Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

"Superkauss" titulu komandu vērtējumā izcīna "Rodeo MX Racing Team"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Superkauss" titulu komandu vērtējumā izcīna "Rodeo MX Racing Team"
Motokrosa klubs "Rodeo"
Foto: Rodeo MX Racing Team

Svētdien, ar Olaines Lielās balvas izcīņu tika noslēgta motokrosa seriāla ”Bosch Superkauss” astotā sezona un noskaidroti čempioni piecās motociklu klasēs, kā arī komandu vērtējumā.

Jau vēstīts, ka prestižākajā MX Pro klasē, trešo sezonu pēc kārtas par čempionu tika kronēts ”MX Moduls” komandas pārstāvis – Latvijas izlases sportists Dāvis Ivanovs. Olaines posmā gan Dāvis uz goda pjedestāla nekāpa, taču četros posmos iekrātais pārsvars bija pietiekams, lai izcīnītu kārtējo čempiona titulu. Svētdien, smilšainajā trasē savu pārākumu demonstrēja Igaunijas sportisti, kuri pirmo reizi Superkauss seriāla vēsturē aizņēma visu goda pjedestālu jeb pirmās piecas vietas – uzvarēja titulētākais Igaunijas motokrosa meistars Tanels Leoks, bet aiz viņa uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem stājās tautieši Ratsep, Kutsar, Kahro un Lusbo.

Sezonas kopvērtējumā 1.vieta Dāvim Ivanovam, bet nākamās vietas igauņiem – Kahro, Lusbo, Leok un Ratsep.

Junioru ieskaitē abos finālbraucienos uzvaras izcīnīja Patriks Ūzuls un viņam arī pārliecinoša uzvara sezonas kopvērtējumā. Olaines posmā otro vietu izcīnīja Mairis Pumpurs, trešajā vietā Baltkrievijas sportists Daniels Volovičs, ceturtais Kristers Krists Sūna, bet piektais Kārlis Alberts Reišulis.

Kvadru klasē gan pirmajā, gan otrajā braucienā ātrākais bija Lietuvas sportists Domantas Vaznis. Sīvā cīņā par otro vietu labākais izrādījās Ralfs Reinfelds, kurš otro gadu pēc kārtas kļuva par Superkauss čempionu. Trešais Olainē Jānis Saldavs, bet aiz viņa vietas uz pjedestāla ieņēma Kristaps Veinbergs un Matīss Palevics.

Senioru klasē, kā ierasts, pārliecinošas uzvaras abos braucienos Leonam Kozlovskim, kurš Olainē kļuva par trīskārtēju Superkauss čempionu. Otro vietu posmā izcīnīja Jurģis Žukas, trešā vieta Raimondam Baltgalvim, ceturtajā vietā ierindojās Krievijas sportists Maksims Komļevs, bet piektais Arunas Ramanauskas no Lietuvas.

Ar pamatīgu intrigu diena sākās Jauniešu klasē, jo jau kvalifikācijā sezonas līderim Harijam Suharževskim ”beidzās” motocikls. Tas nozīmēja, ka viņam visos trīs finālos jāstartē no otrās starta rindas un tas nopietni apdraudēja viņa pirmajos četros posmos iekrāto pārsvaru. Posmā visus trīs braucienus uzvarēja Arnolds Sniķers, otro vietu izcīnīja Elgars Jonass, bet trešais Ralfs Guļevskis. Medaļu par ceturto vietu saņēma Rihards Bārenis, bet piektajā vietā ierindojās Dāvis Kurmis, kurš motokrosā atgriezās pēc vairāk kā gadu ilgušas pauzes. Sezonas līderim Suharževskim, startējot ar rezerves motociklu, posmā piecpadsmitā vieta, bet ar to bija pietiekami, lai pirmo reizi kļūtu par Superkauss čempionu. Otrā vieta sezonā Rihardam Bārenim, trešā Kārlim Bitītim, četurtā Tomam Babrim, bet piekto vietu, traumas dēļ izlaižot divus posmu, spēja izcīnīt pērnā gada čempions Elgars Jonass.

Komandu ieskaitē spriedze valdīja līdz pat brīdim, kad tika pasludināti sezonas kopvērtējuma rezultāti. Līderi pirms Olaines posma ar 24 punktu pārsvaru bija ”Rodeo” komandas vīri, kuriem sekoja ”MX Ādaži”. Dienas provizoriskie rezultāti rādīja, ka ādažnieki Olainē ir spējuši pārsvaru krietni sadeldēt, taču oficiālie rezultāti apstiprināja, ka ar to nepietika, lai uzvarētu sezonas kopvērtējumā. “MX Ādaži” uzvarēja Olaines posmā, bet sezonā triumfēja un par čempioniem ar tikai 4 punktu pārsvaru kļuva ”Rodeo MX Racing Team” sportisti. Trešā vieta posmā un arī sezonā ”X99/Slīterāni” komandai, ar kausu par izcīnīto ceturto vietu Superkauss astotajā sezonā tika apbalvota ”Motoparks Kandava” komanda, bet piektajā vietā ierindojās ”MX Moduls”.

Finālposmā piecos braucienos tika noskaidroti ”Autorepublika Holeshot” balvu ieguvēji par ”izceltiem startiem”. Pirmajā Jauniešu klases braucienā to paveica Elgars Jonass, Senioru klasē Leons Kozlovskis, bet MXPro klasē visas trīs balvas aizceļoja uz Igauniju – divas no tām nonāca Erki Kahro īpašumā, bet trešo izcīnīja Tanels Leoks.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa - Superkauss