Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Šimkovičs: "Latvijas futbolistiem traucē leģionāru trūkums"

Emils Ozerinskis

Šimkovičs: "Latvijas futbolistiem traucē leģionāru trūkums"
Latvijas kausa ieguvējs un uzvaras vārtu autors Tomāšs Šimkovičs. Foto: Toms Dreiblats

Pirms šovakar gaidāmās Latvijas un Austrijas futbola izlašu spēles austriešu mediji painteresējušies par Latvijas futbolu pie viena no labākajiem Virslīgas leģionāriem Tomāša Šimkoviča.

32 gadus vecais Slovākijas pilsētā Bratislavā dzimušais austrietis Tomāšs Šimkovičs aizvadītajā sezonā bija viens no spilgtākajiem leģionāriem Virslīgas vicečempiones RFS rindās. Pussargs RFS rindās izcēlās ar astoņiem vārtiem Virslīgā, bet Latvijas kausa finālā ar precīzu sitienu pagarinājumā Šimkovičs atveda RFS klubam pirmo trofeju komandas pastāvēšanas vēsturē.

Sarunā ar austriešu medijiem Šimkovičs izteicās par gaidāmo izlašu maču: "Austrieši ir tīri favorīti šajā mačā. Ja viņi neizcīnīs uzvaru, tad tas būs milzīgs sarūgtinājums. Austrijas izlase ir lieliskas kvalitātes komanda un es ticu tās panākumiem Eiropas čempionātā. Uzskatu, ka komanda vēl nav sasniegusi savu zenītu."

Kā iemeslu vājajam Latvijas izlases sniegumam austrietis norādījis latviešu leģionāru trūkumu ārzemju klubos un leģionāru limitu Virslīgas čempionātā. "Individuāli Latvijas futbolisti nav tik slikti spēlētāji kā to rāda Eiropas čempionāta kvalifikācijas rezultāti. Viņiem ir pārāk maza konkurence. Tie kuri ir pietiekoši labi, zin ka viņiem vienmēr būs spēles laiks klubā un par to saņems pietiekami lielu atalgojumu."

Šimkovičs apgalvojis, ka Latvijas Virslīgas līmenis nav ne tuvu tik augsts kā Austrijas čempionātā, taču viņaprāt abas vadošās virslīgas komandas "Riga" un RFS varētu spēlēt Austrijas augstākajā līgā, neuztraucoties par izkrišanu. Šimkovičs ir pārrunu procesā ar RFS klubu par jaunu līgumu, taču spēlētājs atklāja, ka labprāt gribētu atgriezties mājās un spēlēt Austrijā, taču nopietns piedāvājums vēl neesot parādījies.

Izmantotie resursi:
https://www.weltfussball.at/

  -2 [+] [-]

, 2019-11-19 13:13, pirms 4 gadiem
Sezonas sākumā spridzināja, pēctam nosēdās. Slinkums traucēja?

  +3 [+] [-]

, 2019-11-19 13:19, pirms 4 gadiem
Īsi un precīzi.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  -3 [+] [-]

, 2019-11-19 13:41, pirms 4 gadiem
Vai tad kāds gaidīja citu viedokli? Viņš ir ieinteresēts kā darba ņēmējs, ka ir vairāk darba opciju. Vietējais atkal propagandētu pretējo viedokli, maigā vara jopcik

  -1 [+] [-]

, 2019-11-19 13:44, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jā, mums tiešām ''trūkst'' tādi leģionāri, kā šis pats Šimkovičs, kurš pat Austrijas klubiem nav vajadzīgs.
Vai varbūt vel kāds krietns bariņš Āfrikas dēlu.
Tas jau arī daudz pasaka par virslīgas līmeni. Austrijā nav vajadzīgs bet te sit golus. It kā mēs pēdēja laikā nebūtu atskatījušies ko iespēj virslīgas bumbotāji kad pretī nāk īstie profesionāļi.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +3 [+] [-]

