Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Početino žurnālistiem: "Jūs necienāt manus spēlētājus. Viņi nav nekādi mēsli"

Agris Suveizda

Početino žurnālistiem: "Jūs necienāt manus spēlētājus. Viņi nav nekādi mēsli"
Maurisio Početino. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgu ar izrautu uzvaru kompensācijas laikā sāka iepriekšējās sezonas fināliste "Liverpool", kas izlaida divu vārtu pārsvaru, tomēr mājās ar 3:2 apspēlēja PSG. Tik labi gan neklājās citam Anglijas klubam "Tottenham", kas galotnē Milānā palika ne tikai bez uzvaras, bet arī bez neviena punkta – 1:2 pret "Inter".

"Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops: "Kluba lielisko attīstību apliecina tas, ka mēs spēlējam pret PSG, bet neviens vairs nedomā, ka mums nav izredžu. Vienu, divas, trīs sezonas agrāk cilvēkiem varbūt šķistu, ka PSG mums būtu nepārvarama barjera. Tas, kā puiši izpildīja spēles plānu, bija kaut kas īpašs. Kāds no viņiem šodien noskrietu par metru mazāk, un spēle būtu galā. Firmīnu uzvaras vārti? Aizvakar likās, ka viņa iziešana laukumā nav iespējama. Vakar nešķita, ka iespēja ir liela, bet šodien mums bija tikai viens treniņš. Viņš nedaudz patrenējās un bija gatavs. Taču šādā brīdī ir svarīgi uzticēties komandai. Jā, Bobijs bija pieejams, bet bija ļoti patīkami redzēt, kā viņa vietā nospēlēja Staridžs, kurš par 100% attaisnoja cerības."

PSG galvenais treneris Tomass Tuhels: "Manuprāt, pirmais puslaiks mūsu izpildījumā bija augstākās klases. Nepiekrītu, ka "Liverpool" bija pelnījusi atrasties vadībā ar 2:0. Pēc tam spēlējām ar lielu drosmi un mentalitāti. Otrajā puslaikā gan pārāk viegli zaudējām bumbu, taču nezaudējām ticību un arī saglabājām aizsardzības struktūru. Šādu noslēgumu ir grūti pieņemt, rezultāts nebija loģisks."

"Tottenham" galvenais treneris Maurisio Početino: "Tas ir tik nežēlīgi. Bijām pelnījuši vairāk, un domāju, ka šī bija mūsu pagaidām labākā spēle šajā sezonā. Pie 1:0 spēle allaž ir atklāta, un problēma bija tā, ka nespējām mačam pielikt punktu. Vai rezultāts būtu varējis būt cits, ja spēlētu Aldereirelds un Tripjē [viņi tika atpūtināti un atstāti ārpus pieteikuma]? Pret "Watford" [1:2] un "Liverpool" [1:2] viņi bija laukumā. Oho, kas par jautājumu! Tik vienkāršs jautājums, ne? Zināt, tas ir viegls mērķis. Ir viegli runāt par spēlētājiem, kuru šeit nebija. Domāju, ka mums ir jārunā par futbolu. Jo domāju, ka jūs mani spiežat pateikt kaut ko sliktu. Jūs necienāt spēlētājus, kuri šodien parādīja labāku sniegumu par pretiniekiem.

Jūs varat vainot mani un teikt, ka es biju briesmīgs sākumsastāva izvēlē. Taču, lūdzu, neizrādiet necieņu spēlētājiem, kuri bija laukumā mana lēmuma dēļ. Tripjē, Alderveirelds… Mums ir 25 spēlētāji. Bet dažreiz jūs uzvedaties un uzdodat tādus jautājumus, it kā spēlēt mācētu tikai 11 no viņiem, bet pārējie 13 vai 14 spēlētāji būtu nekādi, mēsli. Atvainojiet, bet esmu tik ļoti vīlies, jo esmu cilvēks, kurš ciena jūs un spēlētājus.

Kad izvēlos sākumsastāvu, jums ir jāciena mans lēmums, jo esmu treneris. Jūs izrādāt pārāk lielu necieņu spēlētājiem, kuri spēlēja jūsu nosaukto spēlētāju pozīcijās. Spēlēt ir tik grūti, bet man laukuma malā, protams, ir vieglāk, jo es neskrienu. Ir ļoti sāpīgi dzirdēt, ka jūs iznīcināt spēlētājus, kuri laukumā atdeva visu, kas viņiem bija. Es saprotu futbolu un saprotu, ka var gadīties grūti periodi. Pēc uzvaras pār Mančestras "United" teicu, lai esiet uzmanīgi. Un pēc tam mums pret "Watford" sākās grūts periods. Svarīgākais ir palikt stipriem. Un mēs esam stipri."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.theguardian.com/footbal...
Paris Saint-Gemain loss to Liverpool was not a...
Inter vs Tottenham: 'My players...

  +2 [+] [-]

, 2018-09-19 10:18, pirms 6 gadiem
Početino vēl var priecāties, ka nav saskāries ar diženo sportacentra žurnālistu uzdotajiem jautājumiem Vispār nezinātu ko un kā atbildēt

     [+] [-]

, 2018-09-19 10:36, pirms 6 gadiem
Maurisio izskatās, ka bija pārāk iekarsis.

     [+] [-]

, 2018-09-19 11:09, pirms 6 gadiem
a ko teica Inter treneris?!

     [+] [-]

, 2018-09-19 11:47, pirms 6 gadiem
A happy Luciano Spalletti spoke with Sky Sport following Inter’s 2-1 win over Tottenham Hotspur on their long awaited return to the Champions League.

“The fact we have overturned the result, scoring in the final minutes, gives us more satisfaction. This result leaves us with a different conviction regarding the work we are doing going forward. Unlocking players like Icardi becomes fundamental and he has also helped himself by not playing in all of the last match, this has served us well.”

The Inter manager then spoke on the lack of link-up play between Icardi and Radja Nainggolan seen during the win.

“We missed the link-up between Icardi and Nainggolan. Sometimes they were far away from the attacks. Mauro likes to go beyond the defensive line, while Radja is not in optimal condition given the long absence. We must also avoid losing the ball in a naive way after having intercepted it.”

Spalletti concluded the interview by stressing the fact Inter must learn to win matches without Icardi, who is often relied upon to win matches almost entirely by himself.

“Icardi is a serious person, he is not one who runs away when things get hard but we have other players and sometimes we have to win without Mauro.”