Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Madrides "Real" viegli apspēlē Romu, CSKA izglābj punktu Čehijā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Madrides "Real" viegli apspēlē Romu, CSKA izglābj punktu Čehijā
Isko
Foto: EPA/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā izspēlēta pirmā spēļu kārta arī G grupā. Favorītu mačā Madrides "Real" savā laukumā diezgan viegli ar 3:0 apspēlēja "Roma", bet paralēlajā mačā Maskavas CSKA pēc zaudēta puslaika ar 0:2 spēja aizvest punktu no Čehijas cīņā pret "Viktoria" - 2:2.

Pirms turnīra sākuma šī grupa daudzviet tika paziņota par garlaicīgāko, ņemot vērā, ka tajā ir divas izteiktas favorītes un divas pastarītes. Tomēr izlozei labpatikās pirmajā kārtā savstarpēji savest Madrides "Real" un "Roma", kas nozīmēja, ka vismaz viena no tām grupu turnīru ar trim punktiem nesāks.

Julens Lopetegi pēc neizšķirta Bilbao (1:1) veica trīs izmaiņas pamatsastāvā. Keilors Navass stājās vārtos Tibo Kurtuā vietā, vidējā līnijā Kazemiru izstūma Dani Sebaljosu, bet uzbrukumā Isko ienāca Marko Asensio vietā. "Roma" treneris Eusebio di Frančesko pēc izlaistās uzvaras pret "Chievo" (2:2) arīdzan pamainīja trīs spēlētājus - Federiko Fazio, Nikolo Zaniolo un Daniele de Rosi ienāca Žuana Žesusa, Briana Kristantes un Lukas Pelegrini vietā.

"Real" jau pirmajās 10 minūtēs divreiz bija jāgūst vārti. Vispirms Toni Kross izveda izcilā pozīcijā Geretu Beilu, bet pēc tam Luka Modričs to pašu izdarīja ar Isko - pirmajā gadījumā pēc velsieša sitiena bumba lidoja gar pašu vārtu stabu, bet otrajā gadījumā duelī pārāks bija "Roma" vārtsargs Robins Ulsens. Brīžiem Madrides pārsvars bija nospiedošs un "Real" futbolisti apšaudīja Romas vārtus no dažādām pozīcijām. "Roma" bija tuvu, lai pabeigtu puslaiku pa nullēm, tomēr 45. minūtē "Real" nopelnīja bīstamu brīvsitienu, kuru nevainojami realizēja Isko (1:0).

Čengizs Unders otrā puslaika sākumā, skrienot lielā ātrumā, izkārtoja sev labu sitiena pozīciju, taču "Real" vārtos teicami nospēlēja Navass. "Roma" turpināja spēlēt aktīvi uzbrukumā, nopelnīja vairākas standartsituācijas, tomēr arī "Real" bija labas iespējas Modriča un Beila (pārliktnis pēc rikošeta) personās. Roma, spēlējot pirmā numura lomu, 58. minūtē izlaida zibenīgu pretuzbrukumu. Vairākas piespēles vienā pieskārienā, pēdējā piespēle Modričam, bet izgājienu perfekti realizēja Beils (2:0).

Drīz tālsitienu atvairīja Navass, bet, "Roma" atstājot aizmugurē daudz brīvo zonu, turpinājumā virkne bīstamu uzbrukumu "Real" komandai. Ar Krosa, Modriča un Asensio sitieniem varonīgi tika galā Ulsens. Tomēr arī trešos vārtus "Real" iesita. Beilu nomainījušais Mariano saņēma piespēli no Marselu un ar ārkārtīgi skaistu sitienu devītniekā pielika punktu pārliecinošajai uzvarai - 3:0. "Real" šai spēlē izpildīja 30 sitienus pa vārtiem, kā arī 16 reizes izpildīja stūra sitienus...

Pastarīšu duelī Plzeņā "Viktoria" uzņēma Maskavas CSKA. Pirmajās 20 minūtēs neliels teritoriāls pārsvars Čehijas komandai, taču uzbrukumu asuma ziņā "Viktoria" pat visai jūtams pārsvars un 10. minūtē izgājienu viens pret viens gandrīz realizēja centra uzbrucējs Mihaels Krmenčīks - bumba aizlēca garām tukšo vārtu stabam.