, 2019-11-19 14:08, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kāds laikam ir iedomājies, ka augot leģionāru skaitam LFV augs arī to kvalitāte, un beidzot viņi būs leģionāru vārda cienīgi u.t.i. vismaz galvas tiesu meistarīgāki kā vietējie.
Aizmirstiet! Augs to spēlētāja masa uz kuriem klubi atmazgās naudas līdzekļus, un tam visam nebūs nekāda sakara ar LFV un vietējo spēlētāju meistarības līmeņa augšanu.
No kā, lai jaunie spēlētāji mācās?
No vietējā profa, kas saņem visu garantēto dēļ konkurences vai arī ārzemnieka, kas grib tikt augstāk par virslīgu?

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 14:15, pirms 4 gadiem
Traucē olas, traucē mati,
Traucē eiro, traucē lati,
Traucē bumba, traucē vārti,
Traucē meiču vaigi sārti...

  +2 [+] [-]

, 2019-11-19 14:19, pirms 4 gadiem
Kāds laikam ir iedomājies, ka futbolists ir masveida profesija kur vietējais darbaspēks ir visādi aizsargājams un saudzējams. Tikai kāda tam jēga ja šis pašmāju futbola spēlētājs saņem pieklājīgu algu tepat uz vietas un nav īpaši ieinteresēts neko mainīt.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-19 14:47, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jā, mums tiešām ''trūkst'' tādi leģionāri, kā šis pats Šimkovičs, kurš pat Austrijas klubiem nav vajadzīgs.
Vai varbūt vel kāds krietns bariņš Āfrikas dēlu.
Vari nosaukt kaut vienu vietējo spēlētāju, kurš ir labāks par Šimkoviču?

     [+] [-]

, 2019-11-19 14:50, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: No kā, lai jaunie spēlētāji mācās?
No vietējā profa, kas saņem visu garantēto dēļ konkurences vai arī ārzemnieka, kas grib tikt augstāk par virslīgu?
Man nekas nebūtu pret to, ja LFV klubos leģionāri tiešām būtu kā līdzeklis tam, lai mūsējie konkurences cīņā audzētu savu meistarību,bet kurš ir kaut cik iedziļinājies LFV klubos notiekošajā, tie zin kās un kā ir patiesībā.
Iesaku izlasīt šo V. Dobrecova interviju, kurā viņš par šo tēmu pasaka interesantas lietas:
https://www.liepajniekiem.lv/sports...

     [+] [-]

, 2019-11-19 14:53, pirms 4 gadiem
Latfootball rakstīja: Vari nosaukt kaut vienu vietējo spēlētāju, kurš ir labāks par Šimkoviču?
Vēlies, lai es uzskaitu gana daudz LFV spēlētājus. Viņi tikai nav koncentrēti vienā klubā.
Un mans stāsts nebija par LFV vietējo spēlētāju līmeni, bet gan par tajā spēlējošo ''leģionāru'' līmeni.

     [+] [-]

, 2019-11-19 15:10, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vēlies, lai es uzskaitu gana daudz LFV spēlētājus. Viņi tikai nav koncentrēti vienā klubā.
Un mans stāsts nebija par LFV vietējo spēlētāju līmeni, bet gan par tajā spēlējošo ''leģionāru'' līmeni.
Nu nosauc kaut vienu uzbrūkošā tipa spēlētāju, kurš savācis līdzīgu statistiku? Aiz matiem pievilktu Ikaunieku varbūt varētu nostādīt līdzās.

