Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Krievija pārliecinoši triumfē jaunatnes olimpiādē, Latvija paliek bez medaļām

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

Krievija pārliecinoši triumfē jaunatnes olimpiādē, Latvija paliek bez medaļām
Salūts noslēguma ceremonijā. Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien ar grandiozu šovu Buenosairesā noslēdzās trešās jaunatnes olimpiskās spēles, kurās neviens no Latvijas sportistiem netika pie godalgotas vietas. Visvairāk medaļas izcīnija Krievija, un tai sekoja Japāna ar Ķīnu.

Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā no sestā līdz 18. oktobrim norisinājās trešās jaunatnes olimpiskās spēles. Šī bija pirmā jaunatnes olimpiāde, kas notikusi ārpus Āzijas (pirmās divas Singapūrā un Ķīnā). Šajā sporta forumā piedalījās vairāk nekā 4000 sportisti no 106 valstīm.

Olimpiādi kopā apmeklēja 1 001 494 cilvēki, kas ir pārliecinošs rekords, salīdzinot ar iepriekšējām divām. Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs noslēguma ceremonijā bija ļoti priecīgs un sportistiem teica: “Šīs bija fantastiskas jaunatnes olimpiskās spēles. Visaizraujošākā nodarbe bija skatīties jūs visus. Paldies par godīgo cīņu un jūsu parādīto sniegumu.”

Latvijas sportisti pirmo reizi atgriežas no jaunatnes spēlēm bez godalgotām vietām. Iepriekšējās olimpiādēs 2010. gadā Intars Išajevs šķēpmešanā nopelnīja bronzas medaļu, taču 2014. gadā pie vietas trijniekā tika svarcēlāja Rebeka Koha, tenisiste Aļona Ostapenko un šāvēja Agate Rašmane.

Vistuvāk pie godalgotas vietas bija BMX braucējs Edvards Glāzers, kurš vīriešu konkurencē uzvarēja, taču viņa partnere Airisa Galiņa pusfinālā kritienā salauza roku, un, saskaitot pāru rezultātus kopā, Latvijas komanda palika vienu soli aiz labākā trijnieka ceturtajā vietā. BMX frīstaila sacensībās Patriks Vīksna parādīja trešās vietas cienīgu rezultātu, taču viņa partnere no Venecuēlas palika vien astotajā vietā, kas arī viņiem deva rūgto ceturto vietu.

Sporta vingrotājs Oļegs Ivanovs no 12 sacensību dienām izlaida tikai vienu. Viņš daudzcīņā bija 11. vietā, taču kvalificējās finālsacensībām vingrojumā uz riņķiem un stieņa. Tajās Ivanovs abās disciplīnās palika septītajā vietā.

Peldētāja Ieva Maļuka uzstādīja jaunu Latvijas rekordu 200 metru kompleksajā peldējumā, taču diezgan tuvu bija finālam 100 metru brīvajā stilā, kurā palika 11. vietā. Didzis Rudavs arī sasniedza 11. vietu, paveicot to 50 metru brasā, kas ir viņa kroņa disciplīna. Diemžēl vienai no galvenajām pretendentēm uz medaļu Daniela Ivanova neiekļāvās savā svara kategorijā svarcelšanā, tāpēc viņa tika diskvalificēta un nevarēja startēt.

Šo olimpiādi pārliecinoši uzvarēja Krievijas delegācija, kura kopā izcīnīja 57 medaļas, starp kurām 28 bija zelta. Apbrīnojami startēja tās peldētāji, it sevišķi Kliments Koļesņikovs un Andrejs Minakovs, kuri kopā izcīnīja sešas zelta un vienu sudraba medaļu. Minakovs pārspēja par 1.8 sekundēm Maikla Felpsa uzrādīto rezultātu 18 gadu vecumā 100 metru tauriņstila sacensībās, ko uzskata par amerikāņa mīļāko distanci.

Krievijas telpu futbola izlase finālā atzina Brazīlijas pārākumu ar 1:4. Vēl Eiropu, neskaitot krievus, pārstāvēja Slovākijas izlase. Abas izlases ļoti iespējams varēsim redzēt pēc gada Latvijā, kad Rīgā norisināsies Eiropas U19 finālturnīrs telpu futbolā.

Kā jau ierasts, ļoti konkurētspējīgi bija Ķīnas sportisti, kuri palika otrajā vietā ar 36 medaļām, no kurām puse bija zelta. Viņi bija lieliski tehniskajos sporta veidos, piemēram, loka šaušanā, mākslas vingrošanā, galda tenisā u.c. Cita Āzijas pārstāve Japāna sasniedza trešo vietu, lielāko daļu zelta medaļas izcīnot sporta vingrošanā un peldēšanā.

Visās jaunatnes olimpiskajās spēlēs Ungārija ir tikusi starp 10 labākajām nācijām, ko šī salīdzinoši mazā valsts turpināja arī Buenosairesā, izcīnot 24 medaļas, no kurām 12 bija zelta. Liela nozīme ungāru sasniegumiem bija peldēšanas sacensībām, kurās viņi izcīnīja septiņas pirmās vietas. Katastrofālas jaunatnes olimpiskās spēles aizvadīja sporta lielvalsts ASV, kura medaļu ieskaitē ierindojās vien astotajā vietā ar 18 medaļām.

