Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Osaka pirmajā mačā pēc triumfa Ņujorkā sagrauj Cibulkovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Osaka pirmajā mačā pēc triumfa Ņujorkā sagrauj Cibulkovu
Naomi Osaka un fani. Foto: AFP/Scanpix

11 dienas pēc "US Open" titula izcīnīšanas pirmo maču nospēlēja Naomi Osaka, kura Tokijas "Premier 700" turnīra 2. kārtas cīņā 59 minūtēs ar 6:2, 6:1 sagrāva Dominiku Cibulkovu.

Interesanti, ka abas arī pirmoreiz sacentās Tokijā, un arī 2016. gadā notikušajā mačā Naomi Osaka uzvarēja ar 6:2, 6:1. Vienīgā atšķirība starp abiem mačiem bija cīņas apstākļi – pirmais mačs notika ārā, bet šogad Tokijas turnīrs norisinās hallē. Abi mači Dominikai Cibulkovai bija bezcerīgi, jo viņa nespēj pretoties Osakas spēka spēlei.

Osaka minētajā 2016. gada Tokijas turnīrā sasniedza savu pirmo WTA finālu, toreiz zaudējot Karolīnai Vozņacki. Kopš tā laika Naomi uzvarējusi nākamajos divos finālos – šogad martā "Premier Mandatory" turnīrā Indianvelsā un septembrī "Grand Slam" finālā Ņujorkā. Osakai šodien bija pirmais mačs Top 10 spēlētājas statusā, pēc uzvaras "US Open" uzlidojot uz 7. vietu, kur viņa atrodas arī šonedēļ.

Kārtējo zaudējumu cieta Garbinje Mugurusa, kura ar 1:6, 2:6 kapitulēja Elisonai Riskei. Pirms gada Tokijā pusfinālu sasniegušajai Spānijas tenisistei lielas precizitātes problēmas, pieļaujot 22 nepiespiestās kļūdas, ieskaitot dubultkļūdu mača finišā, kamēr tīri uzvarētās izspēles viņai bija tikai 10. Mugurusai pēdējos 10 mačos ir 4-6 bilance. Ranga 75. vietā esošā Riske Tokijā ieradās ar četru zaudējumu sēriju, bet tagad uzvarējusi četros mačos pēc kārtas, turnīru sākot no kvalifikācijas. Amerikānietei Japānā būs pirmais "Premier" ceturtdaļfināls kopš 2016. gada vasaras, kad viņa sasniedza pusfinālu Stenfordā.

Pagājušā gada fināliste Anastasija Pavļučenkova neizmantoja trīs mačbumbas, pārtraucot perfekto sēriju pret Karolīnu Garsiju – 4:6, 6:2, 5:7. Pavļučenkova Garsiju bija uzveikusi visos trīs iepriekšējos mačos, vienmēr uzvarot ar 2-0, bet šoreiz pie panākuma netika, lai gan bija ļoti tuvu. Pavļučenkova 3. setā pie rezultāta 5:4 ar divām mačbumbām neizservēja maču. Vēl viena mačbumba viņai bija iepriekšējā geimā uzņemšanā.

"Toray Pan Pacific Open", WTA "Premier 700" turnīrs Tokijā uz "hard" seguma telpās

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Caroline Garcia – Anastasia Pavlyuchenkova6:4 2:6 7:5
(3) Naomi Osaka – Dominika Cibulkova6:2 6:1
(4) Karolina Pliskova – Daria Gavrilova4:6 6:4 6:4
Alison Riske – (6) Garbine Muguruza6:1 6:2