Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dubra un "Oleksandria" ar spēli Vācijā sāks Eiropas līgas grupu turnīru

Andrejs Siliņš

Dubra un "Oleksandria" ar spēli Vācijā sāks Eiropas līgas grupu turnīru
Kaspars Dubra. Foto: fco.com.ua

Šovakar 22:00 UEFA Eiropas līgas grupu turnīra pirmās kārtas spēli aizvadīs Latvijas izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Ukrainas vienība "Oleksandria", kas izbraukumā mērosies spēkiem ar vācu "Wolfsburg".

Pērnsezon Volfsburga Bundeslīgā palika sestā, vien trīs punktu attālumā no četrinieka, kas šosezon spēlēs Čempionu līgas grupu turnīrā. Tā kā Minhenes "Bayern" izcīnīja gan čempiontitulu, gan kausu, uz Eiropas līgu pa taisno tika arī sestajā vietā finišējusī komanda - šajā gadījumā "Wolfsburg". Jauno sezonu komanda sākusi ar divām uzvarām un diviem neizšķirtiem, pēc četrām spēļu kārtām Bundeslīgā ieņemot piekto pozīciju. Vēl septembra sākumā, izlašu pārtraukuma laikā, nospēlēts pārbaudes mačs pret 2. Bundeslīgā spēlējošo "Hamburger SV" (1:1).

Četrus vārtus piecos mačos (Bundeslīgā trīs vārti četrās spēlēs) "Wolfsburg" rindās jau paspējis gūt Vauts Veghorsts - holandiešu uzbrucējs bija viens no labākajiem bombardieriem Bundeslīgā arī pagājušajā sezonā (17 vārti, dalīts trešais rādītājs). Viens no galvenajiem "Oleksandria" aizsardzības uzdevumiem šovakar būs tieši šī augumā raženā (197 cm) uzbrucēja ierobežošana. Viens no "Oleksandria" aizsardzības balstiem būs Kaspars Dubra.

28 gadus vecais Dubra kādā no Eiropas turnīriem atgriezīsies pirmoreiz kopš 2016. gada augusta, kad ar BATE Čempionu līgas kvalifikācijā piekāpās "Dundalk". Latviešu aizsargs, atgriezies pēc ilgstoša savainojuma, Baltkrievijas komandā uzsāka arī nākamo sezonu, taču drīz sadarbību pārtrauca un Eiropas līgas grupu turnīrā neuzspēlēja. Totioes Dubram ir pieredze Čempionu līgas grupu turnīrā, 2015./2016. gada sezonā BATE rindās aizvadot mačus pret "Roma" un Leverkūzenes "Bayer".

"Oleksandria" jauno Ukrainas premjerlīgas sezonu sākusi ar četriem panākumiem un trim zaudējumiem, šobrīd tabulā ieņemot to pašu vietu, ko ieņēma pagājušās sezonas izskaņā - trešo. Dubra pievienojās klubam augustā un paspējis aizvadīt četras spēles premjerlīgā. Pa diviem vārtiem vietējā čempionātā paspējuši gūt pussargs Kirilo Kovalets un uzbrucējs Artems Sitalo. Dubra ir viens no tikai trim ārzemniekiem "Oleksandria" rindās (vēl arī Ukrainā augušais, bet Azerbaidžānas izlasi izvēlējušais Pāvels Pašajevs, kā arī septembra sākumā iegādātais portugālis Žoao Teišera).

"Wolfsburg" šī ir atgriešanās uz Eiropas skatuves pēc trīs sezonu pauzes. Pēdējais piegājiens jāsauc par gana izdevušos - 2015./2016. gada Čempionu līgā izdevās pārvarēt pirmo izslēgšanas turnīra kārtu, bet ceturtdaļfinālā sīvā cīņā (savā laukumā 2:0, atbildes mačā 0:3) tika atzīts nākamo čempionu Madrides "Real" pārākums. "Oleksandria" ārpus Ukrainas spēkus izmēģina trešo reizi kluba vēsturē - 2016. gada vasarā Eiropas līgas kvalifikācijas 3. kārtā zaudējums "Hajduk" (divu spēļu summā 1:6), bet gadu vēlāk Eiropas līgas kvalifikācijā izdevās tikt līdz "play-off" kārtai, kur gan nācās atzīt BATE pārākumu (2:3).

Vēl šajā grupā spēlēs Beļģijas piektais spēcīgākais klubs "Gent" un Francijas čempionāta ceturtā labākā pagājušās sezonas vienība "Saint-Etienne". Šovakar abas komandas izspēlēs maču Gentē.

UEFA Eiropas līga, 19. septembris

LaiksGrupaSpēle
19:55A grupaAPOEL - Dudelange
A grupaQarabag - Sevilla
B grupaDynamo Kyiv - Malmo
B grupaKobenhavn - Lugano
C grupaBasel - Krasnodar
C grupaGetafe - Trabzonspor
D grupaLASK - Rosenborg
D grupaPSV - Sporting
E grupaCluj - Lazio
E grupaRennes - Celtic
F grupaEintracht - Arsenal
F grupaLiege - Guimaraes
22:00G grupaPorto - Young Boys
G grupaRangers - Feyenord
H grupaLudogorets - CSKA
H grupaEspanyol - Ferencvaros
I grupaGent - St Etienne
I grupaWolfsburg - Oleksandria
J grupaRoma - Basaksehir
J grupaBorussia M - Wolfsberger
K grupaSlovan - Besiktas
K grupaWolverhampton Wanderers - Braga
L grupaManchester United - Astana
L grupaPartizan - AZ Alkmaar