Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim iespēja tikt pusfinālā Stokholmā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbim iespēja tikt pusfinālā Stokholmā
Ernests Gulbis. Foto: Reuters/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 11.) šodien Maskavas "Premier 700" sērijas turnīra pusfinālā sacentīsies ar WTA turnīros pirmoreiz tik tālu tikušo Tunisijas tenisisti Onsu Žabūru (WTA 101.). Mača sākums plkst. 15:00. Tikmēr Ernestam Gulbim plkst. 19:30 Stokholmas "ATP World Tour 250" turnīra ceturtdaļfinālā tikšanās ar vāju sezonu aizvadošo amerikāni Džeku Soku (ATP 18.).

Sevastovas mača piezīmes

● Sevastovai šogad 42-19 bilance. Latvijas labākās sezonas rekords ir 43 uzvaras (Aļonai Ostapenko 2017. gadā).
● Pusfināls ir labākais rezultāts Maskavā, pārspējot 2015. gadā sasniegto ceturtdaļfinālu.
● Šonedēļ visos trīs mačos uzvarējusi trīs setu cīņās – 4:6, 7:5, 6:3 pret 39. numuru Magdalēnu Ribarikovu, 7:5, 4:6, 6:4 pret Jūliju Putincevu (#48) un 4:6, 7:5, 6:3 pret Veru Zvonarjovu (#161).
● Šogad 17-5 bilance trīs setu mačos. Identiska statistika arī Petrai Kvitovai, bet vairāk uzvaru guvusi tikai Arina Sabaļenka (21-8).
● Izšķirošajā setā nav zaudējusi kopš 2. jūlija, sasniedzot 11 uzvaru sēriju.
● 1-4 bilance "Premier" pusfinālos. Vienīgā uzvara gūta savā iepriekšējā turnīrā Pekinā pret Naomi Osaku.
● Otrajā mačā pēc kārtas tiksies ar kvalifikāciju izgājušu pretinieci, kura nospēlējusi par trim mačiem vairāk.
● Ārpus Top 100 esošai spēlētājai pēdējo reizi zaudēja "French Open" 1. kārtā (Mariana Duke-Marinjo (#112)).

● Žabūrai šogad WTA līmenī 8-11 bilance. Karjeras rekords ir tikai 9 uzvaras (2017).
● Debijas turnīrs Maskavā, līdz pusfinālam tiekot no kvalifikācijas.
● Sešos mačos zaudēts tikai divos setos, abi bija kvalifikācijā.
● Pamatturnīrā 6:1, 6:2 pret 61. numuru Jekaterinu Makarovu, 6:3, 6:2 pret Slounu Stīvensu (#8) un 7:5, 6:1 pret Aneti Kontaveitu (#21).
● Bijusī Top 5 spēlētāja junioros (#4), sasniedzot divus "French Open" finālus – 2010. gadā zaudējums Eļinai Svitoļinai, 2011. gadā uzvarēta Monika Puiga.
● Pašreizējais rekords WTA rangā ir 83. vieta. Šīs nedēļas rezultāts garantējis Top 70 debiju.
● Šonedēļ 24 gadu vecumā pirmais WTA pusfināls, līdz šim bija 0-3 bilance ceturtdaļfinālos.
● Šogad abas lielākās uzvaras gūtas īpašos apstākļos: Simona Halepa (#1) Pekinā izstājās muguras savainojuma dēļ (1:6), bet Slounai Stīvensai (#8) šonedēļ "WTA Finals" dēļ nebija izdevīgi tērēt enerģiju.

