Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL prasība apmierināta: Kalniņa pārstāvētajai "Jokerit" atcelta karantīna

Agris Suveizda

KHL prasība apmierināta: Kalniņa pārstāvētajai "Jokerit" atcelta karantīna
Foto: jokerit.com

Kontinentālās hokeja līgas komanda Helsinku "Jokerit", ko pārstāv arī latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš, pavēstījusi, ka tai vairs nav jāatrodas karantīnā un ka tā nākamo spēli aizvadīs piektdien, uzņemot Novosibirskas "Sibir".

Helsinku "Jokerit" 9. septembrī savā laukumā ar 6:0 sagrāva Ņižņekamskas "Neftekhimik", taču nākamajā dienā pārbaudēs Rīgā četriem "Neftekhimik" spēlētājiem tika atklātas pozitīvas Covid-19 analīzes, tādēļ "Jokerit" tika izsludināta karantīna. "Neftekhimik" vēlāk gan veica atkārtotas analīzes, nevienam neuzrādot pozitīvus rezultātus, un līga aicināja Latviju mainīt pārbaudīšanas metodi, kas, viņuprāt, nav tik precīza kā Krievijā. Latvijas puse sarunā ar Sportacentrs.com šos pārmetumus gan kategoriski noraidīja, sakot, ka nekādi eksprestesti, kurus vainoja līga un tās prezidents, nemaz netiek veikti.

Lai nu kā, Kontinentālā hokeja līga nosūtīja oficiālu lūgumu Somijas veselības dienestam ar lūgumu priekšlaicīgi pārtraukt Helsinku "Jokerit" noteikto karantīnu, jo, viņuprāt, karantīna tika izsludināta kļūdaini. Šis lūgums acīmredzot ir izpildīts, un "Jokerit" ziņo, ka jau pirmdien atsāks kopīgus treniņus, bet piektdien uzņems Novosibirskas "Sibir". Tiesa gan, "Jokerit" tik un tā neaizvadīs pirmdien Maskavā paredzēto maču pret CSKA.

"Jokerit" sezonu sāka ar tehnisko zaudējumu, Baltkrievijas politiskās situācijas dēļ boikotējot izbraukuma spēli Minskā, bet pēc tam uzvarēja Rīgā (3:1) un apspēlēja arī "Neftekhimik" (6:0). Karantīnas dēļ "Jokerit" neaizvadīja mājas spēles pret Kazaņas "Ak Bars", Čerepovecas "Severstal" un Magņitogorskas "Metallurg", bet šodien somiem bija jāuzņem Podoļskas "Vityaz".

Atgādinām, ka šodien kļuva zināms par vismaz pieciem pozitīviem Covid-19 gadījumiem Rīgas "Dinamo" rindās, ko sarunā ar Sportacentrs.com daļēji apstiprināja kluba vadītājs Juris Savickis. Vēlāk Krievijas ziņu aģentūrai RIA Novosti viņš norādīja, ka saslimušo skaits ir pieci un ka visi inficētie, kā ari 2-3 kontaktpersonas dosies karantīnā, taču pārējie pagaidām darbu turpina.

Izmantotie resursi:
https://www.jokerit.com/karanteeni-...

  -1 [+] [-]

, 2020-09-19 23:26, pirms 4 gadiem
Cirks

     [+] [-]

, 2020-09-20 09:49, pirms 4 gadiem
Drīz atvedīs vēl!