Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kļaviņš: "Islandē pazaudēju 50 tūkstošus eiro"

Jānis Celmiņš

Kļaviņš: "Islandē pazaudēju 50 tūkstošus eiro"
Krišjānis Kļaviņš
Foto: Romualds Vambuts

Pēc SK „Cēsis” sieviešu basketbola komandas prezentācijas preses konferences uz nelielu sarunu aicinājām kluba prezidentu Krišjāni Kļaviņu, kurš iepriekš bijis saistīts arī ar citiem sporta veidiem. Šobrīd gan viņš atzīst, ka finansiālā situācija ir krietni smagāka un finanšu atliek vien dāmu basketbolam. Sarunas gaitā nedaudz pieskārāmies arī futbolam un pat… volejbolam, bet nu par visu pēc kārtas!

Pēc visa dzirdētā preses konferencē saprotu, ka SK „Cēsis” šogad atdzimst jaunā kvalitātē, tā ir?
Jā, šogad ir krietni lielākas finanšu iespējas. Uzskatu, ka darbs tiks veikts labāk un arī komandas nodrošinājums būs labāks. Mēs neesam atgriezušies 2009./2010. gada sezonas līmenī, tas noteikti tā nav. Toreiz budžets bija daudz, daudz lielāks.

Par kādiem cipariem mēs runājam?
Šo ciparu es nevēlos nosaukt. Salīdzinājumā ar pagājušo un aizpagājušo sezonu, tagad esam spēruši soli uz priekšu (šobrīd komandas budžets būs ap 70 tūkstošiem latu), bet pietuvoties laikam, kad mums bija profesionāla komanda, nevaram.

Kas tevi motivē ieguldīt privātos līdzekļus sportā, jo jāsaprot, ka šī nauda tomēr aiziet vienā virzienā?
Pirmkārt, man tas patīk. Otrkārt, es šai komandai sekoju jau kopš 11 gadu vecuma. Mana sporta skolotāja Daiga Sarkana varēs apstiprināt, ka 1999. gadā, kad man bija 15 gadi es uzrakstīju uz lapiņas, ka man Cēsīs reiz būs sava komanda un tajā spēlēs manis toreiz uzskaitītās spēlētājas. Sarakstā bija Ieva Tāre, kuras uzvārdam toreiz pretī biju pierakstījis algu 200 latu.

Alga vēlāk, protams, bija krietni lielāka…
Jā, bija vairāk. Otra, kas vēlāk spēlēja manā komandā bija Ilze Ieviņa, kura arī bija manā agrākajā sarakstā. Es precīzi neatceros, kuras spēlētājas vēl bija sarakstā, taču šīs divas vēlāk arī spēlēja Cēsīs. Tā ir lieta, kas man patīk un rada man prieku. Nezinu vai cilvēki to novērtē, bet tā ir mana dāvana pilsētai. Nešaubos, ka daudziem tas rada lepnumu par savu pilsētu.

Tu nelūdz palīdzību Cēsu pilsētas domei. Kāpēc tā?
Tam visam ir nesena vēsture. 2010. gadā, kad bija bažas, ka komanda neturpinās pastāvēt, es griezos domē ar lūgumu piešķirt 2000 latu un tiku pasūtīts tālu… Kopš tās reizes neesmu prasījis un arī neprasīšu, tas ir principa jautājums. Nedomāju, ka tie 2000 lati toreiz Cēsu pilsētas budžetā būtu iecirtuši baigo robu. Toreiz domes vadības viedoklis bija skaidrs – šī komanda nevienam nav vajadzīga.