Iepriekšējā mačā pret Žabūru bija ļoti grūti

Sevastova ar Žabūru pirmoreiz sacentās 2017. gada aprīlī Čārlstonā uz māla seguma, kur uzvarēja ļoti grūtā mačā ar 7:5, 7:6(6). Nebūs melots, apgalvojot, ka pretiniece toreiz bija labāka, taču nemācēja izmantot pašas radītās uzvaras iespējas, un Sevastova tika cauri sveikā, pateicoties aizsardzībai un pretinieces izšķērdīgajai spēlei uzbrukumā. Žabūra abos setos bija vadībā ar breiku (5:2 un 4:2), turklāt 1. setā viņai arī bija divas setbumbas. Abas uzņemšanā astotajā geimā, un Sevastova arī abas pati atspēlēja, bet Žabūrai pēc tam bija iespēja izservēt setu, taču viņa to nespēja trīs neprecīzu uzbrukumu dēļ. Žabūra setā no 5:2 zaudēja ar 5:7.

Abas tenisistes spēlē līdzīgu tenisu ar lielu dažādību, Žabūrai sitienos ir lielāka jauda, viņa arī mēdz aktīvāk darboties uzbrukumā. Žabūra pirmajā mačā dominēja ļoti izteikti, taču neizmantoto iespēju mačā zaudēja pieredzes un precizitātes trūkuma dēļ. Tunisietei tīri uzvarētajās izspēlēs bija graujošs pārsvars ar 34-9, tas pats attiecās arī uz nepiespiestajām kļūdām (44-21), kas kļuva par zaudējuma galveno iemeslu.

Kurai lielāks nogurums? Žabūra Maskavā nospēlējusi jau sešus mačus, tiesa, pēdējos četros viņa uzvarējusi ar 2-0. Sevastovai divreiz mazāk maču, taču visi trīs bijuši ļoti grūti. Pirmajos divos uzvarēt palīdzēja pretinieču izšķērdība, bet pēdējā ātrākas kājas, jo 34 gadus vecā Zvonarjova 3. setā bija bez nepieciešamās enerģijas. Žabūra ir 10 gadus jaunāka. Sevastovai šodien otrais pluss būs milzīgs pārsvars pieredzē, jo Žabūra tikai pirmoreiz spēlēs WTA pusfinālā.

Gulbja mača piezīmes

● Gulbim šogad ATP līmenī 6-4 bilance, pirmoreiz sasniedzot ceturtdaļfinālu.
● Stokholmā pamatturnīros 5-2 bilance, labākais rezultāts – pusfināls 2013. gadā.
● Šonedēļ pirmais ATP ceturtdaļfināls kopš 2017. gada jūlija, kad Gštādē zaudēja Fabio Foņīni.
● ATP ceturtdaļfinālā pēdējo reizi uzvarēja 2015. gada oktobrī Vīnē pret Ivo Karloviču.
● Stokholmas ceturtdaļfinālos 1-0 bilance, 2013. gadā pieveica Ježiju Janoviču.
● Ieskaitot kvalifikācijas turnīru, šosezon 4 mačos Zviedrijā vēl nav nobreikots, atspēlējot visas 10 breikbumbas. Uzvarējis 38 serves geimos pēc kārtas, rekords ir 47.
● Otro reizi nospēlējis četrus ATP mačus pēc kārtas bez zaudētiem serves geimiem (ieskaitot kvalifikāciju). Pirmais gadījums bija 2014. gada februārī no Marseļas ceturtdaļfināla līdz Akapulko 1. kārtai (ieskaitot).
● Iespēja gūt sezonas otro Top 20 uzvaru. Pirmā bija Vimbldonā pret Aleksandru Zverevu (#3).

● Sokam šosezon pieticīga 7-18 bilance, kas ir pamatīgs kritums no pagājušā gada (38-21).
● 2017. gadā ar uzvaru Parīzes "Masters 1000" turnīrā iekļuva Top 10 (rekords 8. vieta) un kvalificējās "ATP Finals" (zaudējums pusfinālā Grigoram Dimitrovam).
● Šobrīd Top 20 atrodas, jo vēl nav zaudējis 1400 punktus no minētajiem diviem turnīriem. Sezonas rangā tikai 150. vieta.
● Stokholmā 13-5 bilance, ir divkārtējs finālists (2015-16), titulu mačos zaudējot Tomāšam Berdiham un Huanam Martinam Del Potro.
● Šī gada turnīru kā Top 4 izsētais spēlētājs (4. numurs) sāka no 2. kārtas ar 7:5, 3:6, 6:3 uzvaru pār "wild card" saņēmušo mājinieku Eliasu Īmeru (#135).
● Šogad nevienā turnīrā nav spējis gūt vairāk par vienu uzvaru.
● Tikai vienreiz (1-8) uzvarējis Top 50 spēlētāju, Romā pieveicot karjeras norietā esošo Davidu Fereru (#38).
● Kopā ar Maiku Braienu uzvarēja Vimbldonas un "US Open" dubultspēlēs, kļūstot par trīskārtēju "Grand Slam" čempionu. Pirmais tituls 2014. gadā Vimbldonā kopā ar Vaseku Pospišilu.

