Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dienu pirms spēles tiek noraidītas "Liepājas" un RFS apelācijas

Rolands Eliņš

Dienu pirms spēles tiek noraidītas "Liepājas" un RFS apelācijas
Foto: RFS

Latvijas Futbola federācijas Apelācijas komiteja noraidījusi divu Virslīgas klubu "Liepājas" un RFS apelācijas par LFF DK trešā novembra lēmumu, kurā DK atteica abu komandu iesniegumiem piešķirt otrai tehnisko zaudējumu.

Iepriekš 19. oktobrī "Liepāja" vērsās ar iesniegumu DK ar lūgumu piešķirt RFS zaudējumu ar rezultātu 0:3 un uzlikt 700 eiro naudas sodu, paužot, ka RFS atteicās turpināt "Optibet" Virslīgas 22. kārtas spēli ar FK "Liepāja". Savukārt 28. oktobrī RFS vērsās ar iesniegumu DK ar lūgumu ieskaitīt laukuma saimniekam FK "Liepāja" zaudējumu ar 0:3 un piešķirt naudas sodu, paužot, ka FK "Liepāja" nenodrošināja spēles laukuma atbilstību spēles sarīkošanas prasībām.

Par DK 3. novembrī pieņemto lēmumu "Liepāja" un RFS iesniedza sūdzības Apelāciju komitejai. "Liepāja" lūdza Apelāciju komitejai piešķirt RFS par vienpusēju atteikumu turpināt virslīgas 22. kārtas spēli zaudējumu ar rezultātu 0:3 un uzlikt 700 eiro naudas sodu vai nozīmēt mača turpinājumu 23. novembrī, sākot ar spēles 67. minūti. RFS lūdza Apelāciju komitejai ieskaitīt laukuma saimniekam FK "Liepāja" zaudējumu ar 0:3 un piešķirt naudas sodu.
Pamatojoties uz LFF statūtiem, LFF Juridisko institūciju nolikumu un LFF Disciplināro reglamentu, LFF Apelāciju komiteja nolēma "Liepājas" un RFS sūdzības noraidīt un LFF DK 2020. gada 3. novembrī pieņemto lēmumu atstāt negrozītu.

Lēmums stājas spēkā tā pieņemšanas brīdī. Pilns lēmums klubiem būs pieejams 27. novembrī. Apelācijas komitejas pilns lēmums var tikt pārsūdzēts Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), vēstīts LFF mājaslapā, taču jānorāda, ka "Liepājas" un RFS spēle nozīmēta uz 20. novembri, proti, to paredzēts izspēlēt jau rītdien, attiecīgi klubiem nebūs iespējas vērsties augstākā instancē par šīs spēles aizvadīšanu. Gatavību uz šādu soli "Liepājas" vadība savās atklātajās vēstulēs bija paudusi vairākkārt.

Rītdien paredzētās spēles norisi gan var apdraudēt RFS spēlētāju saslimšana ar Covid-19. Vakar klubs ziņoja par trīs komandas pārstāvju pozitīviem Covid-19 testiem, solot plašāku informāciju par komunikāciju ar SPKC vēlāk.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12993/noraidit...