Vienubrīd tu centies ienākt arī citos sporta veidos…
Jā, toreiz bija lielākas finanšu iespējas. Šobrīd to sagaidīt nevar, man ir citas prioritātes, man ir ģimene un jārūpējas arī par to. Man ir patiesi žēl, ka nekas nesanāca ar volejbolu. Tur saskatīju milzīgu potenciālu un mums pietrūka pavisam maz. Toreiz viens cilvēks aizgāja uz bāru, salauza roku un nedaudz nenotrāpījām ar ārzemniekiem. Ja ar serbu treneri sadarbību būtu sākuši nedaudz ātrāk, domāju, ka viss būtu beidzies krietni labāk. Man toreiz pietrūka kontakti ar spēlētāju aģentiem, kas man šobrīd ir basketbolā. Mums toreiz bija lielisks libero pozīcijas spēlētājs, ja atceries.

Jā, Berioss!
Jā, toreiz pietrūka pāris spēlētāju. Egleskalns bija jaunais un perspektīvais, taču pietrūka vēl kāds pieredzējušais.

Vai var teikt, ka ar šo sporta veidu nedaudz apdedzinājies?
Viss apstājās pie finansēm, arī florbolam taču savulaik palīdzēju cik varēju.

Dzirdēts, ka tu esi kāda Islandes futbola kluba īpašnieks. Pastāstīsi par to?
Nav noslēpums, ka Islandē bija nodibināts futbola klubs, taču nedaudz apdedzinājos. Uzticējos cilvēkiem, kuriem līdz galam nevajadzēja uzticēties. Tur noteikumi ir ļoti interesanti. Vispirms jānodibina klubs, jāiestājas Islandes Olimpiskajā komitejā, kura izskata - drīksti vai nedrīksti startēt vietējā čempionātā. Sanāca tā, ka tobrīd komiteja divus gadus nesanāca uz nevienu sēdi. Mans islandiešu partneris vērsās futbola federācijā, kas sākotnēji deva atļauju klubam spēlēt čempionātā, taču vēlāk uzzinājuši, ka šajā klubā būs vairāki ārzemju spēlētāji un arī līdzīpašnieks, atteica. Vēlāk gan uzzinājām, ka bez šīm olimpiskās komitejas atļaujām spēlē vairākas citas komandas. Ar visu šo pazaudēju ap 50 tūkstošiem eiro. Komandā jau tobrīd bija tāds spēlētājs kā Kristaps Grebis. Nešaubos, ka jau šobrīd mēs no ceturtās līgas būtu pakāpušies uz trešo. Islandē nav neviena profesionāla kluba un esmu drošs, ka man pietiktu pieredzes, lai tādu izveidotu. Lai uzvarētu Latvijas čempionātā komandas budžetam jābūt vismaz diviem miljoniem, tur pietiktu ar vienu. Tas man ir nepiepildīts sapnis, no kura neatkāpšos. Latvijā neredzu jēgu neko veidot futbolā. Kad čekisti aizies, iespējams, kaut ko darīšu arī šeit, līdz tam neredzu jēgu.

Ar kādiem vārdiem šoreiz gāji pie Armanda Krauliņa?
Domāju, ka viņam pašam tagad bija lielāka motivācija, gribēšana un vēlme. Abas reizes, kad aicināju viņu iepriekš, viņš bija Ventspilī. Tagad viņš bija brīvs un ilgi nedomāja. Domāju, ka viņš negribēja palikt par treneri, kurš basketbolu vēro televīzijā. Viņš vēlas darboties un darīt to aktīvi.

Uz cik ilgu laiku esat vienojušies?
Uz šo sezonu. Pēc tam sēdīsimies un runāsim tālāk. Man ir pārliecība, ka Krauliņš basketbolā ir tas pats, kas mūzikā Raimonds Pauls. Mēs brīžiem nenovērtējam tās leģendas, kas mums ir. Pirms kāda laika nomira komponists Stabulnieks, taču par viņu visi atceras, kad cilvēka vairs nav.

Preses konferencē teici, ka sākotnēji neesi vēlējies spēlēt Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā… Kādēļ tā? Vai vārīties savā sulā ir labāk?
Es nesaprotu vienu lietu – kāpēc mums ir jājauc savs nacionālais čempionāts. Visas komandas kā tādas sadegušas… Igaunijā neesat bijuši? Tur nekā nav tāda! Es nesaku, ka uzvarēsim visas spēles, īpaši sezonas sākumā, jo neesam tik gatavi, bet sezonas beigās garantēju, ka nebūsim zemāk par nevienu no Igaunijas komandām.