Vienspēļu Soks šogad ļoti vājš

Soks pēc fantastiskās pagājušās sezonas izskaņas, kad "neplānoti" ieguva "Masters 1000" līmeņa titulu un tika uz finālturnīru, šogad piedzīvojis šokējošu kritienu. Ja sezona beigtos šobrīd, viņš būtu turpat, kur Gulbis – ranga otrajā simtā. Kamēr viņam vēl nav dzēsušies pagājušā gada Parīzes un Londonas punkti, Soks par ATP kvalifikācijām un "Challenger" turnīriem var neuztraukties. Ja līdz sezonas beigām netiks savākti nepieciešamie punkti palikšanai simtniekā, tad 2019. gadā vismaz tā sākums būs problemātisks. Gulbis ir tajā pašā laivā, līdz sezonas beigām cerot nodrošināt "Australian Open" pamatturnīru (rangā jābūt ap simtnieku).

Kā var būt divas tik krasi atšķirīgas sezonas? Soks iepriekšējo gadu "ATP Finals" dēļ beidza tik vēlu kā vēl nekad iepriekš un attiecīgi jaunajai sezonai sāka gatavoties vēlu, kas viņam bija jauna pieredze, tā arī nespējot būt gatavam sezonas ievadam. Šīs sezonas sākums tika izgāzts, arī turpinājumā netiekot uz stabila ceļa. Tas attiecas uz vienspēlēm, bet dubultspēlēs viņam spoža sezona ar pieciem tituliem, ieskaitot divus "Grand Slam" turnīros, ar Maiku Braienu kvalificējoties "ATP Finals". Maiks ar savu dvīņubrāli Bobu nespēlē, jo viņš maijā Madrides turnīrā guva gurna savainojumu.

Gulbis ar Soku ir ticies vienreiz, viņam 2016. gadā Vimbldonā zaudējot ar 4:6, 4:6, 4:6. Amerikāņa uzvara toreiz tika gaidīta, jo viņš ir labāks spēlētājs uz zālāja, to arī spējot toreiz apliecināt. Soka trumpji ir serve un uzbrukums ar "forehand". Džeka šīs sezonas vājā forma un Gulbja stabilais sniegums pirmajos četros mačos latvietim dod pamatotas revanša cerības. Vienīgais negatīvais moments ir vēlais iepriekšējā mača finišs, kas bija pēc pusnakts.

Slēpts komentārs: gunars_jkobsons_134240580658065

  +2 [+] [-]

, 2018-10-19 11:41, pirms 6 gadiem
Autors ir kādreiz pats Tenisu spelejis? Laikam jau nav.. tas ka tiek uzskaitītas nepiespiestās kļūdas tas nenozīmē ka viņas ir burtiskā nozīmē nepiespiestas.. ātras kājas ir kad caureja piemetas! A tad kad izdzenā pretinieci no viena stūra uz otru nez cik reizes un punktus pēc kartas, bez kļūdām kaut gan mazāku spēku, tā ir meistariba. Precision over power. Tāpat arī jāņem vērā, ka pēdējā laikā Anastasija spēle aktīvāku tenisu, iet uz priekšu un dabun arī pietiekoši daudz winneru. Ir pielikusi jaudaa un precizitatee. Par gulbi tur nav,ko komentēt tur neviens nezina kas būs ieskaitot viņu pasu, kādas meness fāzes būs tāds arī rezultats. Itkā neslikta formā ir, tam itkā nevajadzētu mainities, bet vairāk izšķirs precizitāte

