Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" uzņems līderi "Ogri", spēles arī Ventspilī, Jūrmalā un Rīgā

Emils Ozerinskis

"Liepāja" uzņems līderi "Ogri", spēles arī Ventspilī, Jūrmalā un Rīgā
Rihards Kuksiks. Foto: Ģirts Gertsons

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līga 19. oktobrī būs notikumiem bagāta. Kopumā tiks aizvadītas piecas spēles un laukumā dosies sešas no septiņām Latvijas komandām.

Kamēr lielākajai daļai spēļu paralēli izsekot būs grūti, "Liepāja" savu spēli ar turnīra līderpozīciju dalošo "Ogri" noorganizējusi agrāk (pulksten 14:00), ļaujot atsevišķu uzmanību veltīt tieši šim mačam. Ogrēnieši sezonas startā bijuši neapturami, gūstot četras uzvaras četros mačos, kas Nikolaja Mazura trenētajai komandai ļauj ieņemt turnīra tabulas dalītu pirmo pozīciju. "Ogres" efektivitāti nav mazinājusi arī Kaspara Bērziņa zaudēšana, ogrēniešiem iepriekšējā spēlē Valmierā sametot sezonas rekordu 114 punktus.

"Liepājas" vienībai tikmēr piecās spēlēs gūta viena uzvara. Kristapa Zeida padotie pārspēja robežpilsētas komandu, taču pārējos mačos gājis visai grūti. Sezonas gaitā "Liepājai" pievienojās Rihards Kuksiks, kurš kurzemniekiem vidēji mačā palīdzējis ar 15,3 punktiem. Rezultatīvs bijis arī Eduards Hāzners, kuram 13,2 punkti spēlē. Liepājniekiem teju pirms katras spēles notiek sastāva pārmaiņas un arī šī diena nav izņēmums. Mājās aizsūtīti līdzšinējie leģionāri Džastins Taksons un Gitis Sirutāvičs. Tagad Kurzemes komanda cerēs uz 23 gadus vecā amerikāņu saspēles vadītāja Rodrika Saiksa veiksmīgu iesaistīšanos komandā.

"Ogrei" spēcīgas ierocis ir vienlīdzīgais komandas sastāvs, kas jau trīs sezonas kopīgi pieslīpējies, izveidojot šobrīd nesalīdzināmi pārāku komandas sapratni pār visām citām līgas vienībām. Septiņi ogrēniešu spēlētāji var dot vienlīdz lielu ieguldījumu komandas uzvaru kaldināšanā, tādēļ pretinieku aizsardzību gaida ļoti gara savā laukuma pusē. Amerikāņu aizsargs Džeims Beitemons sezonas ievadā izcēlies ar 16 punktiem mačā, bet Renāram Magonem 12,5 punkti un 6,5 atlēkušās bumbas. Vispusīgu sniegumu demonstrē Kristaps Dārgais, vidēji mačā izceļoties ar 9,3 punktiem, astoņām izcīnītām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" pēc savas debijas Čempionu līgā ar pozitīvām emocijā var sagaidīt spēli pret Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas jaunpienācēju Rakveres "Tarvas". Rīdzinieki oficiālas spēles šajā sezonā vēl nav zaudējuši un dala turnīra tabulas augšgala pozīciju ar ogrēniešiem. Vietējā čempionātā rīdziniekiem rezultatīvākais ar 14 punktiem vidēji mačā bijis Jānis Blūms, bet viņam ar 12,5 punktiem seko horvāts Kristijans Krajina. Latviešu trenera Jura Umbraško vadītā Rakveres komanda nav nekādi turnīra peramie zēni. Vienības rindās ir Igaunijas izlases spēlētājs Rains Veidemans, kā arī Kristo Sāge un Egerts Hallers. Rakveres vienība trīs spēlēs guvusi divas uzvaras.