Kas šobrīd ir labāk apmaksātā spēlētāja „Cēsu” komandā?
To es nevēlos teikt, ir divas, apmēram, vienādi apmaksātas. Vislabāk apmaksātais ir treneris.

Vai Basketbola savienībā pēdējos gados kaut kas ir mainījies?
Kaut kādas pozitīvas iezīmes noteikti ir. Voina kungs pagājušajā sezonā, kad ieguvām zeltu, pats bija atbraucis pasniegt kausu, Kehris to nebija darījis ne reizi. Man palicis labs iespaids par jauno prezidentu, taču diemžēl jūtu, ka aiz viņa ir cilvēki, kas dara pretēji prezidenta vēlmēm. Lai kā arī viņš gribētu, nespēj neko mainīt.

Kādā virzienā iet Latvijas sieviešu basketbols?
Klubu basketbolā šobrīd ir krīze. Mums vairs nav nevienas komandas Eirokausos, tas ir slikti. Ja runā par visu basketbola sistēmu kopumā, tad lielākā problēma ir politikas ietekme uz to. Diemžēl abi mūsu lielākie vīriešu klubi (Ventspils un VEF) ir tik tuvu saistīti ar dažādiem politikas darboņiem, ka… Nezinu, iespējams, Latvijā nemaz nevar būt citādāk.

Citos sporta veidos nav līdzīgi?
Futbolā tā nav. Domāju, ka kopējo basketbola attīstību bremzē tieši tas. Basketbolā jauniešiem mums ir sasniegumi gandrīz visos vecumos, pat medaļas, tā ir fantastika! Es tikai brīnos, kāpēc šie jaunieši nenonāk arī līdz pieaugušo izlasei. Vai mēs tiešām spējam sagatavot tikai jauniešu izlases? Nesaprotu. Pārlecot atpakaļ pie volejbola, prieks skatīties, ka tas ir nedaudz atdzīvojies. Tur lielajā izlasē ir sakarīgi čaļi – iet, dara, rukā. Ceru, ka šai komandai izdosies aizķerties Eiropas čempionāta finālturnīrā. Biju domājis, ka šī komanda Raimonda Vildes vadībā nekad nesāks spēlēt, taču ir sākusi. Ļoti jūtu līdzi tai komandai.

1 2 3 4 5 6 7 212 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2012-10-19 09:25, pirms 12 gadiem
Viena lieta ir darbi, cita lieta ir "skaisti runāt". Atceramies Zvirgzdiņa atlaišanas skandālu. Pilnīgi pretrunā visam te rakstītajam. A. god. K.Kļaviņš izdarīja visu precīzi tā, lai Cēsis zaudētu to sēriju, atlaižot treneri.

Interesanti, ka intervijā nav iekļauts neviens jautājums par totalizatoriem. Kā zināms - Kļaviņa kungs un totalizatori "iet roku rokā". Cik legāli, vai nelegāli - nu tas ir diskutējams jautājums. Es personīgi domāju, ka pēdējā laikā viss viņam ir daudz maz legāli. Nav tā, ka kādreiz lielījās, ka var ietekmēt jebkuras komandas rezultātu, piemēram florbolā vai futbolā.
Slēpts komentārs: ansiso

 +12 [+] [-]

, 2012-10-19 10:36, pirms 12 gadiem
LFF korumpētākā federācija Eiropā! Paskatieties, kāda ir mūsu federācija! Bomži pilnīgākie! Drausmas! Ne tikai stadions ir miskaste, bet arī viss ārpus tā! Pat citām korumpētām valstiņām ir vismaz kaut kas sakārtots!

  +7 [+] [-]

, 2012-10-19 10:45, pirms 12 gadiem
ansiso rakstīja: Kļaviņš tak jau 100 gadus nespēlē toto.
Kā tu to zini?