  +5 [+] [-]

, 2018-10-19 11:57, pirms 6 gadiem
Ernests, ja nebūs traumu, būs apņemšanās vēl var augstu kāpt.
Pēc sava spēles līmeņa labā formā viņš ir vismaz pirmā 20 spēlētājs, bet labā dienā var kā līdzīgs spēlēt ar jebkuru.
Protams, ka nav ko salīdzināt vīriešu un sieviešu tenisu, bet viņš talanta ziņā ir vistalantīgākais Latvijas tenisists.
Seva malace, turklāt smuka meitene, māk uzvesties! Jāatzīst, ka nekad nebiju domājis, ka viņa uzkāps līdz pirmajam 10, domāju agrāk, ka pirmais 20 ir viņas maksimums. Lai veicas, varbūt vēl būs nākotnē kāds patīkams pārsteigums!

  +3 [+] [-]

, 2018-10-19 12:04, pirms 6 gadiem
Jaa, reti kurš domaja, ka viņa tik augstu tiks. Bet jasaka, ka pēdējā pusgada laikā ir pamatīgi pielikusi un galvenais, kā galvu sakartojusi

  +2 [+] [-]

, 2018-10-19 12:06, pirms 6 gadiem
Ja pareizi esmu sapratis,tad jau rīt Anastasijai jādodās uz WTA finālturnīru,tad kāda jēga šodien cīnīties?Iekļūt finālā un pēc tam atteikties tur spēlēt?Tā kā ir lielas aizdomas,ka Seva šodien šo maču atdos.

  +6 [+] [-]

, 2018-10-19 12:32, pirms 6 gadiem
Gada sportists/sportiste bez variantiem!

  +2 [+] [-]

, 2018-10-19 12:37, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Ja pareizi esmu sapratis,tad jau rīt Anastasijai jādodās uz WTA finālturnīru,tad kāda jēga šodien cīnīties?Iekļūt finālā un pēc tam atteikties tur spēlēt?Tā kā ir lielas aizdomas,ka Seva šodien šo maču atdos.
Kur problēma rīt pēc finālā doties uz Singapūru? Pēc 17:00 Maskavā lidostas ciet un āmen?

  +1 [+] [-]

, 2018-10-19 12:55, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kur problēma rīt pēc finālā doties uz Singapūru? Pēc 17:00 Maskavā lidostas ciet un āmen?
Var neuzspēt uz sarkano paklāju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-10-19 13:38, pirms 6 gadiem
>>>Artūrs Ābrams raksta-Kremļa kauss preztižāks
Trīs vārdi teikumā un pat tur kļūda.Sēdies,divi

     [+] [-]

, 2018-10-19 13:40, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Ja pareizi esmu sapratis,tad jau rīt Anastasijai jādodās uz WTA finālturnīru,tad kāda jēga šodien cīnīties?Iekļūt finālā un pēc tam atteikties tur spēlēt?Tā kā ir lielas aizdomas,ka Seva šodien šo maču atdos.
Viņa finālturnīrā ir tikai rezerviste.
Visticamāk, nemaz nedabūs uzsist.
Tā kā lai kapā uz pilno.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-19 14:39, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Ja pareizi esmu sapratis,tad jau rīt Anastasijai jādodās uz WTA finālturnīru,tad kāda jēga šodien cīnīties?Iekļūt finālā un pēc tam atteikties tur spēlēt?Tā kā ir lielas aizdomas,ka Seva šodien šo maču atdos.
Otrai rezervistei Kasatkinai tā pati problēma, bet pirmajā dienā ne vienai no viņām jāspēlē visticamāk nebūs un uzvara turnīrā ir daudz svarīgāka par rezervistes lomu gada noslēguma turnīrā, kurā pat ja izdosies kādu spēli uzspēlēt, rezerviste nevar tikt laukā no grupas pēc definīcijas (ja nu vienīgi kāda pirms pirmās spēles noņemas, bet tā parasti nenotiek). Aizlidos uzreiz pēc fināla.