Artūra Visocka-Rubeņa trenētā "Ventspils" komanda savās mājās uzņems Tallinas "Kalev/TLU". Igaunijas vicečempioniem sezonas starts nepavisam nav bijis veiksmīgs. Trīs mačos piedzīvoti trīs zaudējumi, kas Tallinas komandai liek atrasties tabulas pašā apakšā. Mareks Jurevičus igauņu komandā vidēji guvis septiņus punktus un izcīnījis piecas atlēkušās bumbas. Ventspilnieki pēc sāpīgā sezonas sākuma (neiekļūšana Čempionu līgas grupu turnīrā un zaudējums "Ogrei") sākuši atrast savu spēles pavedienu, pakāpjoties turnīra tabulā uz trešo pozīciju. Rezultatīvākais ar 16,5 punktiem kurzemnieku rindās ir Ronalds Zaķis, kuram seko Linards Jaunzems ar 12,3 punktiem spēlē.

Latvijas vienību savstarpējā spēle norisināsies Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta zālē, kur vietējā "Jūrmala Betsafe" uzņems "Latvijas Universitāti". Jūrmalnieki pēc zaudējuma sezonas pirmajā spēlē turpinājuši ar divām uzvarām. Šodien Mārtiņa Gulbja vadītajai komandai pirmo reizi nāksies spēlēt bez Kasapra Vecvagara, kurš devies uz Spāniju. Viens no potenciālajiem komandas uzbrukuma līderiem ar vidēji 13,7 punktiem spēlē ir Uģis Pinete, bet pa 10,3 punktiem sakrājuši Ervīns Jonāts un Edgars Jeromanovs. "Latvijas Universitāte" savu pirmo panākumu guva visai pārsteidzoši, pārspējot Tartu komandu. Protams, galvenais spēles veidotājs LU komandai ir Renārs Birkāns ar 15 punktiem mačā, bet lielisku spēli pret "Tartu Universitāti" aizvadīja Kārlis Žunda, kaldinot savas komandas uzvaru ar 20 punktiem.

Vienīgā šodienas spēle bez Latvijas basketbolistu līdzdalības notiks Raplā, kur vietējā "Avis Rapla" samēros spēkus ar "TalTech" basketbolistiem. Raplas komanda ar trīs uzvarām četros mačos atrodas visai augstu turnīra tabulā, bet "TalTech" vienībai trīs mačos izdevies gūt tikai vienu uzvaru.

"VEF Rīga" spēli pret turnīra jaunpienācējiem trenslēs "Best4Sport" televīzijas kanālā, bet pārējo komandu spēļu tiešraides bez komentētājiem tiks rādītas "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas Youtube kanālā.

19. oktobris

LaiksSpēleVietaTV
14:00Liepāja - OgreLiepājas Olimpiskais centrsYoutube
17:00VEF Rīga - Rakvere Tarvas"Elektrum" Olimpiskais centrsBest4Sport TV
17:00Ventspils - Kalev/TLUOlimpiskais centrs "Ventspils"Youtube
17:00Jūrmala Betsafe - Latvijas UniversitāteJūrmalas valsts ģimnāzijaYoutube
17:00Avis Rapla - TalTechRaplas sporta halleDelfi ee

Latvijas - Igaunijas līgas turnīra tabula

VKomandaSUZ%
1.VEF Rīga440100.0%
2.Ogre440100.0%
3.Ventspils43175.0%
4.Avis Rapla43175.0%
5.Jūrmala Betsafe32166.7%
6.Kalev/Cramo32166.7%
7.Rakvere Tarvas32166.7%
8.Latvijas Universitāte21150.0%
9Pärnu Sadam42250.0%
10.Tartu Ülikool31233.3%
11.TalTech31233.3%
12.Valmiera Glass/ViA51420.0%
13.Liepāja51420.0%
14.Kalev/TLÜ3030.0%
15.Valga-Valka4040.0%

     [+] [-]

, 2019-10-19 11:57, pirms 4 gadiem
Jāpaskatās kā Liepājai jauns leģis izskatīsies un gaidu uz sastāva papildinājumiem Jūrmalai,Ogrei,VEF un BKV.