Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Askrens pēc diviem zaudējumiem UFC noslēdz savas cīkstoņa gaitas

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Askrens pēc diviem zaudējumiem UFC noslēdz savas cīkstoņa gaitas
Bens Askrens. Foto: AP/Scanpix

35 gadus vecais amerikāņu pusvidējā svara MMA cīkstonis Bens Askrens (19-2) paziņojis, ka liek savai sportista karjerai punktu. Askrens, kurš karjeru noslēdza zem pasaules prestižākās MMA sporta organizācijas UFC karoga, atklāja, ka galvenais indikators šādam lēmumam bijis savainotais gurns.

Bens Askrens ESPN apskatnieka Ariela Helvani šovā ''The MMA Hour" paziņoja, ka kārs cimdus uz nagliņas un noslēgs savas cīkstoņa gaitas. Cīkstonis atklāja galveno iemeslu šādam lēmumam: ''Man ir bijušas problēmas ar gurnu. Beidzot aprunājos ar savu ārstu - man nepieciešama kreisā gurna operācija [hip replacement].'' Gaidāmā protēze gurnā bijis pēdējais piliens Askrena pacietības kausā. ''Jau nedēļu domāju par to, ko teikšu. Esmu pateicīgs par to, cik lieliska karjera man bijusi, pat ja beigās, protams, tā neaizgāja man labvēlīgā gultnē.''

Savu pirmo profesionālo MMA cīņu Askrens aizvadīja 2009. gadā, bet pirms tam sasniedza augstāko līmeni brīvajā cīņā, iekļūstot ASV izlases sastāvā dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs. Pievēršoties jaukto cīņas mākslu sportam, Askrens kļuva par ''Bellator'' un ''ONE FC'' organizāciju pusvidējā svara čempionu, līdz pat šim gadam saglabājot perfektu aizvadīto cīņu bilanci - 18 uzvaras un neviena zaudējuma.

Ilgu laiku Askrens, kuram nekad nav bijis pēc vārda kabatā jāmeklē, tika uzskatīts par vienu no labākajiem cīkstoņiem ārpus UFC, un, kā pats tolaik nevairījās paust, būtu spējīgs dominēt arī pasaules prestižākajā MMA organizācijā. Pēc ilgas vilcināšanās 2018. gadā amerikānim beidzot izdevās vienoties ar UFC. Askrens bija daļa no joprojām vienīgā maiņas darījuma MMA sportā - Bens pievienojās UFC, kas savukārt pretējā virzienā - uz Indonēzijā bāzēto ''ONE FC'' nosūtīja mušas svara čempionu Demetriusu Džonsonu.

Kolorītais Askrens ātri vien savu runas dotību un asprātības dēļ kļuva par vienu no populārākajiem UFC cīkstoņiem, taču astoņstūrī vārdi nesakrita ar darbiem. Savā pirmajā UFC cīņā šā gada martā Askrens par mata tiesu izglābās no zaudējuma jau pašā cīņas sākumā, pārciešot bijušā UFC čempiona Robija Loulera (28-14) uzbrukumu vētru, un izcīnīja uzvaru ar žņaugšanas paņēmienu.

Šāds sniegums nebūt neraisīja pārliecību par Askrena patieso varēšanu, un šaubas pavisam izdzēsa UFC zvaigzne Horhe Masvidals (35-13), kurš jūnijā ar ātrāko nokautu UFC vēsturē brutāli nokautēja Askrenu cīņas pirmajās piecās sekundēs. Karjeras pēdējo cīņu amerikānis aizvadīja pirms nepilna mēneša, kad Singapūrā piekāpās leģendārā Demiana Maijas (28-9) priekšā.

''Es zaudēju, jo nebiju pietiekami labs. Skaidri un vienkārši. Mani pretinieki mani pieveica, viņi bija labāki nekā es. Gribu, lai tas tiek pateikts. Problēmas ar gurnu ir cita lieta. Zaudēju, jo nebiju pietiekami labs. Negribu, lai tās izklausās pēc atrunām. Tomēr tas, ka 2019. gadā zaudēju, neatņem to, ko biju sasniedzis pirms tam. Tāpēc man ir šīs lietas, uz ko varu atskatīties tagad,'' atzīst Askrens.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...
https://www.bloodyelbow.com/2019/11...

     [+] [-]

, 2019-11-20 02:08, pirms 4 gadiem
Nu negaidīti... jāsaka, ka pat žēl... Kaut gan biju starā kad Horhe nokautēja Funky čali... Tomēr, kā personība ļoti kolorīts un UFC tomēr ir zaudētāja šajā gadījumā, jo neskatoties uz zaudējumiem tomēr Askrens piesaistīja milzīgu interesi. PS. Dīvaini, ka autors nolēma nepieminēt (vai varbūt nezināja) ka uzvara pret Robiju bija ļoti strīdīga. Un visu cieņu, ka Funky atzina, ka nebija pārāk labs. Un paldies viņam par “Give up the Funk” dziesmu, kuru agrāk nebiju piefiksējis

     [+] [-]

, 2019-11-20 03:04, pirms 4 gadiem
Ko tamlīdzīgu jau Askrens arī runāja pēc 2 zāģa,viņa čempiona ambīcijas,gadi un sniegums negāja kopā. Foršs vīrs bija UFC,žēl ļoti ka tik vēlu viņu parakstīja Vaits.