     [+] [-]

, 2018-10-19 15:42, pirms 6 gadiem
links uz speli.
livetv.sx

  -1 [+] [-]

, 2018-10-19 15:45, pirms 6 gadiem
Kur var redzēt?

  -1 [+] [-]

, 2018-10-19 15:49, pirms 6 gadiem
pagaidam papish takaa mazinjaa

  +1 [+] [-]

, 2018-10-19 15:53, pirms 6 gadiem
Saaukstējusies tak, klepo visu laiku, neskrien pēc visām bumbām, jo spēka nav. Serve ar vāja šodien, veiksme vajadzīga 2.setā, lai izkapātu uzvaru.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-19 15:58, pirms 6 gadiem
Karlo rakstīja: Saaukstējusies tak, klepo visu laiku, neskrien pēc visām bumbām, jo spēka nav. Serve ar vāja šodien, veiksme vajadzīga 2.setā, lai izkapātu uzvaru.
Jā, izskatās vēl slimāka nekā vakar, patiesībā nāktos kārtīgi izgulēt slimību, ne spēlēt plikiem pleciem, bet katram sava maizīte jāpelna, kā māk. Un tad vēl citiem vienmēr atrodas ko pateikt par neveiksmīgu spēli, reti kurš piedomā par pašu cilvēku (un ne tikai sportā tā). Lai Nastjai veicas, ja ne šodien, tad Singapūrā!

     [+] [-]

, 2018-10-19 16:05, pirms 6 gadiem
2 skaistas izspēles pēc kārtas. Jāteic, ka pretiniece arī klepo.

     [+] [-]

, 2018-10-19 16:11, pirms 6 gadiem
Pēc Sevastovas pirmajiem setiem visu laiku tāda sajūta, ka tūlīt būs zaudējums, un tiešām ir, tikai ne Sevastovai...

  +2 [+] [-]

, 2018-10-19 16:18, pirms 6 gadiem
Pusfināls, bet skatītāju pavisam maz.

     [+] [-]

, 2018-10-19 16:18, pirms 6 gadiem
Seva kā vienmēr sākumā iesildās otrajā un trešajā sāk tā pa nopietno

     [+] [-]

, 2018-10-19 16:22, pirms 6 gadiem
Kur lūdzu var redzēt internetā tiešraidi. Tas livetv man neiet !

     [+] [-]

, 2018-10-19 16:26, pirms 6 gadiem
Savacas taka! Brīnos, ka tā ar tādu lieko svaru var taa izskriet pēc bumbam.. bet nu pagrūti bus, 4ta spēle pēc kārtas 3 setos..

     [+] [-]

, 2018-10-19 16:28, pirms 6 gadiem
Normis1964 rakstīja: Kur lūdzu var redzēt internetā tiešraidi. Tas livetv man neiet !
Ar Chrome skaties? Man iet.

     [+] [-]

, 2018-10-19 16:36, pirms 6 gadiem
Nervu cīņa.

     [+] [-]

, 2018-10-19 16:38, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Nervu cīņa.
vaine riktīgi, pluss vēl uzliku uz sevastovas...

     [+] [-]

, 2018-10-19 16:42, pirms 6 gadiem
Normis1964 rakstīja: Kur lūdzu var redzēt internetā tiešraidi. Tas livetv man neiet !
Gan ar Chrome, gan ar Safari iet...
Krievijā nobloķēts,citur visur rāda.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-19 16:47, pirms 6 gadiem
Benzīns beidzās.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-19 16:49, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Benzīns beidzās.
Jā, bet Žabēra beigās pielika - sita gan jaudīgi, gan precīzi.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-19 16:49, pirms 6 gadiem
7 minutēss pajāja pusfinālu. Pēdējie punkti 16:1

  +2 [+] [-]

, 2018-10-19 16:49, pirms 6 gadiem
Sevastova gadījumā nezaudēja pēdējās 16 izspēles?