40 punktiem vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas 1.vietā.

Novājinātā "Bauska" pamatīgi pabaida vicečempionus

Kamēr Bauskas florbola komandu pēdējā laikā atstājuši vairāki spēlētāji, tostarp līderi, "Mogo-RTU/Rockets" steidz papildināt savu sastāvu, par būtiskāko pastiprinājumu var uzskatīt Juri Gribustu, kurš studentu rindās nupat atgriezies pēc spēku izmēģināšanas Zviedrijas Elites līgā. Tomēr tikai uz papīra "Mogo-RTU/Rockets" sastāvs izskatījās ievērojami pārāks, bet laukumā noritēja visnotaļ līdzīga cīņa. Baušķenieki, nekautrēdamies no sava viesu statusa, nevien atklāja rezultātu (1:0), bet vēl piecas minūtes pirms pamatlaika beigām bija noturējuši neizšķirtu rezultātu – 4:4. Tikai 56.minūtē, izmantojot savas komandas skaitlisko vairākumu, Gvido Laugam izdevās gūt uzvaras vārtus - "Mogo-RTU/Rockets" varēja svinēt ļoti smagi nākušu panākumu ar 5:4. "Mogo-RTU/Rockets" pēc šīs uzvaras ar 28 punktiem pakāpās uz turnīra tabulas 2.vietu.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Mārtiņš Mende, kuram šoreiz rezultativitātes punktu nav, bet rezultatīvākais ar diviem vārtu guvumiem bija Gvido Lauga. Labākā spēlētāja balvu komandā "Bauska" saņēma vārtsargs Reinis Kirilko, kurš atvairīja 31 pretinieku metienu, bet ar diviem goliem izcēlās Pēteris Zeltiņš.

"Rubene" rāda raksturu Talsos

Kocēnu "Rubene", kas iepriekšējās četrās spēlēs bija piedzīvojusi zaudējumus, šovakar viesojās pie "Talsiem/Krauzera". Arī Talsos kocēniešiem neklājās viegli – pēc pirmā perioda viņi zaudēja ar 1:2, bet pēc otrā – ar 3:4. Tikai pēdējā trešdaļā "Rubene" spēja ne vien panākt izlīdzinājumu (4:4), bet arī svinēt uzvaru ar triju vārtu pārsvaru – 7:4.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Ingars Matisons un Atis Stepāns, otrais no kuriem saņēma labākā spēlētāja balvu. Par labāko starp talseniekiem tika atzīts vārtsargs Markuss Plūdums, kurš atvairīja 32 no 36 pretinieku metieniem. Ar divām rezultatīvām piespēlēm viņa komandā izcēlās Mārtiņš Lapsiņš. Kocēnu "Rubene" pēc šīs uzvaras ar 23 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 6.vietā.

FK "Kurši" sarūpē buldogiem jau 12. zaudējumu

Liepājas "Kurši", kuru rindās šovakar debitēja pieredzējušais Mihails Kostusevs, kurš iepriekš spēlēja Šveicē, Liepājas Olimpiskajā centrā uzņēma "Ķekavas Bulldogs" florbolistus. Jau pirmā perioda laikā liepājnieki izvirzījās vadībā ar 3:0. Otrās trešdaļas sākumā viesi vienus vārtus atguva (1:3), bet intrigu radīt nespēja, jo pēc otrā perioda "Kurši" atradās vadībā jau ar 7:1, bet visā spēlē svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 10:2.

Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma divu vārtu autors Edgars Freimanis, bet rezultatīvāks par viņu ar 3 (2:1) punktiem bija Miķelis Krūms. Pa 2 (1+1) punktiem savāca Rolands Kovaļevskis, Oskars Bergmanis, Kristaps Ošs-Ervics un Ričards Dēvits. Par labāko starp ķekaviešiem atzina Ralfu Ersti, kurš ar rezultativitātes punktiem gan neizcēlās. Liepājas "Kurši" pēc šīs uzvaras ar 17 punktiem pakāpās uz 8.vietu turnīra tabulā.

"Valmieras/ViA" buļļi izmētā arī ulbrokiešus

"Ulbroka/FS Masters" šodien savā laukumā uzņēma "Valmiera/ViA" florbolistus, un jau 6.minūtē pēc Kaspara Šķēla metiena atklāja spēles rezultātu – 1:0. Tiesa, jau drīz vien iniciatīvu pārņēma valmierieši, kas pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 3:2. Otrās trešdaļas laikā viesi turpināja attīstīt savu panākumu, panākot jau piecu vārtu pārsvaru – 8:3. Pēdējā periodā ulbrokieši neatrada iespēju, lai atspēlētos – Valmieras komanda izcīnīja trešo pārliecinošo uzvaru pēc kārtas, šoreiz – ar 11:5.

Par labāko starp uzvarētājiem tika atzīts Mārtiņš Broks, kuram 4 (2+2) punkti, 3 (1+2) punktus savāca Matīss Salmiņš, bet ar diviem goliem izcēlās Ints Vilks. Labākā spēlētāja balvu Ulbrokas komandā saņēma Niks Ķuzulis, kurš tikko kā atgriezies no spēku pārbaudes Zviedrijā. Pie rezultativitātes punktiem atgiešanās mačā viņam tikt gan neizdevās. Viņa komandas labā divus vārtus guva Ēriks Akulovs. FBK "Valmiera/ViA" pēc šī panākuma ar 26 punktiem pakāpās uz turnīra tabulas 4.vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...