Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Plēsnieks: "Jācer, ka nebūs par mani aizmirsuši"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Plēsnieks: "Jācer, ka nebūs par mani aizmirsuši"
Eduards Andruškevičs un Artūrs Plēsnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Pērnā gada Eiropas čempions svarcelšanā Artūrs Plēsnieks (105 kg) gatavojas planētas meistarsacīkstēm, kas novembrī notiks Kalifornijas pilsētā Anaheimā. Sarunā ar laikrakstu "Diena" mūsu svarcēlājs atklāj, ka ir gatavs cīnīties par vietu nākamās sezonas Latvijas Olimpiskajā vienībā.

Līdz šim pēdējās lielās sacensības bija Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur tika izcīnīta astotā vieta. Pēc tam pārcieta pleca operāciju, tāpēc šogad neaizstāvēja 2016. gada Eiropas čempiona titulu, mērķējot uz pasaules čempionātu. "Ilgu laiku neesmu startējis starptautiskajās sacensībās. Jācer, ka nebūs par mani aizmirsuši," saka Artūrs Plēsnieks, kurš ir fiziski gatavs, lai pasaules čempionātā cīnītos par finansējumu no Latvijas Olimpiskās vienības.

Rehabilitācijas laikā radās neliela problēma - plecā tika konstatēts ūdens, tāpēc bija jāpiebremzē, bet citi sarežģījumi neradās. Tagad plecs reizēm iesāpas, taču tās nav traumatiskas sāpes, kādas mocīja pirms diviem gadiem vai pirms Rio spēlēm.

Pēc olimpiādes bija divas sacensības, kur mūsu Plēsnieks pacēla 397 kg summu, vienā gadījumā neizmantoja trešo piegājienu grūšanā, savukārt otrā reizē vienkārši mazliet nesanāca.

Pasaules čempionātu gaida ar optimismu, jo starti Ziemeļamerikā iepriekš bijuši veiksmīgi - savulaik junioru pasaules čempionātā Gvatemalā sanāca otrā vieta, bet aizpērn Teksasas lielākajā pilsētā Hjūstonā ventspilnieks starp pieaugušajiem izcīnīja PČ bronzu. "Tiku pie skaistas kovboja cepures un maza nazīša," smejas svarcēlājs.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Armands Sametis

  +2 [+] [-]

, 2017-10-19 17:51, pirms 7 gadiem
Lai veicas Kalifornijā! Domāju, ka vismaz astoņnieks ir reāls.