Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ansonam un Vosekalnam 21. un 22. vieta militārpersonu spēļu individuālajā braucienā

Ints Megnis
Ints Megnis

Ansonam un Vosekalnam 21. un 22. vieta militārpersonu spēļu individuālajā braucienā
Latvijas delegācija pasaules militārpersonu spēļu atklāšanas ceremonijā. Foto: zumapress.com/Scanpix

Latvijas šosejas riteņbraucēji Kristers Ansons un Andris Vosekalns sestdien guva attiecīgi 21. un 22. vietu Ķīnā notiekošo pasaules militārpersonu spēļu individuālajā braucienā.

31,9 kilometrus garajā velodistancē uzvaru svinēja krievs Antons Vorobjovs, kuram abi latvieši zaudēja nedaudz vairāk nekā trīs minūtes. Mūsu sportistus vienu no otra šķīra deviņas sekundes, bet kopā finišu sasniedza 41 atlēts.

Pirmais starts Latvijai sestdien bija arī ložu šaušanā, Rihardam Zorgem, sacensībās ar pistoli 25 metru distancē iekrājot 558 punktus, kas deva 29. vietu. Tikmēr militārajā pieccīņā sestdien tika aizvadīta pirmā disciplīna, kas ir šaušana. Pēc tās Dainis Stepe ieņem 36. vietu, bet Matīss Bajārs atrodas 81. pozīcijā starp 129 sportistiem.

Kā pirmie jau piektdien sacensības sāka Latvijas izpletņlēcēji, turpinot tās arī sestdien. Šeit sacensībās uz precizitāti pēc divām no astoņām kārtām Jevgeņijs Hatkevičs ieņem 134. vietu, kamēr Andrejs Maslobojevs atrodams 144. pozīcijā starp 156 dalībniekiem.

Ķīnā notiekošajās sacensībās Latvijas delegācijas sastāvā iekļauti vairāk nekā 30 sportisti, kuru vidū ir arī tādi zināmi atlēti kā Edgars Bertuks, Pāvels Švecovs, Dainis Upelnieks un Lauris Strautmanis.