Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ivanovs: "Par čempionu kausa smaržu runāt vēl pāragri"

Agris Suveizda

Ivanovs: "Par čempionu kausa smaržu runāt vēl pāragri"
Deniss Ivanovs tiek sveikts pēc vārtu guvuma Kurzemes derbijā
Foto: Mārtiņš Sīlis

Viens no pieredzējušākajiem "Liepājas" futbolistiem Deniss Ivanovs pēc ļoti svarīgas uzvaras pār "Skonto" (2:1) sarunā ar Sportacentrs.com uzsvēra, ka čempionu tituls vēl nav kabatā un ka darbiņš ir jāizdara līdz galam.

- Uzvarējāt, taču galotnē, šķiet, paši sev sagādājāt diezgan lieku nervozitāti.
- Protams. Sanāca panervozēt – rezultāts kļuva 2:1, un cik tur vēl laika palika, liekas, vismaz sešas minūtes bez kompensācijas laika. "Skonto" sāka spiest, taču spējām atsisties. Tas bija pats galvenais.

- Jūsu ielaistie vārti deva "Skonto" jaunu cerību. Varbūt nedaudz par ātru jau sākāt svinēt uzvaru?
- Nē, nedomāju, ka sākām svinēt. Vienkārši "Skonto" izspēlēja ļoti labu kombināciju – ļoti laba piespēle, labs sitiens. Bija ļoti grūti kaut ko izdarīt.

- Iesitāt jau pašā spēles sākumā un pēc tam vairāk spēlējāt no pretuzbrukumiem. Tāda bija jau sākotnējā taktika vai to diktēja rezultāts?
- Tāds bija rezultāts. "Skonto" vairāk vajadzēja uzbrukt, bet mēs spēlējām uz rezultātu. Tā ka domāju, ka tikai rezultāta dēļ.

- "Skonto" pamatsastāvā nebija tipiska centra uzbrucēja, kāds jums, piemēram, ir Grebis. Cik grūti vai viegli pret tādiem pretiniekiem ir centra aizsargiem?
- Grūti pateikt. Laikam jau vieglāk ir tad, kad pretiniekiem ir centra uzbrucējs. Jo, ja pretinieki uzbrūk pa malām, tad grūti saprast, no kurienes izskries un no kurienes būs briesmas.

- Atkal ielaidāt, līdz ar to sezonā joprojām ir tikai četras sausās spēles. Aizsardzībā ir gan pieredzējuši spēlētāji, gan skaļi vārdi, taču stabilitātes nav joprojām.
- Tomēr spēlējam vairāk uzbrūkošu futbolu, tāpēc arī aizsardzībā atveras daudz brīvu zonu. Domāju, ka tas varētu būt saistīts ar to. Taču ir jāanalizē savas kļūdas un jāmācās no tām.

- Domāju, ka lieliski zini, cik liels pārsvars jums ir tabulā. Čempionu kausa smaržu jau jūti?
- Godīgi sakot, pat nevēlos par to tagad runāt. Cik mums vēl palicis – piecas spēles? Vienkārši ejam no spēles uz spēli un par to nedomājam. Kad šo smaržu sajutīšu, tad tev arī pateikšu (smaida). Pagaidām vēl tālu līdz tam un ir pāragri par to runāt. Visas komandas vēl ir tuvu, un vēl palikušas labas spēles.

- Salīdzinot ar pagājušā gada sastāvu, šogad ir daudz vairāk pieredzējušu un augsta līmeņa spēlētāju. Vai piekrīti, ka ar šādu sastāvu – jo īpaši pašreizējā situācijā – titula neizcīnīšana būs neveiksme?
- Godīgi sakot, par to nebiju tā aizdomājies. Mums ir uzdevums iekļūt Eirokausos. Ja izcīnīsim arī čempionu titulu, tas būs lieliski. Bet atkal atkārtošos – vēl nevēlos par to runāt. Prezidents izvirzīja uzdevumu iekļūt trijniekā. Cenšamies to izpildīt.

- Ja iekļūsiet Čempionu līgas kvalifikācijā, pieļauju, ka būs labas izredzes tevi redzēt "Liepājas" kreklā arī nākamsezon.
- Līgums ar "Liepāju" man ir līdz vasarai. Pēc diviem mēnešiem redzēsim – kurā vietā būsim un kāda būs situācija. Liepāja ir manas mājas, "Liepāja" ir mana komanda. Šodien pēc uzvaras, protams, var nedaudz papriecāties un pasvinēt, bet jau rīt sāksim gatavošanos nākamajai spēlei.

     [+] [-]

, 2015-09-19 14:46, pirms 9 gadiem
Tas labi, ka nelidinās mākoņos