  -3 [+] [-]

, 2012-10-19 11:00, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Viena lieta ir darbi, cita lieta ir "skaisti runāt". Atceramies Zvirgzdiņa atlaišanas skandālu. Pilnīgi pretrunā visam te rakstītajam. A. god. K.Kļaviņš izdarīja visu precīzi tā, lai Cēsis zaudētu to sēriju, atlaižot treneri.

Interesanti, ka intervijā nav iekļauts neviens jautājums par totalizatoriem. Kā zināms - Kļaviņa kungs un totalizatori "iet roku rokā". Cik legāli, vai nelegāli - nu tas ir diskutējams jautājums. Es personīgi domāju, ka pēdējā laikā viss viņam ir daudz maz legāli. Nav tā, ka kādreiz lielījās, ka var ietekmēt jebkuras komandas rezultātu, piemēram florbolā vai futbolā.
Ko tur daudz vaicat, ja jau var atlauties 100k eur teret savam basketbola klubam, tad drosvien viss ir ok, butu vairak sadu cilveku sportam butu tikai labak, musdienas jau gruti kadam saprast ka var teret savu naudu klubam, saprotamak butu ja caur to ietu kada shema ka nokast no cilvekiem pikji vai ne ? Labs piemers ir tas pats Lembergs, nauda nak no visiem iespejamajiem uznemumiem pasvaldibas, tikai kaut ka nejut vina pasa personigo ieguldijumu, komanda jau vairakus gadus nikuljo, lai gan nemaz nevajadzetu miljonus lai cienigi startetu eirokausos.

 +14 [+] [-]

, 2012-10-19 11:03, pirms 12 gadiem
Lembergam klubs ir tāpēc, lai būtu vēl viens kanāls, kur "atmazgāt" naudu. Lieli ieguldījumi tur nav nepieciešami, galvenais nodrošināt sekmīgu naudas plūsmu.

  -4 [+] [-]

, 2012-10-19 11:05, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Lembergam klubs ir tāpēc, lai būtu vēl viens kanāls, kur "atmazgāt" naudu. Lieli ieguldījumi tur nav nepieciešami, galvenais nodrošināt sekmīgu naudas plūsmu.
Logiski, tapec es saku, ka labs piemers, ja vinam butu kaut mazaka velme, tad svakaka par Vef, Ventspils nebutu.

  +6 [+] [-]

, 2012-10-19 11:47, pirms 12 gadiem
Ar ko KK vispār nodarbojās? Es domāju - pelna naudu? Negribētu ticēt, ka tas ir tikai totalizators...

  +3 [+] [-]

, 2012-10-19 12:07, pirms 12 gadiem
Neslund rakstīja: Ar ko KK vispār nodarbojās? Es domāju - pelna naudu? Negribētu ticēt, ka tas ir tikai totalizators...
Es pieļauju, ka ar Toto sapelnījis tiešām nesliktu naudu. Bet nuu viņš tāds kluss cilvēks, ej nu sazin ko dara.

  -2 [+] [-]

, 2012-10-19 12:07, pirms 12 gadiem
Es vienreiz bankomātā pa*isu 5ls, paņēmu karti un aizgāju.

  +6 [+] [-]

, 2012-10-19 12:09, pirms 12 gadiem
Čalis bišķu uzēdies

  +7 [+] [-]