     [+] [-]

, 2019-11-19 15:14, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nu nosauc kaut vienu uzbrūkošā tipa spēlētāju, kurš savācis līdzīgu statistiku? Aiz matiem pievilktu Ikaunieku varbūt varētu nostādīt līdzās.
Ja pats gribēs saprast un atrast, tad pats atradīsi, bet ja nē, tad paliksi nezinot.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 15:16, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Man nekas nebūtu pret to, ja LFV klubos leģionāri tiešām būtu kā līdzeklis tam, lai mūsējie konkurences cīņā audzētu savu meistarību,bet kurš ir kaut cik iedziļinājies LFV klubos notiekošajā, tie zin kās un kā ir patiesībā.
Iesaku izlasīt šo V. Dobrecova interviju, kurā viņš par šo tēmu pasaka interesantas lietas:
https://www.liepajniekiem.lv/sports/futbols/viktors-dobrecovs-nesanemu-gala-atzimi-244946
Labāk palasi par izlaistiem vietējiem, kuri negrib kapāt. Apvainojas kā tādas primadonnas a la Ikaunieks. Kad nevarēja kapāt Francijā tā uzreiz ar sū dainu mietu padzina.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-19 15:17, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja pats gribēs saprast un atrast, tad pats atradīsi, bet ja nē, tad paliksi nezinot.
Nemuldi apkārt. Šimkoviča 8+9 neviens nav savācis. Saliekot Ikaunieku un Ķiguru kopā aptuveni tādu statistiku redzēsi. Blin vecais, beidz muldēt un konkrētu spēle'tāju ar statistiku nosauc.

     [+] [-]

, 2019-11-19 16:39, pirms 4 gadiem
Namejs kārtējo reizi iedzīts stūrī bez Fuņa palīdzības. Tad stāsta par daudziem labiem vietējiem futbolistiem, kuri labāki par Šimkoviču, bet izrādās pat vienu nespēj nosaukt.

     [+] [-]

, 2019-11-19 16:47, pirms 4 gadiem
Ivar, nefeilo! Šimkovičs jau nu toč nav tas par kuru jāsaka ka slikts spēlētājs šim līmenim?Un kas tie par murgiem ka austriešiem nav vajadzīgs? Mums visa virslīga ir austriešu klubiem nevajadzīga, tad varb'tu vispār likvidējam futbolu, ja reiz vajadzība austrijas līgai ir tas atskaites punkts kurš garantā minimālo kvalitāti. Esmu pārliecināts, ka darbu šis spēlētājs dabūtu arī mājās, tik ne bundeslīgā un tāpēc ir izvēlējeis Latviju.

     [+] [-]

, 2019-11-19 17:06, pirms 4 gadiem
Nevis leģionāru trūkums traucē, bet individuālā meistarība.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 17:13, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Ivar, nefeilo! Šimkovičs jau nu toč nav tas par kuru jāsaka ka slikts spēlētājs šim līmenim?Un kas tie par murgiem ka austriešiem nav vajadzīgs? Mums visa virslīga ir austriešu klubiem nevajadzīga, tad varb'tu vispār likvidējam futbolu, ja reiz vajadzība austrijas līgai ir tas atskaites punkts kurš garantā minimālo kvalitāti. Esmu pārliecināts, ka darbu šis spēlētājs dabūtu arī mājās, tik ne bundeslīgā un tāpēc ir izvēlējeis Latviju.
Par mūsu LFV kvalitāti jau ir cits stāsts.
Es nekur nerakstīju, ka LFV ir ļoti augsta līmeņa futbols, un tajā spēlējošie LV spēlētāji ir ļoti augsta līmeņa.
Mans stāsts ir par kvalitāti, un nevis kvantitāti.
Neviens no LFV klubu pārstāvjiem ne ar vienu vārdu nav teicis, ka mums ir vajadzīgi kvalitatīvāki leģionāri kopumā (un šeit nav stāsts par Šmkoviču, vai kādu citu izņēmumu), kas tiešām varētu dot ieguldījumu kopējā vietējo spēlētāju izaugsmē.
Un atkal jācitē BFC „Daugavpils” izpilddirektors Nauris Mackevičs:
„Būsim godīgi – arī mūsu komandai ir vieglāk, lētāk un ērtāk sastāvā iegūt desmit leģionārus nekā tikt pie desmit latviešu spēlētājiem. Atvedam leģionārus, viņi gadu nospēlē un aizbrauc, varam ņemt nākamo „kravu”, rupji runājot. Jaunu spēlētāju izaudzināšana tomēr ir grūtāks process un arī dārgāks. Protams, no finansiālā viedokļa, kurš daudziem Virslīgas klubiem ir galvenais, leģionāru izmantošana ir parocīgāka. Taču tieši tādēļ šis priekšlikums man arī nepatīk. Ja visur izejam uz finansiālajiem argumentiem, kāda vispār jēga no jauniešu akadēmijām?”

