Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" iekļūst Džidas "Masters" finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" iekļūst Džidas "Masters" finālā
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Sekmīgi Saūda Arābijas pilsētā Džidā notiekošo Pasaules tūres posmu 3x3 basketbolā turpina "Riga Ghetto Basket". Latvieši ceturtdaļfinālā sagrāva "Jeddah" vienību, bet pusfinālā tika galā ar Japānas komandu "Ustunomiya", iekļūstot finālā.

Līdzīgi kā pirms nedēļas Ķīnā "Riga Ghetto Basket" Džidā startē sekojošā sastāvā - Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Artūrs Strēlnieks un Agnis Čavars. Turnīra pirmajā dienā latvieši pārspēja "Balanga" basketbolistus no Filipīnām un Francijas komandu "Lyon". Uzvara grupā nozīmēja ceturtdaļfināla cīņu ar mājiniekiem - internacionālo komandu "Jeddah", ko vienīgajā tikšanās reizē šosezon sagrāva ar 21:12.

Jau spēles ievadā Latvijas komanda pēc Mieža precīzā tālmetiena izvirzījās vadībā ar 4:1. Pēc divām nospēlētām minūtēm rezultāts jau bija 7:1, latviešiem pilnībā dominējot laukumā. Teju minūti "Riga Ghetto Basket" palika tukšā, kad pēc caurgājiena astoto punktu guva Strēlnieks. Lai arī latvieši nespīdēja uzbrukumā, tomēr ciešā spēle aizsardzībā ļāva turēt pretiniekus drošā attālumā.

Pie redzultāta 8:4 Čavars trāpīja no distances, šāds rezultāts bija arī spēles vidū. "Jeddah" basketbolisti par prieku pilnajām tribīnēm cīnījās braši, sadeldējot deficītu līdz trīs punktiem. Prieki gan nebija ilgi, jo latvieši atbildēja ar trīs punktu izrāvienu. Tālāk jau spēle kļuva rezultatīvāka, ko provocēja sapelnītās piezīmes, komandām vairs nevarot spēlēt tik agresīvi aizsardzībā. Īsā laikā pret Miezi sekoja divi noteikumu pārkāpumi, bet viņam izdevās realizēt tikai divus no četriem soda metieniem. Ar to gan bija gana, lai iegūtu astoņu punktu pārsvaru. Pēdējās divas minūtes bija tikai formalitāte, "Riga Ghetto Basket" svinot uzvaru ar rezultātu 22:8.

Līdz ar to latvieši iekļuva pusfinālā, kurā mērojās spēkiem ar Japānas internacionālo komandu "Utsunomiya", kas pārsteidzoši ar 15:13 pieveica Lietuvas komandu "Šiakiai", kas iepriekšējā posmā ieņēma otro vietu. Japānas komandai šī spēle bija ar vēl lielāku pievienoto vērtību, jo uzvara ļautu kvalificēties pašu mājās paredzētajām Pasaules tūres fināla posmam.

Spēles sākums ne visai labs padevās Strēlniekam, kurš nerealizēja soda metienu un pēc tam netrāpīja pilnīgi brīvs arī no groza apakšas. "Utsunomiya" basketbolisti izvirzījās vadībā ar 4:1, kā arī nepilnās divās minūtēs sagādāja latviešiem četras piezīmes. Situāciju uzlaboja Miezis, kurš trāpīja no distances un vēlāk ar caurgājienu panāca izlīdzinājumu. Miezis turpināja dominēt laukumā arī nākamajās minūtēs, izvirzot "Riga Ghetto Basket" vadībā ar 8:5.

Sākoties piektajai minūtei, Krūmiņš trāpīja brīvu metienu no distances, bet Strēlnieks turpināja nerealizēt savus metienus groza apakšā. Lai arī latviešiem bija piecu punktu pārsvars, atsevišķi tiesnešu lēmumi lika pamatīgi uzvilkties gan Miezim, gan Krūmiņam. Īstajā laikā pienāca pārtraukums, kurā izdevās noslāpēt emocijas, bet bez tehniskās piezīmes neiztika. "Utsunomiya" sadeldēja deficītu līdz trīs punktiem, bet jāspēlē vēl bija trīs minūtes (13:10). Pāris nepiespiestas kļūdas pretinieku izpildījumā ļāva "Riga Ghetto Basket" atjaunot piecu punktu pārsvaru. Lai arī kā Japānas komanda centās, latvieši noturēja pārsvaru un iekļuva savā kārtējā finālā šajā sezonā - 20:16.

Finālā "Riga Ghetto Basket" būs jāspēkojas spēkiem ar Serbijas komandu "Liman" vai Slovēnijas komandu "Piran". Fināls paredzēts plkst. 22:55. Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-19 23:27, pirms 5 gadiem
Tikko vinneja finaalu ari! Labais!