Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Bijušais ventspilnieks Kuzminsks pievienosies "Rudupis"

Andrejs Siliņš

Bijušais ventspilnieks Kuzminsks pievienosies "Rudupis"
Sauļus Kuzminsks "Ventspils" formā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze', f64

Lietuviešu spēka uzbrucējs Šauļus Kuzminsks, kurš pagājušajā sezonā "Ventspils" rindās kļuva par Latvijas vicečempionu, pēc atlaišanas no A Sērijas kluba "Venoli Cremona" svētdien parakstīs līgumu līdz sezonas beigām ar lietuviešu trešo spēcīgāko klubu 2011. gada pavasarī Prienas "Rudupis".

Itālijā Kuzminsks vidēji spēlē guva četrus punktus un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas nospēlētajos trijos mačos. 210 centimetrus garais spēlētājs karjeras laikā spēlējis arī Šauļos, "Lietuvos Rytas", "Sakalai", Ļubļanas "Olimpija", Oldenburgas "EWE Baskets", franču "Gravelines" un Sopotas "Tref" komandās.

"Rudupis", kas šobrīd Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijā ieņem pirmo vietu, šosezon spēlē ne vien Baltijā un Lietuvā, bet arī ULEB Eiropas kausā, pie tam debitējot šajā turnīrā ar uzvaru (izbraukumā 82:77 pret "GasTerra Flames"). Pirms pāris dienām Prienas klubs parakstīja līgumu ar uzbrucēju Justu Siņicu.

Komandā šajā sezonā, tāpat kā iepriekš, ir tikai un vienīgi Lietuvas basketbolisti. Nākamo ULEB Eiropas kausa spēli "Rudupis" aizvadīs otrdien Kauņā pret grieķu "Aris".

Izmantotie resursi:
Čia gyvena krepšinis, čia krepšinio namai -...