     [+] [-]

, 2019-11-19 17:19, pirms 4 gadiem
Šimkovičs ir kvalitāte!

     [+] [-]

, 2019-11-19 18:02, pirms 4 gadiem
Vienreiz ir jāizbeidz tā auklēšanās ar pašmāju spēlētājiem! Ja nesanāk augstā līmenī spēlēt, futbolu, ir vēl daudz citas profesijas. Sportot var arī brīvajā laikā, kā to dara futbolisti Andorā un vēl šur tur.

     [+] [-]

, 2019-11-19 18:21, pirms 4 gadiem
Jāni Vaivod,tad varbūt Latvijā vispār futbols nav vajadzīgs? ...un kāda mārrutka pēc tad ir vajadzīga tā brīnumainā iestāde LFF? Tad varbūt to uztaisiet par kārtējo biznesa projektu un sāciet shēmot vel tālāk,bet neņirgājaties par cilvēkiem,kuriem sports un futbols ir nopietns darbs un sirdslieta! Visus jau neinterese tikai LFF nauda,skatos,ka pat ministri jau gatavojas skriet pēc UEFA piķa,laikam valdībā aptrūkās!Vai ari jāskrien glābt ieteicēja nedarbus/noziegumus/.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-19 18:25, pirms 4 gadiem
Life rakstīja: Jāni Vaivod,tad varbūt Latvijā vispār futbols nav vajadzīgs? ...un kāda mārrutka pēc tad ir vajadzīga tā brīnumainā iestāde LFF? Tad varbūt to uztaisiet par kārtējo biznesa projektu un sāciet shēmot vel tālāk,bet neņirgājaties par cilvēkiem,kuriem sports un futbols ir nopietns darbs un sirdslieta! Visus jau neinterese tikai LFF nauda,skatos,ka pat ministri jau gatavojas skriet pēc UEFA piķa,laikam valdībā aptrūkās!Vai ari jāskrien glābt ieteicēja nedarbus/noziegumus/.
Diemžēl, bet mums ir gana daudz cilvēku, kuri dzīvo citā realitātē, ar nopietniem putniem galvā.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 18:36, pirms 4 gadiem
Life rakstīja: Jāni Vaivod,tad varbūt Latvijā vispār futbols nav vajadzīgs? ...un kāda mārrutka pēc tad ir vajadzīga tā brīnumainā iestāde LFF? Tad varbūt to uztaisiet par kārtējo biznesa projektu un sāciet shēmot vel tālāk,bet neņirgājaties par cilvēkiem,kuriem sports un futbols ir nopietns darbs un sirdslieta! Visus jau neinterese tikai LFF nauda,skatos,ka pat ministri jau gatavojas skriet pēc UEFA piķa,laikam valdībā aptrūkās!Vai ari jāskrien glābt ieteicēja nedarbus/noziegumus/.
Neesmu teicis, ka nav vajadzīgs. Tas ir labi, ka čaļi spēlē futbolu. Tikai kur ir teikts, ka par futbola spēlēšanu noteikti ir jāsaņem nauda? Protams, ja kāds atbilst profesionāla futbolista statusam, tad kāpēc ne?

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 19:51, pirms 4 gadiem
Namejs dzīvo vienā realitātē un tie kas viņam nepiekrīt ir citā realitātē. Viņam gan grūti, nespēj gūt dzīvē prieku.