, 2012-10-19 12:09, pirms 12 gadiem
Interesants cilvēks. Savulaik, gadus 2 atpakaļ, itin bieži sēdēja man Liepājas Daugavas stadionā aiz muguras. Jau tolaik šķita interesanta viņa nemitīgā saruna spēles laikā par esošās spēles likmēm, kā arī spēlēm, kas notika toreiz paralēli Liepājas spēlei. Un vēl. Ja jau tika uz Islandi aicināts Grebis, tad noņemu nost jebkādus jautājumus 2 gadus atpakaļ par Grebja "neizmantoto" pendeli kausa spēlē pret Jelgavu, kaut gan pirms tam tās bija izpildījis nevainojami.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-19 12:16, pirms 12 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Interesants cilvēks. Savulaik, gadus 2 atpakaļ, itin bieži sēdēja man Liepājas Daugavas stadionā aiz muguras. Jau tolaik šķita interesanta viņa nemitīgā saruna spēles laikā par esošās spēles likmēm, kā arī spēlēm, kas notika toreiz paralēli Liepājas spēlei. Un vēl. Ja jau tika uz Islandi aicināts Grebis, tad noņemu nost jebkādus jautājumus 2 gadus atpakaļ par Grebja "neizmantoto" pendeli kausa spēlē pret Jelgavu, kaut gan pirms tam tās bija izpildījis nevainojami.
Ja pareizi atceros, Liepājas stadionā pēdējo reizi biju pirms kādiem 5-6 gadiem uz Baltijas līgas spēli Liepājas metalurg vs Narva vai arī Virslīgas maču LM - Olimps 2:0 ft, kur Kļava vēl neiesita pendeli.

  +9 [+] [-]

, 2012-10-19 12:17, pirms 12 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Ja pareizi atceros, Liepājas stadionā pēdējo reizi biju pirms kādiem 5-6 gadiem uz Baltijas līgas spēli Liepājas metalurg vs Narva vai arī Virslīgas maču LM - Olimps 2:0 ft, kur Kļava vēl neiesita pendeli.
Ja nav noslēpums, ar kādu biznesu paralēli nodarbojieties, jo 70 000 Ls ielikt basketbola komandā no savas kabatas, tā nav maza summa.
Slēpts komentārs: ansiso

  +5 [+] [-]

, 2012-10-19 12:24, pirms 12 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Ja pareizi atceros, Liepājas stadionā pēdējo reizi biju pirms kādiem 5-6 gadiem uz Baltijas līgas spēli Liepājas metalurg vs Narva vai arī Virslīgas maču LM - Olimps 2:0 ft, kur Kļava vēl neiesita pendeli.
šeit tev kāda krievija?Ja raksti metalurg,un piedavām vēl ar mazo burtu!

  -2 [+] [-]

, 2012-10-19 12:25, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: šeit tev kāda krievija?Ja raksti metalurg,un piedavām vēl ar mazo burtu!
Atvainojos, druskas kļūda. "Liepājas Metalrugs"

  +4 [+] [-]

, 2012-10-19 12:28, pirms 12 gadiem
ansiso rakstīja: Tiešām neticu, ka KK spēlētu toto. Tie laiki sen jau aiz muguras
Pirmīt apgalvoji ka 100 gadus nespēlē tagad, jau tiek minēts... neticu!

  +7 [+] [-]

, 2012-10-19 12:42, pirms 12 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Atvainojos, druskas kļūda. "Liepājas Metalrugs"
Druskas kļūda, Metalrugs. Ahahahaha.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-19 12:44, pirms 12 gadiem
budamank rakstīja: Druskas kļūda, Metalrugs. Ahahahaha.
Laikam šodien ar kreiso kāju esmu izkāpis no gultas
Slēpts komentārs: hantele

  -3 [+] [-]

, 2012-10-19 13:25, pirms 12 gadiem
Neķer galvā tos kas te "rej", suņi rej, karavāna ripo tālāk. Veiksmi nakotnē, cerams Cēsīs parādīsies vēl kāds sporta veids.
Slēpts komentārs: Krišjānis Kļaviņš

  -3 [+] [-]

, 2012-10-19 13:45, pirms 12 gadiem
Brangi vaigi Klavinam , bet kopuma vinam butu jadarbojas futbola , tik , cik vins ir darijis Latvijas futbola popularizesana nav pat darijis Indriksons!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-19 14:44, pirms 12 gadiem
Krišjān, atvelc mums uz Dinamo lūdzu kādu TOP NHL nazi, būsi Latvijas tautas labākais draugs

  -2 [+] [-]

, 2012-10-19 14:52, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Viena lieta ir darbi, cita lieta ir "skaisti runāt". Atceramies Zvirgzdiņa atlaišanas skandālu. Pilnīgi pretrunā visam te rakstītajam. A. god. K.Kļaviņš izdarīja visu precīzi tā, lai Cēsis zaudētu to sēriju, atlaižot treneri.

