Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" pirmajā maiņā blakus Krosbijam plāno iespēlēt Gencelu un Kapanenu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" pirmajā maiņā blakus Krosbijam plāno iespēlēt Gencelu un Kapanenu
Sidnijs Krosbijs. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas “Penguins”, ko pārstāv latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, augusta beigās maiņas darījumā no Toronto “Maple Leafs” ieguva somu Kasperi Kapanenu. Kā izteicās “Penguins” ģenerālmenedžeris Džims Raterfords, tad Kapanenam paredzēta vieta pirmajā maiņā.

“Cerams, ka Sida [Sidnijs Krosbijs] maiņai esam atraduši pareizo ķīmiju. Viņam labi saskan ar [Džeiku] Gencelu, viņi kopā spēlē jau kādu laiku, un tas turpināsies. Svarīgi bija atrast labās malas uzbrucēju, kurš iederētos. Ceram, ka Kapanens būs īstais,” teica Džims Raterfords. “Kapanens ir ļoti ātrs un spēj tikt pie ripām. Sids var viņam iedot piespēli brīvajās zonās, tāpēc vajadzētu būt labai saderībai. Redzēsim.”

Kapanens 25. augustā tika iegūts maiņas darījumā ar Toronto “Maple Leafs”. 24 gadus vecais soms pagājušajā sezonā 69 spēlēs sakrāja 36 punktus. Nereti viņš tika pie iespējas vadošajos virknējumos, tomēr vairāk laika pavadīja trešajā maiņā.

Pērn ar Krosbiju un Gencelu visbiežāk kopā spēlēja čehs Dominiks Simons, kurš sezonu pabeidza ar 22 punktiem un no “Penguins” nesaņēma pat kvalifikācijas līguma piedāvājumu, tādējādi kļuvis par brīvo aģentu. Gadu iepriekš ar viņiem kopā spēlēja Braiens Rasts. Kaut gan Krosbijs savāca 100 punktus un Gencels guva 40 vārtus, nākamajā sezonā priekšroka tika dota Simonam.

“Penguins” nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, “play-in” sērijā piekāpjoties Monreālas “Canadiens”. Pēc tam Krosbijam tika veikta operācija. Kā pauda Raterfords, tad komandas kapteinis atlabst labi un būs gatavs nākamās sezonas sākumam.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/sidney-cro...