V.ValstsZSBKopā
1.Krievija28171257
2.Ķīna189936
3.Japāna15111238
4.Ungārija127524
5.Itālija10101232
6.Argentīna116825
7.Irāna73414
8.ASV65718
9.Francija515727
10.Ukraina57618

Noslēguma ceremonijā Buenosairesas spēļu rīkotāji un olimpiskās komitejas vadītāji nodeva tiesības rīkot nākamās jaunatnes spēles Senegālas galvaspilsētai Dakarai 2022. gadā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-10-19 22:08, pirms 6 gadiem
Krievija ir varena valsts, nav brīnums!

  +2 [+] [-]

, 2018-10-19 22:28, pirms 6 gadiem
Ooooh petuhi sanākuši

  -3 [+] [-]

, 2018-10-19 22:34, pirms 6 gadiem
Skaisti. Pastalām atkal šoks.

  +4 [+] [-]

, 2018-10-19 22:52, pirms 6 gadiem
Troļļi naudiņu pelna. Laikam piemirsuši ka Latvija petušiju jau sen apsteigusi ekonmiskā ziņā. Krievijā pensijas 60$ un minimālā alga 200$, mums ap 2x vairāk. Korupcija mazāka, ceļi labāki, cietumā neliek par postiem internetā, skolā apšaudes nenotiek un es tā varu turpināt visu dienu. Takā priecājieties par to ko variet, reta jums tā iespēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-10-19 23:19, pirms 6 gadiem
Kā... Glāzers uzvarēja, bet medaļu neiedeva?

  +2 [+] [-]

, 2018-10-19 23:22, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: tad kāpēc daudzi cilvēki , kas dzīvo Latvijā, tomēr apbrīno Krieviju, fano par to??? aiz neko darīt un pārāk labas dzīves Latvijā?
fano tikai tie kam ir saknes ar krieviju un kuriskatās propogandas raidījumus, kur viss par ko runā ir ASV, Eiropa, rusafobija un ka paši ir zeltā tīti un pūkaini. Ja jau viņi tā fano, ko nebrauc uz krieviju dzīvot? Tomēr dzīve te ir 2x labāka un mierīgāka. Tas ir fakts! Bet nekas, ja tevi iemācījām runāt, tad arī citus lēnām nacionalizēsim, sēdi un baudi procesu, dēls!

  +2 [+] [-]

, 2018-10-19 23:32, pirms 6 gadiem
Nikujasse rakstīja: Kā... Glāzers uzvarēja, bet medaļu neiedeva?
BMX sacensībās rezultāti tiek saskaitīti kopā ar pārinieku (viens vīrietis un sieviete). Glāzera partnere Airisa Galiņa nefinišēja pusfinālā un palika pēdējā, un tā rezultātā viņiem ceturtā vieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-10-20 00:29, pirms 6 gadiem
āfrikas valstīs ir vēl zemāki nodokļi, bet neteiksim ka tas ir uz labu. Dānijā no algas aiziet 50% prom ,bet viņi dzīvo taukos! Šie kritiski piemēri parāda ka nejau kaut kādi nodokļi nosaka dzīves līmeni, bet gan citas lietas. Tas ka to kladzina pa tv un saka ka viss ir kārtībā ir propoganda! Demogrāfija jau nu toč tur neuzlabojās, tikai nevajag! Kaut vai uzgūglē, lai gan krievijā visu skaita kā grib. Zem nabadzības sliekšņa tur 20% iedzīvotāju!!! vot tas ir galvenais nevis kaut kāds tur nodoklis. Salīdzini kā dzīvo cilvēki krievijā un ASV, Francijā, Lielbritānijā, Vācija ( kura zaudēja karu kā jūs sakiet). Tehnoloģiajs salīdzini vēl! Nevienas augstāko tehnoloģiju nozares!!!!! Viss tiek ievests no sapuvušajiem rietumiem. Telefoni, internets, kredītkartes. Es saprotu ka tev darbs ir iebilst, bet es saprotu ka tu saproti kas tur notiek. Ne par velti tu Airopā dzīvo, nevis tur.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-10-20 08:58, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: es nedomāju ka mana dzīve Latvijā ir rožaina un tāpēc nebraucu uz Krieviju

mani ikmēneša ienākumi te ir 0, jo te nav iespējams atrast darbu
ja nebūtu gādīgo vecāku, es sen būtu nosprādzis badā vai salā(ziemā), Latvijas realitāte

Krievijā mani ienākumi gan jau būtu lielāki par nulli
LV trūkst kas strādā! Ej un rukā,bet tu taču neko nespēj,vienīgi šeit jaukt gaisu. IT jomā vien trūkst 3000 speciālistu. Ākstu gan mums ir par daudz!!!

     [+] [-]

, 2018-10-20 12:55, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: mani ikmēneša ienākumi te ir 0, jo te nav iespējams atrast darbu
4434 aktuāli darba piedāvājumi: https://cvvp.nva.gov.lv/#/pub/

     [+] [-]

, 2018-10-20 16:21, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: es nedomāju ka mana dzīve Latvijā ir rožaina un tāpēc nebraucu uz Krieviju

mani ikmēneša ienākumi te ir 0, jo te nav iespējams atrast darbu
ja nebūtu gādīgo vecāku, es sen būtu nosprādzis badā vai salā(ziemā), Latvijas realitāte

Krievijā mani ienākumi gan jau būtu lielāki par nulli
Raška p.daraška .kur cilvēki dzīvo trūcīgi.