Interesanti, ka intervijā nav iekļauts neviens jautājums par totalizatoriem. Kā zināms - Kļaviņa kungs un totalizatori "iet roku rokā". Cik legāli, vai nelegāli - nu tas ir diskutējams jautājums. Es personīgi domāju, ka pēdējā laikā viss viņam ir daudz maz legāli. Nav tā, ka kādreiz lielījās, ka var ietekmēt jebkuras komandas rezultātu, piemēram florbolā vai futbolā.
Vari konkrēti nosaukt, kur es esmu lielījies ar spēļu ietekmēšanas spējām. Kā var tik bezkaunīgi melot?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-10-19 15:06, pirms 12 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Vari konkrēti nosaukt, kur es esmu lielījies ar spēļu ietekmēšanas spējām. Kā var tik bezkaunīgi melot?
Krišjāni, nav nekāds noslēpums, ka pēdējos 10 gados pasaule ir stipri mainījusies, un tagad totalizatora spēlēšana tiek uzskatīta par slikt atkarību, vai pat par nosodāmu rīcību. It sevišķi sportam tuvu esošu personu izpildījumā. Kādreiz tā nebija, sabiedrības izpratne vēl nebija tik dziļa par šo sērgu, līdz ar to tika uzskatīts, ka tas ir "normāli". Tad sekoja totalizatoru skandāls, kādu brīdi vēl tur spurojies pretī, kamēr beigās laikam tomēr nomierinājies, un sāki dzīvot mierīgāku dzīvi. Tas viss ir saprotams - katram gadās kļūdas. Par ietekmēšanu - diez vai Tev ir noslēpums, ka sportisti paši savā starpā runājuši (vēl pirms spēles), ka ir zināms, par ko Krišjānis šajā spēlē ir licis. Ne vienmēr, bet šad un tad tas nebija noslēpums, to taču Tu atzīsti, ka bija dienas, kad par izvēlēm bija zināms jau iepriekš? Varbūt, ka to nevar uzskatīt par lielīšanos, varbūt nevar uzskatīt par ietekmēšanu, bet kaut kas dīvains tajā visā ir, ka mūsu platuma grādu pus-amatieru komandas spēlētaji savā starpā runā par spēles rezultātu un kas darās totalizatoros šajā sakarā.
Es speciāli nesaukšu komandas, nesaukšu sporta veidus, lai neiedotu trumpjus Tev rokās, uzreiz paziņot, ka uz šo komandu nekad neesmu spēlējis! Iespējams, ka bija kādi "neīsti" draugi, kas šo informāciju pludināja speciāli uz tām komandām, uz kurām tika spēlēts. Domāju, ka Tu jau pats ar laiku to saprati, kas ir draugi un kas gribēja tikai "paspīdēt" ar info, uz ko tad jāspēlē šodien.

  -2 [+] [-]

