Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Rezervisti pierādīja, ka ir spējīgi spēlēt pamatsastāvā"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pertija: "Rezervisti pierādīja, ka ir spējīgi spēlēt pamatsastāvā"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Centrālā Smscredit.lv Latvijas futbola Virslīgas 24. kārtas spēle starp Daugavpils "Daugavu" un Rīgas "Skonto" noslēgusies ar bezvārtu neizšķirtu. Rīdzinieku galvenais treneris Tamazs Pertija uzslavēja savu komandu, bet "Daugavas" ģenerāldirektors Romāns Lajuks vakardienas publicēto interviju ar Stenliju Ibi nosauca par provokāciju.

Šo rindu autoru sākotnēji pēc Daugavpils "Daugavas" lūguma preses zonā nemaz nebija atļauts ielaist, bet galu galā tika atrasts kompromiss, ka notiks spēles tiešraide, bet vai nu bez komentētāja, vai arī ar kādu citu cilvēku pie mikrofona. Šajā rakstā uzmanību veltīsim spēles analīzei, bet plašāks atreferētais Romāna Lajuka komentārs par Stenlija Ibes interviju būs pieejams nedaudz vēlāk.

Pirms pašas preses konferences sākuma Daugavpils "Daugavas" ģenerāldirektors Romāns Lajuks veica nelielu ievadrunu, kurā atskatījās uz pirmsspēles notikumiem:

"Šodien tiešā translācija varēja nenotikt, jo vēl neilgi pirms spēles sākuma kluba vadība un spēlētāji bija pret to sakarā ar vakardienas parādījušos informāciju, kuru mēs uzskatām par provokāciju, kura tika vērsta uz to, lai mēs šodien neuzvarētu. Tomēr, ņemot vērā, daudzo skatītāju, Virslīgas un Sportacentrs.com vadības lūgumu, atļāvām tiešo pārraidi bez tā cilvēka komentāriem, kas to izdarīja vakar."

Tamazs Pertija, Rīgas "Skonto" galvenais treneris: "Zinājām, ka spēlēt būs grūti, jo šeit spēlēt grūti ir vienmēr. Negaidīju, ka futbols būs tik skaists. Esmu priecīgs par saviem puišiem, jo mums trūka septiņu pamatsastāva spēlētāju, kuri nospēlēja labi, pierādot, ka viņi ir pelnījuši vietu "Skonto" sākumsastāvā. Jā, gribējām uzvarēt un iesist vārtus, bet diemžēl neizdevās. Pietrūka aukstasinības jaunajam puisim Vladislavam Gutkovskim, kuram bija divas lieliskas iespējas, taču iesist neizdevās. Kopumā gan Gutkovskis, gan Blanks visas 90 minūtes lieliski nospēlēja, presingojot pretinieku.

Cīņa par čempionu titulu turpinās. Protams, būtu vieglāk, ja šodien uzvarētu. Es ceru, ka mums izdosies kļūt par čempioniem, jo mēs ne reizi neesam šogad zaudējuši. Es pateicos puišiem par spēli. Ņemiet vērā, ka mums bija daudzi futbolisti, kuri tikai atgriezās no izlases. Šodien redzēju, ka viņiem ir vēlme uzvarēt.

Vladislava Gabova spēlēšana bija zem jautājuma zīmes. Viņš darbojās ar mikrotraumu, sapratām, ka visas 90 minūtes viņš neizturēs, tādēļ nomainījām. Pēc viņa nomaiņas labi kreisajā flangā nospēlēja Ritvars Rugins. Nedevām pretiniekam iespējas radīt momentus.

Ļoti patika Osofu Apija, kuru mēs pamazām iespēlējam sastāvā. Ļoti labi iekļāvās spēlē, labi tika galā ar Ibrahimu Babatundi, kurš ir ļoti bīstams. Apija un Rode viņu izslēdza no spēles. Šodien daudzi futbolisti nespēlēja savās pozīcijās, bet mēs darījām visu iespējamo, lai spēlētu savā stilā. Uzsvaru likām uz uzbrucējiem, nevis malējiem spēlētājiem. Bija priekšnosacījumi labiem uzbrukumiem, bet jāņem vērā arī sliktā laukuma kvalitāte.

Apzināmies, ka cīņā par titulu viss vairs nav mūsu rokās. Es jau iepriekš minēju, ka tā nebūs traģēdija, ja nekļūsim par čempioniem. Galvenais, ka esam uz pareizā ceļa, ko pierāda visa sezona. Aug komanda un futbolisti atsevišķi. Tas man ir svarīgāk par zeltu, bet futbolistiem ir ļoti svarīgi kļūt par čempioniem.

Romāns Lajuks: "Bija ļoti laba spēle. Protams, ka mūsu spēli ietekmēja mūsu nelabvēļu un nefutbolistu izteicieni. Lūdzām spēlētājus to aizmirst un pilnībā atdoties spēlei. Mums bija svarīgi uzvarēt, lai nostabilizētos trešajā vietā. Mums palīdzēja, ka "Skonto" pietrūka vairāku vadošo spēlētāju. Iespējams, ka tad spēle būtu citāda. Momentu nebija daudz un rezultāts 0:0 bija objektīvs.

Pēdējā laikā daudz runāju par tiesāšanu un arī šoreiz uzslavēšu tiesāšanu. Tā bija labā līmenī, atskaitot epizodi 62. minūtē, kad tiesniesim pietrūka drosmes parādīt sarkano kartīti. Es vēl neesmu redzējis video atkārtojumu, bet izskatījās, ka tas bija pēdējās cerības sods. Kovaļovam visa seja bija asinīs un tika uzliktas vairākas šuves. Tiesnesim par to ir jāpadomā. Sākumā tiesnesis parādīja, ka būs netiešais brīvsitiens, bet pēc brīža piešķīra tiešo brīvsitienu. Ja mēs gūtu vārtus, pretenzijas jau būtu bijušas "Skonto". Kopumā domāju, ka spēli viņš nesabojāja un ļāva cīnīties, nepārsteidzoties ar svilpēm. Tas ļāva parādīt skatāmu futbolu."

  +4 [+] [-]

, 2013-10-19 18:44, pirms 11 gadiem
Turies, Nauri! Esi patramdījis bandītu midzeni, neļaujies salauzt sevi. Domāju, ka 95% sporta līdzjūtēju atbalsta Tevi.

  +7 [+] [-]

, 2013-10-19 20:24, pirms 11 gadiem
Vai tiešām mūsu valstī vēl ir žurnālisti,kuri gatavi doties pretī sistēmai?Nu nevaru tam noticēt.Visu cieņu Naurim,ja tiešām tā ir.Un šeit gribētu ,lai LFF parāda savu cieņu un godu,ja tāda vēl ir, un ņem šo puisi savā aizbildniecībā,jo līdzjutēji ar saviem komentāriem var tikai atbalstīt morāli.Daugavpils"Daugava" savu attieksmi jau parādīja pirms un pēc šī mača.Starp citu jautājums LFF ,cik tas ir likumīgi,klubam atļaut,jeb aizliegt,jeb ietekmēt žurnālistu darbu saistībā ar spēli?Daugavpils Daugava arī šajā lauciņā ir pirmā Latvijā izcēlusies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-19 23:07, pirms 11 gadiem
Tas nebija pēdējās cerības sods, jo Kovaļovam nebija bumbas, kad Gribausks viņam uztriecās. Cita lieta, ka varbūt, ja labi gribēja, varēja iedot sarkano par pārkāpumu, kura rezultātā pretinieks savainots.