Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Ajax" otrajā puslaikā sakauj grieķus, "Shakhtar" un "Hoffenheim" aizraujošā spēlē neizšķirts

Rolands Eliņš

"Ajax" otrajā puslaikā sakauj grieķus, "Shakhtar" un "Hoffenheim" aizraujošā spēlē neizšķirts
Nikolass Taljafiko. Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas E grupas pirmajā spēlē Amsterdamas „Ajax” izdevās savā laukumā otrajā puslaikā uzlauzt Atēnu AEK aizsardzību un uzvarēt 3:0. Bet F grupā Doņeckas „Shakhtar” 81. minūtē atspēlējās un tika pie neizšķirta 2:2 pret Vācijas „Hoffenheim”.

Amsterdamas „Ajax” uzņēma AEK, kas Čempionu līgas grupu turnīrā atgriezās pēc 12 gadu pārtraukuma. Amsterdamas klubs šajā divcīņā bija favorīta lomā, ko apliecināja jau pirmajā puslaikā, uzbrūkot krietni vairāk, tiesa, bez panākumiem.

Taču AEK aizsardzība tika uzlauzta otrā puslaika paša sākumā – to paveica Nikolass Taljafiko, noslēdzot „Ajax” ofensīvu, kas radās uzreiz pēc centra izspēles. Pēc gūtajiem vārtiem „Ajax” uzbrukumā spēlēja ar jaunu iedvesmu un vēl vairākas reizes bīstamu apdraudēja AEK vārtus, taču grieķu aizsardzība izturēja visai ilgi. Bet ne līdz galam – 77. minūtē Nīderlandes slavenais klubs dubultoja pārsvaru, pateicoties van de Bēka precīzajam sitienam pēc centrējuma, bet pašā spēles izskaņā Taljafiko ar efektīvu piespēles uzņemšanu un sekojošo sitienu panāca 3:0.

Tikmēr F grupā „Hoffenheim” viesos pie Doņeckas „Shakhtar” pirmajā puslaikā divreiz izvirzījās vadībā. Jau sestajā minūtē Grilličs atklāja rezultātu, izmantojot lielisku partnera piespēli starp pretinieku aizsardzības līniju. Ukrainas klubs atbildēja ar iespaidīgu Ismaili vārtu guvumu, taču pirmā puslaika brāzmainajā futbolā „Hoffenheim” vadību atguva 38. minūtē. Šajā situācijā ne pārāk veiksmīgi nospēlēja „Shkahtar” vārtsargs Pjatovs.

Arī otrajā puslaikā abām komandām radās vairākas bīstamas vārtu gūšanas iespējas, un futbolisti nepievīla, sarūpējot līdzjutējiem intrigu līdz pašām beigām. „Shakhtar” izdevās izvairīties no sāpīga zaudējuma, jo 81. minūtē uz maiņu nākušais Maikons prasmīgi apstrādāja piespēli ārpus soda laukuma un ar teicamu tālsitienu panāca neizšķirtu. Spēle tā arī noslēdzās ar rezultātu 2:2, bet Doņecka varēja arī uzvarēt, jo kompensācijas laikā „Hoffenheim” aizsargs Pošs asi nospēlēja soda laukumā, apturot pretinieku, bet strīdīgajā situācijā tiesnesis sodu un attiecīgi pendeli nepiešķīra.

GSpēleLaiksRez.Vārtu guvēji
EAjax – AEK19:553:0 (0:0)Taljafiko 46` 90` van de Bēks 77`
EBenfica – Bayern22:00
FShakhtar – Hoffenheim19:552:2 (1:2)Ismaili 27` Maikons 81` - Grilličs 6` Nordveits 38`
FManchester City – Lyon22:00
GReal Madrid – Roma22:00
GViktoria – CSKA22:00
HValencia – Juventus22:00
HYoung Boys – Manchester United22:00

  +1 [+] [-]

, 2018-09-19 22:00, pirms 6 gadiem
Ukrainā bija laba spēle

     [+] [-]

, 2018-09-19 22:53, pirms 6 gadiem
Un ne vārda, ka pārtrūka AEK 14 nezaudēto spēļu sērija Eirokausos, kas ilga vairāk par gadu.

     [+] [-]

, 2018-09-19 23:03, pirms 6 gadiem
Donbass - sila!