Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns izlaidīs arī nākamo "Spurs" spēli

Ints Megnis
Ints Megnis

Bertāns izlaidīs arī nākamo "Spurs" spēli
Dāvis Bertāns. Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns, kuram ir aizdomas par smadzeņu satricinājumu, izlaidīs arī nākamo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" spēli.

Bertāns nedēļas nogalē tika ievietots concussion protocol sarakstā, tādējādi viņš laukumā varēs atgriezties tikai tad, kad vairs nebūs bažu par smadzeņu satricinājuma pazīmēm. Komanda pagaidām nav paziņojusi, cik tieši ilgs laiks būs jāizlaiž Bertānam, un šādos gadījumos situācija jāvērtē individuāli – kāds atlabst ātrāk, kādam process norit lēnāk.

Bertāns jau izlaida svētdienas spēli, kurā "Spurs" ar 104:92 pārspēja līgas čempioni Goldensteitas "Warriors". Nākamajā mačā vienība jau šonakt viesosies pie Ņūorleānas "Pelicans".

NBA pirmoreiz concussion protocol ieviesa 2011. gadā, kad sāka parādīties pirmie nopietnie pētījumi par smadzeņu satricinājumu ietekmi uz cilvēka veselību ilgtermiņā. Lai spēlētājs varētu atgriezties laukumā, viņam pirms tam jāveic vairāki testi, kuros nedrīkst parādīties smadzeņu satricinājuma pazīmes. Kad testi veikti veiksmīgi, kluba ārsti sazinās ar līgu un izrunā situāciju.

Bertāns šajā sezonā piedalījies 14 spēlēs, vidēji laukumā pavadot 15,5 minūtes un gūstot 6,0 punktus, kā arī izcīnot 2,1 atlēkušo bumbu. Latvietis tālmetienus realizējis ar 44,7% precizitāti.

Savainojumu mocītā "Spurs" ar astoņām uzvarām un septiņiem zaudējumiem ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet "Pelicans" ar deviņām uzvarām un septiņiem zaudējumiem ir pozīciju augstāk.