Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Vlasovs: "Mackevičs ilgstoši rūdījās Isakova pakļautībā"

Ints Megnis
Ints Megnis

Vlasovs: "Mackevičs ilgstoši rūdījās Isakova pakļautībā"
Aleksandrs Vlasovs. Foto: grani.lv

Aleksandrs Isakovs, Andrejs Sipailo un vēlāk Nauris Mackevičs, izmantojot dienesta stāvokli, Daugavpilī izveidojuši sistēmu, kurā visus iespējamos viņu organizācijas izdevumus par treniņprocesu apmaksā valsts un pašvaldība, bet visus ieņēmumus saņem viņi, nevienam neatskaitoties, Daugavpils futbola skandāla ietvaros savu viedokli paudis Aleksandrs Vlasovs.

"Biedrība BFC "Daugava" (tagad - BFC "Daugavpils") tika radīta 2009. gada beigās. Tās dibinātāji bija Aleksandrs Isakovs, kurš kļuva par priekšsēdētāju, un Andrejs Sipailo. Tieši to var nosaukt kā sākuma punktu Daugavpils futbola privatizācijai," rakstisku viedokli vietējos medijos izteicis Vlasovs. "2011. gadā tika noslēgta vienošanās starp Daugavpils Sporta pārvaldi, ko tobrīd radīja Isakovs, BFC "Daugava" un Daugavpils sporta skolu, kuras ietvaros sporta skola nodeva BFC "Daugavai" visas tiesības uz saviem audzēkņiem, bet BFC "Daugava" pārreģistrēja Latvijas Futbola federācijā visus sporta skolas audzēkņus un turpina to darīt līdz šai dienai. Ar šo kombināciju klubs ieguva tiesības saņemt visas iespējamās dotācijas un kompensācijas par futbolistu sagatavošanu, apejot pilsētas budžetu. Kamēr Isakovs vadīja Sporta pārvaldi, Nauris Mackevičs jau rūdījās viņa pakļautībā."

"2013. gadā pēc audita veikšanas Sporta pārvaldē Isakovs pameta vadītāja pienākumus. Oficiāli tas bija pēc abpusējas vienošanās, tomēr cilvēki runāja, ka tikai augsta ranga radinieka klātbūtne vienā no pilsētas struktūrām un Latvijas Futbola federācijas, kuras valdes loceklis bija Isakovs, iejaukšanas izglāba Isakovu no lielāka soda un vēršanās tiesībsargājošajās iestādēs," apgalvo Vlasovs, stāstot, ka pēc Isakova aiziešanas no amata atklājies, ka viņa klubam lietošanā nodots stadions "Celtnieks". Tāpat Vlasovs stāsta, ka 2016. gadā futbola skola tikusi izdalīta atsevišķā struktūrā un par tās direktoru iecelts vienīgais kandidāts Mackevičs, kuram tobrīd pat nebija atbilstošas izglītības. "Tas ļāva Isakovam un Sipailo saglabāt kontroli pār Daugavpils futbolu."

"2016. gada 1. oktobrī pašvaldība izveidoja Daugavpils Futbola centru, bet jau 2017. gada 2. martā Aleksandrs Isakovs pārdēvēja sevis kontrolēto organizāciju par Daugavpils Futbola centru, lai visi tos jauktu. Nav brīnums, ka Mackevičs ļoti ātri atrada darbu Isakovam organizācijas vadībā. Līdz atstādināšanai Nauris Mackevičs vadīja pilsētas futbola skolu un vienlaicīgi bija izpilddirektors klubā BFC "Daugavpils", ko arī dotē pašvaldība. Savukārt Aleksandrs Isakovs strādā Naura Mackeviča pakļautībā futbola skolā un ir valdes priekšsēdētājs BFC "Daugavpils". Savukārt visu šo bardaku piesedz Andrejs Sipailo, kurš ir LFF Latgales reģiona vadītājs," raksta Vlasovs. "Visus šos gadus Isakovs, Sipailo un vēlāk Mackevičs izmantojuši dienesta stāvokli, izveidojot sistēmu, kurā visus iespējamos organizācijas izdevumus par treniņprocesu apmaksāja valsts un pašvaldība, bet visus iespējamos ieņēmumus saņēma viņu organizācija, kura nevienam neatskaitījās."

Šo tekstu Vlasovs vēl rakstīja kā Daugavpils Futbola skolas vadītāja pienākumu izpildītājs, tomēr pagājušās nedēļas beigās Daugavpils domes deputāti ārkārtas sēdē lēma, ka viņš nevarēs atrasties šajā amatā.

Izmantotie resursi:
Мнение А.Власова о приватизации футбола в...

  +1 [+] [-]

, 2018-11-19 14:21, pirms 5 gadiem
Loģiski, ka pašvaldības finansēts futbola klubs ir sporta skolas piramīdas augstākais punkts! Vlasovs te pamatīgi visus musina, mēģinot atvērt ceļu Gavrilova shēmām..

     [+] [-]

, 2018-11-19 17:31, pirms 5 gadiem
Ko nu? Gaidām vēl komentārus par gavrjušas shēmām. Kaut gan rakstā ir par citām shēmām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja