Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Phjončhanā desmitniekā tikušais Zvejnieks vasarā zaudējis LOV finansējumu

Ints Megnis
Ints Megnis

Phjončhanā desmitniekā tikušais Zvejnieks vasarā zaudējis LOV finansējumu
Roberts Zvejnieks (centrā). Foto: AFP/Scanpix

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs desmitniekā tikušais šorttrekists Roberts Zvejnieks ilgāku laiku nav varējis izlemt vai turpināt karjeru un tāpēc zaudējis Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējumu, kas savukārt viņam licis uz laiku aizbraukt strādāt uz Īriju, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja sportists.

Zvejnieks februārī Phjončhanā izcīnīja desmito vietu 500 metros un bija piecpadsmitais 1000 metros, bet šorttrekisti visas valsts uzmanības lokā nokļuva neilgi pēc olimpiskajām spēlēm, kad Roberto Puķītis pavēstīja, ka iekšējo konfliktu rezultātā turpmāk vairs nestartēs zem Latvijas karoga. Vēlāk gan visas nesaskaņas tika atrisinātas - kopš jūlija vidus viņš trenējas ar Latvijas izlasi un iepriekš paša skarbi kritizēto komandas treneri Evitu Krievāni-Moiseičenko.

Tikmēr Zvejnieks stāsta, ka visa apkārt notiekošā rezultātā ilgi nav varējis izlemt vai turpināt karjeru. Izlase sāka trenēties jūnija sākumā, bet jūnija beigās, kad viņš tomēr apņēmies pievienoties izlasei, tā aizbraukusi uz treniņnometni Itālijā bez viņa. Pa šo laiku Zvejniekam bija noņemts Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējums, kas sportistam licis doties uz Īriju.

"Pa mēnesi kopš trenējos nevar iegūt ļoti labu sportisko formu. Lēnām gatavojos," saka Zvejnieks, kurš sev kā mērķi izvirzījis sagatavoties uz Eiropas un pasaules čempionātu. "Lēnām ieeju ritmā, bet to traucē arī slimošana, jo pa vasaru bija novājinājusies imunitāte. Tomēr viss nav tik slikti. Pārējā komanda izskatās labi sagatavojusies."

"Pats vasarā uzturēju formu iespēju robežās, trenējoties reizi dienā, 4-5 reizes nedēļā. Tas nebija nopietni, protams," saka sportists, kurš uzsver, ka nav vēlējies iesaistīties pavasarī notikušajā vārdu apmaiņā ar Puķīti, tomēr kādā brīdī nācies to darīt. Pašlaik gan izlasē ar savstarpējās attiecībās viss ir kārtībā.

"Mēs pazīstam viens otru jau kādu laiciņu. Viņš cenšas iejusties izlasē. Cik zinu, pārējiem viņš ir atvainojies," par Puķīti saka Zvejnieks. Abi sportisti ir ventspilnieki. "Mums ir normālas attiecības. Runājam un treniņos izdarām to, kas jāizdara. Nav nekādu problēmu. Izskatās, ka viss ir aizmirsts. Es neesmu cilvēks, kurš tur ļaunu prātu - tobrīd vienkārši bija jāatbild un jāveic pretreakcija, bet neesmu cilvēks, kurš turētu ļaunu prātu. Arī viņš ir tikai cilvēks, kurš kļūdās, nedrīkstu viņu nosodīt."

Zvejnieks stāsta, ka pēc olimpiskajām spēles viņu daudz, kas nav apmierinājis, piemēram, Latvijas Slidošanas asociācijas darbs. "Tāpēc bija depresijas periods. Domāju pat mest uz gadu vai diviem mieru, attīstīt sevi citā virzienā. Brīdī, kad biju nolēmis, ka tomēr nemetīšu iepriekš ieguldīto darbu vējā, LOV man atslēdza finansējumu. Pārējā komanda aizbrauca uz nometni, mani līdzi nepaņēma, bet nekādas finanses pašam nebija, tāpēc nācās aizbraukt pastrādāt pie tēta. LOV nesamaksāja par diviem mēnešiem, bet tagad par augustu nauda ienāca."

"Viņi pat nepajautāja, vienkārši noslēdza finansējumu. Skaidrojums bija, ka neierados uz treniņiem, tomēr, kad viņi aizbrauca uz Itāliju, jau biju gatavs atgriezties, bet komanda atstāja mani vienu," saka Zvejnieks. "Turklāt, kad tas viss notika, Evita uzreiz paziņoja, ka ies rakstīt LOV iesniegumu, lai mani met ārā pavisam. Pēc Evitas sniegtās informācijas man likās, ka mani arī izmetīs. Tas bija brīdis, kad man bija grūts periods, bet LOV tika uzlikti ļoti stingri noteikumi."

"Domas par karjeras beigām psiholoģiski ietekmēja arī Roberto lieta. Nesapratu kāpēc pēc olimpiskajām spēlēm jāiet tam cauri. Negribēju būt daļa no tā, bet nācās būt. Mēs jau tā esam nepopulārs sporta veids, kaut olimpiskajās spēlēs bijuši kopš 2006. gada, bet pēc šī visa piesaistīt sponsorus bija vēl grūtāk. Šis viss emocijas padarīja vēl stiprākas," saka Zvejnieks, kuram tāpat domu aiziet no sporta veicinājis Phjončhanā notikušais, kur viņam ar atsevišķu Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un LOV darbinieku atbalstu esot mēģināts atņemt paša nopelnīto ceļazīmi dalībai 500 metros un atdot Puķītim. "Bija bailes par nākamajām spēlēm, ka nerodas šāda pat situācija, kad jācīnas par savām izcīnītajām distancēm."