"Viktoria" aizvien uzstājīgāk meklēja golu un 29. minūtē atrada. Patālu standartu izpildīja Davids Limberskis, tālāk bumbu vārtu priekšā nometa cits aizsargs Radims Ržeznīks un ar kāju kritienā precīzs bija tas pats Krmenčīks (1:0). CSKA kādā brīdī šķita atdzīvojusies un 39. minūtē "Viktoria" vārtsargs pa īstam glāba pēc Fjodora Čalova iegrieztā sitiena. Uzplaiksnījums bija neilgs un 41. minūtē mājinieki panāca 2:0. Atkal Limberska piespēle un atkal uzbrucēja instinktus izcili nodemonstrēja Krmenčīks, kurš, atrodoties ne tai vienkāršākajā pozīcijā, vienā pieskārienā spēcīgi raidīja bumbu vārtos.

CSKA padevās pozitīvs otrā puslaika sākums, jau 49. minūtē samazinot starpību līdz 1:2 - Nikolas Vlasiča piespēle no malas un Čalovs nospēlēja uz apsteigšanu, iesitot ar gari izstieptu kāju. Danielam Kolāržam bija izcila iespēja gandrīz nekavējoties atjaunot divu vārtu pārsvaru čehiem, taču viņš netrāpīja. CSKA pamazām iesaistījās cīņā par neizšķirta panākšanu un 61. minūtē Ivans Obļakovs no labas pozīcijas sita krietni pāri vārtiem.

Brīžiem gan laukumā bija novērojams, ka "Viktoria" daudz izteiktāk mēģina gūt trešos vārtus, nekā CSKA rezultātu izlīdzināt, tomēr ilgi turējās 2:1 un 81. minūtē maskavieši bija tuvu, lai izrautu punktu - no tuvas distances sita uz maiņu nākušais Timurs Žamaletdinovs, vārtsargs atvairīja ar kājām un par bumbu vārtu priekšā vēl notika kārtīga cīņa.

Strīdīga epizode 85. minūtē - CSKA guva vārtus, kurus tiesnešu brigāde neieskaitīja, jo uzskatīja, ka pirms tam Fernandess veicis pārkāpumu pret mājinieku kapteini Romanu Hubnīku. Neilgajā atlikušajā laikā CSKA paguva gūt vēl divus vārtus vārtus - pirmos neieskaitīja (šoreiz gan pārkāpums, aizmugure, bija acīmredzams), bet otros legāli, izraujot 2:2. Stūra sitiena izspēles brīdī soda laukumā tika pieturēts Fernandess un tiesnesis parādīja uz 11 metriem. Pendeli realizēja Vlasičs. Pēc tam grūstīšanās un spēles astotā dzeltenā kartīte. Abas komandas līdz ar šo neizšķirtu 2:2 vēl vairāk samazināja intrigu šai grupā.

Čempionu līga, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Real Madrid - Roma3:0 (1:0)Isko 45'; Beils 58'; Mariano 90'
Viktoria – CSKA2:2 (2:0)Krmenčīks 29'; 41' - Čalovs 49'; Vlasičs 90' (11m)

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Real Madrid11003:03
2.Viktoria10102:21
3.CSKA10102:21
4.Roma10010:30

  +4 [+] [-]

, 2018-09-19 23:59, pirms 6 gadiem
Mariano smukulis

     [+] [-]

, 2018-09-20 00:02, pirms 6 gadiem
Prieks bija redzēt tik motivētu Real. Ar atgriešanos, Mariano! Cik žēl, ka Asensio to momentu, kur apgriezās ap savu asi soda laukumā, nerealizēja...

  +3 [+] [-]

, 2018-09-20 00:10, pirms 6 gadiem
Mariano šedevrs bija wow! Jāsaka paldies arī Navasam! Bet neteiktu,ka tā bija viegla uzvara.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-20 00:23, pirms 6 gadiem
Asensio varēja tāaadu konču ielikt

  +2 [+] [-]

, 2018-09-20 00:51, pirms 6 gadiem
Mariano tiešām kā naglai uz galvas - perfekti ieblieza!

  -1 [+] [-]

, 2018-09-20 01:15, pirms 6 gadiem
Beilam nav divi vārti?

     [+] [-]

, 2018-09-20 08:00, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Beilam nav divi vārti?
nav

  +1 [+] [-]

, 2018-09-20 08:25, pirms 6 gadiem
Real šogad atkal, visiem par "prieku", tālu aizcīnīsies CL! Ar ko? Ar pieredzi, ļoti lielu pieredzi šāda līmeņa spēlēs .. un sastāvs arī nav diez ko mainījies, tik CR7 iztrūkums. Hala Madrid!

  -1 [+] [-]

, 2018-09-20 08:56, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Mariano smukulis
Kas tev galviņā darās?

  -1 [+] [-]

, 2018-09-20 14:26, pirms 6 gadiem
Kas Ramosam ir tāds, ka tiesneši viņu žēlo?! Madridei jau 32.minūtē bija jāpaliek mazākumā.