, 2012-10-19 15:11, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Krišjāni, nav nekāds noslēpums, ka pēdējos 10 gados pasaule ir stipri mainījusies, un tagad totalizatora spēlēšana tiek uzskatīta par slikt atkarību, vai pat par nosodāmu rīcību. It sevišķi sportam tuvu esošu personu izpildījumā. Kādreiz tā nebija, sabiedrības izpratne vēl nebija tik dziļa par šo sērgu, līdz ar to tika uzskatīts, ka tas ir "normāli". Tad sekoja totalizatoru skandāls, kādu brīdi vēl tur spurojies pretī, kamēr beigās laikam tomēr nomierinājies, un sāki dzīvot mierīgāku dzīvi. Tas viss ir saprotams - katram gadās kļūdas. Par ietekmēšanu - diez vai Tev ir noslēpums, ka sportisti paši savā starpā runājuši (vēl pirms spēles), ka ir zināms, par ko Krišjānis šajā spēlē ir licis. Ne vienmēr, bet šad un tad tas nebija noslēpums, to taču Tu atzīsti, ka bija dienas, kad par izvēlēm bija zināms jau iepriekš? Varbūt, ka to nevar uzskatīt par lielīšanos, varbūt nevar uzskatīt par ietekmēšanu, bet kaut kas dīvains tajā visā ir, ka mūsu platuma grādu pus-amatieru komandas spēlētaji savā starpā runā par spēles rezultātu un kas darās totalizatoros šajā sakarā.
Es speciāli nesaukšu komandas, nesaukšu sporta veidus, lai neiedotu trumpjus Tev rokās, uzreiz paziņot, ka uz šo komandu nekad neesmu spēlējis! Iespējams, ka bija kādi "neīsti" draugi, kas šo informāciju pludināja speciāli uz tām komandām, uz kurām tika spēlēts. Domāju, ka Tu jau pats ar laiku to saprati, kas ir draugi un kas gribēja tikai "paspīdēt" ar info, uz ko tad jāspēlē šodien.
'
Ietekmēšana ir tad, ja Tu piedāvā kukuli, manuprāt. Kāda starpība, kurš uz ko liek. Otrdien uzliku uz -1.75 handikapu uz Latviju pret Lihtenšteinu. Vai tas nozīmē, ka es ietekmēju spēlētājus?

  +3 [+] [-]

, 2012-10-19 15:22, pirms 12 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: '
Ietekmēšana ir tad, ja Tu piedāvā kukuli, manuprāt. Kāda starpība, kurš uz ko liek. Otrdien uzliku uz -1.75 handikapu uz Latviju pret Lihtenšteinu. Vai tas nozīmē, ka es ietekmēju spēlētājus?
kāds bija koeficents, ja nav noslēpums ?

  +5 [+] [-]

, 2012-10-19 15:29, pirms 12 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: '
Ietekmēšana ir tad, ja Tu piedāvā kukuli, manuprāt. Kāda starpība, kurš uz ko liek. Otrdien uzliku uz -1.75 handikapu uz Latviju pret Lihtenšteinu. Vai tas nozīmē, ka es ietekmēju spēlētājus?
Nu, te var diskutēt, kā uz to skatās - skaidrs, ka Tu nosauci uzreiz ļoti augsta līmeņa spēli, izlases.
Bet - ja tā ir futbola vai basketbola vai florbola spēle, kur spēlētāji ir pus-profesionāli, tad šādas runas, pofig vai patiesas, vai nepatiesas, kas un ko ir licis, tikai kaitē sportam kā tādam.
Es jau rakstīju, ka kādreiz nebija pie mums izpratnes sportistiem, vai to drīkst runāt, vai nē, vai drīkst ar info dalīties ar komandas biedriem, vai nē. Tagad daudzas federācijas mēģina sakārtot šos jautājumus, un tas ir labi. Norobežoties no šīs sērgas. 5-10 gadus atpakaļ tā izpratne nebija, daļa Tavu draugu pļurkstēja pa labi un pa kreisi šo info.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-19 15:45, pirms 12 gadiem
Nezinu vai te ir vērts runāt par totalizatoru (tomēr cita tēma), bet uzreiz jānodala divas lietas -1) kad cilvēki organizē/ietekmē spēļu iznākumus piem uzpērkot spēlētājus vai tiesnešus un 2) kad cilvēks vienkārši izmanto savu galvu / kontaktus un informāciju izdarot likmes ..

  +4 [+] [-]

, 2012-10-19 15:49, pirms 12 gadiem
Kļaviņa kungs, kas ir Jūsu galvenais ienākumu avots?
1 2 3 4 5 6 7 212 komentāri