     [+] [-]

, 2018-09-19 19:48, pirms 6 gadiem
Pilnai laimei pietrūkst lai čalis naturalizējas Īrijā un tur normāli trenējoties izvelk podestu kādos no lielajiem sačiem. Tāds precedents airēšanā jau mums ir,pēc tā visai LOVa spicei vajadzēja lasīties uz seņu plantāciju. Nu un virtuve šitajiem......lai Dies nogrābstas,kas par miskasti!
Trenere Krievāne nejēdz uzturēt mikroklimatu normā,varbūt viņai tāds seriāls patīk.
Kas tā par treneri,ka par savējiem nestāv

  +2 [+] [-]

, 2018-09-19 20:28, pirms 6 gadiem
Pilnīgs LOV standars. Fogeļa laiks jau sen ir beidzies! Pilnīga nekompetence.
Būtu džeks braucis ar kamanām, tad izdomātu kā dabūt viņu A sastāvā!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-19 20:55, pirms 6 gadiem
ļoti nesaprotams neloģisks haotisks raksts - vai nu autoram, vai sportistam galvā pilnīgs ķīselis.

nu nenopietna attieksme, vai nu vēl bērns vai pilnīgs neprofesionālis .. vienā brīdi negrib trenēties, nākamajā jau grib, bet brīnās, ka visi uz viņu negaida ..

izskatās, ka jebkurā brīdī pie grūtībām gatavs izstāties.

ja likās, ka beidzot visi nomierinājušies - nē, tagad šitais atsāk meksikāņu seriālu.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-19 21:12, pirms 6 gadiem
Protams, viens kliņģerīte sajauc visu gaisu, šantazē valsti, bet cieš puisis, kam ar attieksmi viss bija kārtībā.Aplausi funkcionāriem LOVā.

     [+] [-]

, 2018-09-19 21:49, pirms 6 gadiem
zigiss rakstīja: ļoti nesaprotams neloģisks haotisks raksts - vai nu autoram, vai sportistam galvā pilnīgs ķīselis.

nu nenopietna attieksme, vai nu vēl bērns vai pilnīgs neprofesionālis .. vienā brīdi negrib trenēties, nākamajā jau grib, bet brīnās, ka visi uz viņu negaida ..

izskatās, ka jebkurā brīdī pie grūtībām gatavs izstāties.

ja likās, ka beidzot visi nomierinājušies - nē, tagad šitais atsāk meksikāņu seriālu.
nepareizi uztver, būtu viņam noteiktība, tad startētu

     [+] [-]

, 2018-09-19 22:30, pirms 6 gadiem
vinjam maksaa par to ka ir sportists bet izdomaa netreneties, tad logjiski ka paartrauc maksaat. kaa saprata ka nemaksas par to ka nesporto taa uzreiz izdomaaja ka tomer treneesies?

  -1 [+] [-]

, 2018-09-19 22:47, pirms 6 gadiem
Nesapratu, kā var vispār nogriezt darba algu par nākošo gadu, ja Tu esi izpildījis darba uzdevumu uz visu nākošo gadu?
Kaut kas šīs federācijas galvās nav īsti kārtībā. Varbūt izskaidrotu mums (tiem "apdauzītiem" komentētājiem ar zemu intelekta līmeni)?

     [+] [-]

, 2018-09-19 23:41, pirms 6 gadiem
Zvejnieks klauns... jau pēc viņa intervijām varēja saprast, ka čalim galvā viss nav kārtībā.

     [+] [-]

, 2018-09-19 23:51, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Nesapratu, kā var vispār nogriezt darba algu par nākošo gadu, ja Tu esi izpildījis darba uzdevumu uz visu nākošo gadu?
Kaut kas šīs federācijas galvās nav īsti kārtībā. Varbūt izskaidrotu mums (tiem "apdauzītiem" komentētājiem ar zemu intelekta līmeni)?
... jo ir arī noteikumi, kas jāievēro, lai saņemtu finansējumu, gluži tā pat, kā darbā - ir tiesības un pienākumi, nepildot savus pienākumus, tu tiec atlaists.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-20 09:39, pirms 6 gadiem
darba devējam nav jāmaksā nauda darbiniekam, kurš neierodas darbā, jo kāds kolēģis viņam nepatika. Man rodas sajūta, ka šorrtreka izlasē var tikt, tikai uzrādot idiota sertifikātu. Tur kāds normāls ir?

     [+] [-]

, 2018-09-20 12:05, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: darba devējam nav jāmaksā nauda darbiniekam, kurš neierodas darbā, jo kāds kolēģis viņam nepatika. Man rodas sajūta, ka šorrtreka izlasē var tikt, tikai uzrādot idiota sertifikātu. Tur kāds normāls ir?
Vienīgaos kam te idiņa sertifikāts esi tu